שאלת תהייה

MoranM44

New member
שאלת תהייה

בשנה האחרונה הפסקתי כמעט לאכול בשר, הטעם שלו השתנה פתאום. מרגיש לי לא נוח לאכול...
והתחלתי להיות צמחונית.
מאוד מעניין אותי כל עניין הטבעונות אבל קשה לי לוותר על עניין הגבינות,
אנחנו אוכלים לרוב מוצרי גבינה של עזים ולא של פרה.
איך ממלאים את החסר באוכל איטלקי לצורך העניין (אני חולת אוכל איטלקי)
במידה והחלטתי להיות טבעונית?
 
אהלן


קודם כל מה שקרה לך עם בשר יקרה לך גם עם חלב- זה יפסיק להיות לך טעים בשלב מסוים.
אבל לפני זה הייתי מציעה לך לנסות אחת משתי האופציות [כל אחת מתאימה לסוג אחר של אנשים]:
1. להפסיק לגמרי עם גבינות ומוצרי חלב ולעבור לדברם אחרים למשך חודש ימים לפחות.
אופציות לאותם דברים אחרים:
פיצה ללא גבינה [אפשר להזמין כמעט בכל פיצרייה ואפשר לאפות בבית]
פוקאצ'ה-בטטה [זה אלוהי!].
סלטי פסטה ללא גבינות, עם פסטו או עגבניות שרי או קישואים, יש כל מני וריאציות מדהימות.
לחם עם ממרחים אחרים שהם לא על בסיס גבינה כמו חצילים בטחינה, עגבניות מיובשות, אבוקדו...
לזניה ירקות ללא גבינות, למשל יש לזניית חצילים מדהימה ללא גבינה שאני יכולה לתת לך מתכון.
שייקים של פירות במקום קפה

2. דברים שהם כמו גבינה רק עשויים מהצומח. טעימים מאוד:
גבינה צהובה טבעונית [ימליצו לך אני פחות טובה בהן] לשים בטוסטים או על פיצה.
גבינת קשיו [שזה שנייה להכין, לא מסובך ולא ארוך] שהיא טובה גם על פיצה.
יוגורט סויה או אורז [חברות תנובה ואלפרו בכל סופר גדול או שניתן להכין בבית]
לזניה עם גבינת סויה או אחת קנויה או עם אחת שמכינים בבית [קלי קלות! אין טעמי לוואי].
חלב סויה/אורז/שקדים/לוז/שיבולת שועל שיש להמון חברות, ולכל אחת יש כל מני סוגים שלהם ובטעמים ומה לא. אפשר גם להכין בבית.
בולגריטופו- גבינה בולגרית שעשויה מטופו, יש לזה טעם מלוח ומרקם מאוד דומה. זה טעים בסלטי פסטה.

אני בתחילת הטבעונות [כל השנה וחצי הראשונות] הייתי באופציה הראשונה. אני מעדיפה לא להידבק לקונספט המוכר אלא לייצר קונספטים חדשים לגבי אוכל, זה גם מאוד עוזר בבריאות כשלומדים לחשוב אחרת על אוכל. אבל זה לא מחייב. אני מכירה אנשים שאופציה 2 יותר טובה להם בהתחלה.
 

MoranM44

New member
איזו תשובה נפלאה


אני אנסה לשלב בין שתי השיטות, כי בינתיים התחושה עם מוצרי החלב עוד לא הגיעה אלי,
מה שכן עברנו ממוצרי פרה לעזים בגלל סרט שראיתי על החלב .
הבנתי שבחלב סויה ישנם הורמונים, מה שגרם לי להפסיק את השימוש בו.
לבנותיי אני משתמשת בחלב עזים למשקה הבוקר ולדגנים.
איזה חלב ניתן להחליף שאין בו יותר מידי התערבות?
אשמח למתכונים !!!!!
כיוון ואני גרה באצבע הגליל איפה ניתן לרכוש את כל הדברים המיוחדים האלה?
 

ladybug6

New member
היי מורן, ברוכה הבאה!


