שאלת תזונה

hartzitzit

New member
שאלת תזונה

בוקר נפלא! התחלתי להתאמן לפני כמה חודשים, כאשר ב-3 חודשים האחרונים בערך, אני מתאמנת בקבוצת טריאתלון. הסיפוק הוא אדיר ואני נהנית מכל רגע, אבל... אני לא יודעת איך לאכול נכון... בנוסף לאימונים, אני משתתפת במפגשים של שומרי משקל, וממשיכה לנסות לרדת במשקל. ירדתי כבר די הרבה ( בערך 7 ק"ג), אבל כבר די הרבה זמן, אני לא יורדת (ואפילו קצת עולה...). אני יודעת שיש בנייה של שרירים והעלייה כניראה נובעת משם (כולם מסביבי מחמיאים לי שרזיתי מאוד...), אבל אני יודעת שאני לא מקפידה על האוכל כמו שצריך. הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי מסתערת על פחמימות סתם (לדוגמא - כבר לא מוותרת על קינוח בארוחת צהרים וכו). לפי המשקל שלי, אני אמורה לאכול 20 נקודות ביום. אני מרגישה שזה לא מספיק לי ושאני צריכה לאכול יותר. השאלה היא כמה יותר... באתר של שומרי משקל, מצאתי שאלה של משהי שמתאמנת 6 שעות שבועיות (אני מתאמנת 5-6 שעות שבועיות בערך). היא שאלה לגבי תוספת של נקודות ספורט. התשובה של הדיאטנית היתה שהיא לא צריכה להוסיף נקודות מעבר ל-20 וזה שהיא לא מורידה את נקודות ה"בונוס" של הספורט (חישוב מסובך שלא הצלחתי כלכך להבין אותו), זה בונוס, ויעזור לה לרדת מהר יותר. 20 נקודות זה בערך 1500 קלוריות (באמת הערכה גסה. זה תלוי במה אוכלים). מה אתן אומרות? איך עדיף לאכול? האם אני צריכה לשמור על 20 נקודות, למרות האימונים? או שכדאי להוסיף? אם כן להוסיף - מה כדאי להוסיף וכמה? נירית

zzebra

New member
בוקר אור

אני ממש לא מבינה בזה אבל אני יכולה להגיד לך רק את דעתי. לדעתי מי שמתאמן צריך ללכת לתזונאי ספורט ולא לדיאטניות כלליות (דוגמת שומרי משקל וכו'). אני לא חושבת שמי שלא התמחה בתזונת ספורט יכול באמת להדריך אותך לאכול נכון עם האימונים. אני הלכתי לפגישת יעוץ עם תזונאית הספורט במרכז הספורט של אוניברסיטת תל אביב והיא אמרה לי המון דברים שדיאטנית רגילה לא ידעה להגיד לי. בקיצור, לדעתי זה לא נכון להישאר בתכנית ה"רגילה" של שומרי משקל כי את מוציאה ה מ ו ן אנרגיה באימונים וחייבת להחזיר לגוף את האנרגיה הזו באיזשהו אופן. בכל אופן- שיהיה בהצלחה! ומור- נראה לי שזו דוגמא מצויינת לרעיון לאירוח. של תזונאי ספורט.
קרן.

hartzitzit

New member
תודה ../images/Emo13.gif

תיארתי לעצמי שמשהו בתשובה של הדיאטנית של שומרי משקל לא הגיוני... תוכלי לשלוח לי פרטים על הדיאטנית באוניברסיטה?

מור שלז

New member
תזונת ספורט זה עולם ומלואו

מסכימה עם קרן לחלוטין ומחדדת: תזונת ספורט זה עולם ומלואו, ולתזונה חלק מכריע, לא רק בירידה במשלק (תופעת לואי מבורכת של התחביב הזה
) אלא גם ברמת האנרגיות שלנו לאורך כל היום, ביכולת שלנו לרוץ מהר יותר, לרכוב חזק יותר ו"לסחוב" אימון יותר טוב, וגם ברמת האנרגיות לאורך כל היום. אחד הדברים שלמדתי (באיחור ולאט, אבל לאט לאט אני מפנימה) זה שיש חשיבות מאוד גדולה לכמה גורמים:
כמות האוכל (על קצה המזלג - אנחנו צריכות לאכול הרבה, רובנו נוטות לאכול מעט מדי). מצטרפים חדשים לקבוצה שרואים אותי יוצאת לרכיבת שבת עם חצי בית על הגב בכיסים חוטפים שוק. אחר כך הם מבינים ש"מור כל הזמן אוכלת"
תזמון האוכל (במיוחד לפני האימון ואחריו) - קריטי - אם לא מחזירים לגוף ומהר את מה שהוצאנו באימון - כל היום אחר כך מנסים להשלים ללא הצלחה
וכמובן מה אוכלים - בעיקר לצורך ספורט כדאי לשים לב (וממש לספור בהתחלה עד שמתרגלים) לכמות מספקת של פחמימות וחלבונים תזונאי ספורט יכול לעשות הרבה סדר בכל הדברים האלו. וקרן, תשמחי לשמוע שאני עובדת על אירוח בדיוק בנושא הזה: תזונאית ספורט, שבאה מהעולם שלנו, מתאמנת בעצמה, אוהבת ספורט, וגם מדריכה אחרים - בקיצור יש למה לצפות

hartzitzit

New member
מור - תודה רבה על הטיפים

אני מחכה בסבלנות לאירוח . בהזדמנות זו - כל הכבוד על הפורום

zzebra

New member
תזונאית אונ' תל אביב

שמה לימון פרידמן. זה האתר של מרכז הספורט. פשוט תתקשרי ותבקשי לקבוע פגישה. אני לא יודעת איך זה עובד למי שלא מנוי- פשוט תשאלי. אפשר לעשות רק פגישת יעוץ אחת כמו שאני עשיתי ואפשר גם לבנות תפריט ולקבוע מס' פגישות... בהצלחה!

למעלה