שאלת תזונה.

Saladin

New member
שאלת תזונה.

היי, התחלתי להתאמן לפני שבועיים וחצי ובינתיים אני רואה שינוי מסוים במסת שריר ובחוזק שלו והתחלתי לאכול יותר ועליתי 2.5 קילו. אני יודע שזה עדיין מוקדם, אבל הידיים שלי רזות (מבנה גוף רזה באופן כללי) ואני רוצה לשנות את זה, וחשבתי שכאן נכנס גם התפקיד של צריכת שומנים. איזה שומנים כדאי לצרוך ומאילו מזונות? אני מניח שיש מקורות יותר טובים מצ'יפסים ואוכל מטוגן (שווארמה למשל?). תודה.

רוב הזמן נח

Well-known member
אני לאחרונה עשיתי שינוי כללי בשומן שאני אוכל

הגעתי למסקנה מכל מיני מקורות מידע באינטרנט שבדקתי לאורך זמן לא קצר, ששומן צימחי מזוכך בכללי, ונקודתי מסוג קנולה שהיום מאוד נפוץ, הוא לא ראוי למאכל בכלל. והחלפתי את השימוש בו (שזה בעיקר טיגון)
לחמאה.

אנשים שלא מעודכנים במחקרים ושלא מבינים בתזונה יראו בצעד הזה טרוף.

כי קנולה זה כאילו שומן לא רווי וחמאה זה שומן רווי. ולימדו אותנו ששומן רווי זה רע.

אבל למעשה שומן רווי זה השומן הכי ידידותי לגוף. זה שומן שאחרי העיכול הולך לאנרגיה בשביל הגוף או שנאגר בתאי השומן.
ושומנים צימחיים מזוככים שלרוב מקבלים מהם שומן מסוג אומגה 6 עוברים תהליכים רבים בגוף לפני שהוא יכול להשתמש בהם לאנרגיה שגורמים לגוף כל מיני תהליכים דלקתיים לא רצויים.

אם עלית במשקל

צריכת השומנים לא תעזור לך וסביר להניח שהעלאה נוספת בסך הקלורי שאתה אוכל ביממה יעלה אותך עוד יותר במסת השומן.
בחודש הראשון העלאה במשקל היא דיי דרסטית, בין היתר עקב זרימה מוגברת של נוזלים לשרירים השונים. לאחר מכן כדאי להשאר בטווח העלאה של 1.5 ק״ג/חודש.

למעלה