שאלת תזונה גיל 8 וחצי חד'

שאלת תזונה גיל 8 וחצי חד'

שלום, הבת שלי בת 8 וחצי חודשים. כיום ניזונה מ 2 ארוחות מוצקים ביום: ארוחת מרק ירקות+ עוף, ארוחת פירות מרוסקים. היא עדיין לא יושבת. יש לה 2 שיניים והשלישית בדרך. כאשר אני מנסה לתת לה את האוכל קצת פחות מרוסק (עם חתיכות בפנים) היא עושה קולות של גועל / הקאה. ניסיתי לתת לה פתי בר / קשה של לחם והיא לא מנסה להכניס זאת לפה (להבדיל ממשחקים וכל דבר נוסף שישר נכנס לפה..). אלא זורקת את זה.
כיצד ניתן "לקדם" אותה בתחום התזונה?
כיצד ניתן לעזור לה לעבור לאוכל מעובה יותר, אוכל אצבעות וכדומה? אני רוצה שהאוכל יישאר בגדר כיף ולא יהפוך (לה ולנו) ל"מלחמה" חס וחלילה. חשוב לי לציין, שהיא לא "אכלנית גדולה" .. לא תמיד היא אוהבת לאכול את המוצקים, אבל ישנה התקדמות טובה מאוד (בעיקר אצל המטפלת כמובן.. אבל גם אצלנו יש שיפור יפה מאוד באכילה, וכמובן שאני שמחה עם כל צעד כזה).

שלום למנגו כתום

המעבר לתזונה "של גדולים" לא קלה לחלק גדול מהפעוטות.חלקם מאוד מתלהב מהטעמים והמרקמים החדשים אך חלקם לא. אם בתך מעדיפה כרגע מרקמים רכים וחלקים יותר, היתי מנסה להאכיל אותה במאכלים מסוג זה ובמקביל לחשוף גם לאחרים . ניתן בבוקר לתת דייסת קוואקר (על בסיס חלב אם/תמ"ל או מים) במידה ולא תאהב נסי להמתיק בפרי מרוסק או מעט סילאן. בהמשך ניתן לתת לה מוצרי חלב כמו יוגורט,גבינה רכה . כמובן שכדאי להמשיך ולתת לה אוכל אצבעות (בהשגחה כמובן..) כמו גזר מבושל,בננה חתוכה ולא מרוסקת,פרוסת לחם במידה ואין רגישות לגלוטן ועוד. בשלב הזה ניתן לתת לתינוק למצוץ את העצם של השוק בעוף. (כמובן שבהשגחה צמודה ולאחר הורדת העצם החדה והסחוסים)-מציצה זו מפתחת את שרירי הלסת ומלמדת את ה"איך". לדעתי בתך ב"קצב טוב" (למרות שאין דבר כזה..) מבחינת חשיפתה למוצקים. יש לה ולכם עוד זמן עד לחשיפה מלאה ואכילה משותפת לקראת גיל שנה. תנו לה להחשף ולהתרגל בקצב שלה. בהצלחה

די25

New member
../images/Emo41.gifגם בעניין תזונה-פרי הדר

הבת שלי בת 6.5 חוד' התחילה טעימות ירקות ופירות .האם אפשר לתת לה פרי הדר או שזה בקבוצת האלרגנים בגיל זה? תודה

שלום לדי25

פירות טרופיים נחשבים כאלרגנים (אננס ,מנגו, ליצ'י, אפרסק) . אני בגישה שאם אין רגישות לאחד ההורים ניתן לחשוף באיטיות ובכמויות קטנות ולראות איך מתקבל. הבן שלי אכל בתחילת חשיפתו לפירות ,מנגו ואהב זאת מאוד ולא היתה לו כל רגישות ומאז אכל כל יום מנגו... בהצלחה

מייב

New member
שאלת תזונה- דייסות

מהם סוגי הדייסות שאינן מכילות גלוטן? האם ישנם ביסקוויטים לתינוקות נטולי גלוטן? האם ניתן לתת לתינוק בן 9 חודשים כמעט פריכיות אורז? תודה רבה, ומזל טוב ללידת הפורום!

שלום למייב

ניתן להתחיל בדייסות אורז,קוואקר וסולת. דייסות מדגנים עשירות בברזל ולכן עדיפות על הקורנפלור. ישנם ביסקוויטים נטולי גלוטן לחולי צלייאק אך אני לא חושבת שיש צורך בכך. במידה ובריא -ניתן לתת ביסקוויט או לחכות לחשיפה מאוחרת יותר (מומלץ) במידה וחולה צליאק (שאובחן ע"י רופא) ניתן לתת. בכל מקרה יש המון דברים אחרים שאפשר לתת לפעוט בגיל כזה מבלי לאכול ביסקוויט. אם טעים לו ניתן לתת לו פריכית. לשים לב כיוון שחלקי הפריכית קטנים ועגולים כך שלא היתי נותנת לו פריכית שלא בהשגחה צמודה. בהצלחה

למעלה