קודם כל אין מה לדאוג מחלב סויה - אין בו הורמונים. בחלב של פרות ועזים יש הורמונים (שנועדו לעזור לעגל/גדי לגדול מהר). בסויה יש פיטואסטרוגנים, שהם בעצם רק דומים לאסטרוגן אבל חלשים ממנו באופן משמעותי מאוד. הסויה דווקא נקשרת להרבה מחקרים שמצביעים על מניעה והאטה של מחלות שונות וסוגי סרטן מסוימים, ומהווה חלבון מלא (מכיל את כל חומצות האמינו). במוצרי סויה מעובדים כמו חלב סויה וטופו יש גם תוספת סידן ועוד קצת ויטמינים ולדעתי ממש חבל יהיה לוותר עליהם.
יש גם חלב שקדים/אורז/שיבולת שועל/ועוד, אבל מבחינה תזונתית וגם מבחינת הטעם, אני אישית הכי מעדיפה את הסויה.
אפשר גם להכין בבית חלב שקדים למשל, זה מאוד מאוד טעים! אבל דל תזונתית בהשוואה לחלב סויה קנוי.
אם תרצי, הנה מתכון לחלב שקדים ביתי: תשרי כוס שקדים במים, ותטחני אותם עם 3.5 כוסות מים בבלנדר. את כל זה תסנני בבד של גבינות, ואז תוסיפי לחלב שיצא טיפונת מלח ואיזה שהוא ממתיק (סוכר/אגבה/ממתיק מלאכותי, או שמראש תטחני עם השקדים כמה תמרים). מומלץ להוסיף גם טיפה תמצית וניל בשביל הטעם. מומלץ לקלף את השקדים לפני הטחינה אבל לא חובה.
&nbsp
לגבי אוכל איטלקי: מה למשל את אוהבת?
פיצה אפשר להכין עם שלל גבינות טבעוניות, קנויות או ביתיות. אני ממליצה לנסות את זו:
http://www.tlvegan.com/il/recepies/recipes/maincourse/פיצה-איטלקית/
פסטות קנויות לא מכילות ביצים, פסטות טריות אפשר להכין לבד גם בלי ביצים.
לזניה אפשר להכין טבעונית וטעימה, וגם רביולי וניוקי (את אלה יהיה קשה למצוא טבעוניים במסעדות כי בבצקים הטריים תמיד שמים ביצים).
מעבר לזה יש מלא אוכל איטלקי שלא נשען על חלב/ביצים/בשר, אם יש משהו מסוים תגידי ונמצא פתרון :)
בסופו של דבר, יש ויתור מסוים שעושים, אבל לרוב הדברים מוצאים מקבילות טבעוניות טעימות ומספקות.
&nbsp
 
כמה תשובות

אכן כפי שכתבה לך החיפושית בחלב סויה אין הורמונים אלא פיטואסטרוגנים. את הפיטואסטרוגנים יש בכל קטניה כמעט, כולל עדשים ושעועית, אז למה רק על הסויה מלינים? משום שיש אנשים שהאינטרס הכלכלי שלהם מאויים ע"י הסויה ולא ע"י קטניות אחרות, והאנשים האלה מאוד מאוד עשירים וחזקים [תעשיות החלב והבשר מאויימות ע"י מוצרי הסויה המתחרים, ולא מאויימות ע"י מוצרים שעועית, לפחות בינתיים]. אותם אנשים "שוכחים" לספר לנו שבחלב של חיות יש הורמונים שנועדו לעזור לתינוק להתפתח בקצב מהיר [כי החלב מיועד לתינוק של החיה הזאת ולא לבני אדם בוגרים]. בנוסף יש בחלב של פרות ועיזים עוד יותר אסטרוגן משום שכדי ליצור חלב מכניסים אותן להריון כמעט מיד אחרי הלידה הקודמת ואז אסטרוגן בכמות מוגברת שיש לאותה החיה בזמן ההיריון [כמו שיש לכל אם יונקת] עובר לחלב שוצא ממנה וישר אל מי ששותה אותו.

חלב סויה הוא לגמרי חלופה טובה- הן מבחינה מוסרית והן מבחינה בריאותית. אם את רוצה חלב סויה פחות מעובד אפשר לקנות כזה שהוא מכיל בעיקר סויה ומים. חלב שקדים אכן ניתן להכין בבית ואז יש בו רק שקדים ומים, בלי שאר החומרים. הוא גם מתוק וטעים לילדים. צריך לא להגזים כי שקדים זה שומני.
חלב שיבולת שועל הוא גם חלב טוב למשקה הבוקר ולדגנים לדעתי.

אמרי לנו מתכונים לאיזה תבשיל ונשמח לנדב לך


באצבע הגליל אני מניחה שיש סופרים גדולים כמו כמעט חינם, רמי לוי, יש, ביג, שופרסל וכו'... בסופרים האלו אפשר למצוא חלבי סויה, יוגורטי סויה ואורז, חלב אורז, חלב שיבולת שועל, שקדים להכין מהם חלב שקדים, גבינות סויה, טופו ועוד שלל מוצרים שהיום כלל לא נחשבים למיוחדים [אם כי עדיין מוכרים אותם במחיר מופקע מדי כאילו הם מיוחדים].

