שאלת תזונה לבת 10.5 חודשים- למיכל

• פותח הנושא myel
  • פורסם בתאריך

myel

New member
שאלת תזונה לבת 10.5 חודשים- למיכל

יובל בת 10.5 חודשים- תינוקת סקרנית מאוד, שמחה ומפותחת, שלא אוהבת לאכול יותר מדי מוצקים או יותר נכון- אוהבת אוכל מאוד מסוים, ולמה הכוונה? בעבר היתה אוכלת פירות וירקות, אך אחרי מחלה הפסיקה לאכול פירות טריים והסתפקה בגרבר, עכשיו אפילו גם זה לא. על אותו משקל- היתה אוכלת עוף חתוך לחתיכות קטנות וירקות מבושלים מעוכים במזלג והיום לא מוכנה בד"כ לאכול זאת. אם אני נותנת לה שניצל, היא אוכלת כמה ביסים, כנ"ל קציצה. ניסיתי להאכיל אותה בכפית, ניסיתי לתת לה לבד (יש לה אחיזת פינצטה והיא יודעת לקחת אוכל מהצלחת אם היא רוצה), אבל אחרי זמן קצר "נמאס" לה והיא משליכה את האוכל על הרצפה (הבנתי שזה הגיל...) או מנסה למרוח הכל על המגש של כסא האוכל. לא מזמן נכנסה לגן חדש, אבל עניין האוכל היה עוד קודם- בגן גם כן אינה מוכנה לאכול ארוחת צהריים ומסתפקת בכריכים. בשורה התחתונה- היא אוהבת לאכול לחם, מוצרי חלב, צהוב של ביצה קשה, עגבניה וכמובן גם ביסקוויטים ומטרנה.... האם יש דרך לגרום לה לאכול טוב יותר? אני לא בעד סדנאות חינוך בגיל הזה, אבל בכל מקרה היא מאוד עקשנית ולא משתפת פעולה גם בקטע הזה. אני גם לא רוצה לדחוף לה אוכל ולעשות מהאוכל עניין, כמובן מחכה שהרצון יבוא ממנה, אבל בינתים- האם להתפשר ולתת לה מטרנה ואוכל מוצק שהיא אוהבת? איך להנחות את הגן? מצטערת שיצא קצת מבולגן וארוך, אבל מקווה שתוכלי לעזור לי בכל זאת. המון תודה מראש!

תזונה לב ת10 וחצי חודשים

כמובן שלא לדחוף אוכל או חלילה לפצוח ב"סדנאות חינוך". יש לתת ליובל זמן שתחזור לאכילה הרגילה שהיה נהוגה אצלה לפני המחלה. להמשיך להציע לה מוצקים, לא לוותר אך לא להכריח לאכול. עדיין להציע לה את הפירות, ירקות, עוף גם אם תאכל רק 3 ביסים. להמשיך ולהתמיד. להראות לה שגם אתם אוכלים את ואתם הדברים.. היא תחזור לאכול כמו פעם והרבה יותר טוב. בהצלחה

למעלה