אהלן
קודם כל מה שקרה לך עם בשר יקרה לך גם עם חלב- זה יפסיק להיות לך טעים בשלב מסוים.
אבל לפני זה הייתי מציעה לך לנסות אחת משתי האופציות [כל אחת מתאימה לסוג אחר של אנשים]:
1. להפסיק לגמרי עם גבינות ומוצרי חלב ולעבור לדברם אחרים למשך חודש ימים לפחות.
אופציות לאותם דברים אחרים:
פיצה ללא גבינה [אפשר להזמין כמעט בכל פיצרייה ואפשר לאפות בבית]
פוקאצ'ה-בטטה [זה אלוהי!].
סלטי פסטה ללא גבינות, עם פסטו או עגבניות שרי או קישואים, יש כל מני וריאציות מדהימות.
לחם עם ממרחים אחרים שהם לא על בסיס גבינה כמו חצילים בטחינה, עגבניות מיובשות, אבוקדו...
לזניה ירקות ללא גבינות, למשל יש לזניית חצילים מדהימה ללא גבינה שאני יכולה לתת לך מתכון.
שייקים של פירות במקום קפה
2. דברים שהם כמו גבינה רק עשויים מהצומח. טעימים מאוד:
גבינה צהובה טבעונית [ימליצו לך אני פחות טובה בהן] לשים בטוסטים או על פיצה.
גבינת קשיו [שזה שנייה להכין, לא מסובך ולא ארוך] שהיא טובה גם על פיצה.
יוגורט סויה או אורז [חברות תנובה ואלפרו בכל סופר גדול או שניתן להכין בבית]
לזניה עם גבינת סויה או אחת קנויה או עם אחת שמכינים בבית [קלי קלות! אין טעמי לוואי].
חלב סויה/אורז/שקדים/לוז/שיבולת שועל שיש להמון חברות, ולכל אחת יש כל מני סוגים שלהם ובטעמים ומה לא. אפשר גם להכין בבית.
בולגריטופו- גבינה בולגרית שעשויה מטופו, יש לזה טעם מלוח ומרקם מאוד דומה. זה טעים בסלטי פסטה.
אני בתחילת הטבעונות [כל השנה וחצי הראשונות] הייתי באופציה הראשונה. אני מעדיפה לא להידבק לקונספט המוכר אלא לייצר קונספטים חדשים לגבי אוכל, זה גם מאוד עוזר בבריאות כשלומדים לחשוב אחרת על אוכל. אבל זה לא מחייב. אני מכירה אנשים שאופציה 2 יותר טובה להם בהתחלה.