דברים באמת מיוחדים ניתן לקנות בחנויות טבע כמו ניצת הדובדבן, עדן טבע מרקט וכאלה... בטח יש בקרבתך לפחות חנות אחת כזו.

אם את במקרה גרה בקיבוץ אפשר לבקש מהסופר בקיבוץ להזמין דברים. אני יודעת שבכפר בלום בסופר הקטנטן החמוד יש חלב סויה וטופו. כנראה יש מי שקונה. אצלנו במכולת השכונתית יש חלב סויה כי יש מי שקונה...
 
אצבע הגליל - מקום נידח בהחלט


קרוב יותר לדרום לבנון מאשר לתל אביב
כנראה אף פעם לא הייתם באצבע הגליל...
אין שם רמי לוי, ולא חצי חינם, בשופרסל, ומגה, יש את המוצרים שהזכרת... לפעמים יש, בדרך כלל אין- ואם יש אז המבחר דל

אבל...
נקודת האור היא הסניף של "ניצת הדובדבן" , באיזור התעשיה המזרחי של קרית שמונה (מול הום-סנטר) שם תוכלי למצוא מגוון רב של מוצרים (נקודת החושך היא המחיר שלהם)

בהצלחה ובתאבון
 
דווקא הייתי שם המון פעמים

בכפר בלום היפייפה ובשמיר המקסים בערך אחת לשבוע. בראש פינה החמודה ובחצור המוזרה [לטעמי] בערך אחת לכמה חודשים, בקריית שמונה רבתי ואף במטולה פעם בשנה, וכמובן טיולים מיני טיולים באיזור.
אני יודעת שיש שם דברים.
 

merav999

New member
קיבלת תשובות נפלאות, אז אני רק אמליץ לך

על פרויקט אתגר 22 של אנונימוס. הפרויקט מיועד לאנשים שמתעניינים להתנסות בתזונה טבעונית והוא בליווי של טבעונים ותיקים ותזונאיות, ממש כיף שם ומומלץ
הוא מתקיים בפייסבוק אז צריך חשבון (אפשר לפתוח במיוחד רק לשם כך).
&nbsp
http://veg.anonymous.org.il/etgar22
 
דבר ששכנע אותי לוותר על מוצרי חלב

הוא הידיעה שאין שליטה על מין הוולדות והסוגיה של מה עושים עם הזכרים שאינם רלוונטיים למשק החלב...כך שעבורי גם מי שמתייחס מעולה לחולבות שלו אבל מגדיל את העדר ונפתר מהזכרים זה לא טוב...

לסוגיית האיך מחליפים שתי תשובות
הראשונה זה לא העתק, זה מזון אחר
השניה- הרבה מאד מונח בדרך התיבול
לסוגיה האיטלקית - יש הרבה ירק בתפריט איטלקי, לא כל כך סלטים אבל ירקות מבושלים בהחלט וכאמור התיבול....
 

smaak

New member
אכן קיבלת תשובות מעולות

אני אוסיף רק מניסיוני האישי, לגבי אוכל איטלקי, ואני מניחה שאת מתכוונת לפיצות ופסטות:
קודם כל, סייטן הוא תחליף מעולה לפסטות, לבולונז, למילויים לקנלוני או לזניה וכו׳.
אני מפזרת לפעמים על הפסטה אגוזים קצוצים, או צנוברים, זה מאוד טעים ומזין.
רטבי שמנת אין בעיה להכין עם שמנת אלפרו ודומותיה. אני מכינה בבית ומאוד מאוד טעים ומוצלח.
במטבח האיטלקי יש שימוש בירקות, והרעיונות אינסופיים, אם את צריכה עזרה או הצעות למתכונים תבקשי ותקבלי בלי בעיה.

גם אני מאוד אהבתי לאכול גבינות וזה הדבר שחשבתי שיהיה לי הכי קשה לוותר עליו, ברמה של כל סוגי הגבינות, צרפתיות, חצי רכות, קשות וכו׳. ממש אהבתי.
אבל אני מסתדרת עם זה מצויין.
נסי לחשוב בראש קצת על שינוי ההסתכלות על הגבינה. היום למשל אם תסתכלי על גבינה חביבה עלייך, תחשבי על הגדי שהופרד מאימו, ועל הזכרים שהלכו לשחיטה, וגם על האמא שהלכה לשחיטה בסופו של דבר.
ככה אני מסתכלת היום על מאכלים מן החי.

אני גם מאוד ממליצה לנסות את אתגר 22, תוכלי לקבל הרבה תמיכה ויידע.
 
למעלה