שאלת תזונה

שאלת תזונה

איתי בן כמעט 9 חודשים, שוקל כמעט 9 קילו (בהתאמה...
) עדיין לא יצאו לו שיניים, יש לו שני שפיצונים קטנטנים למטה שמבצבצים - אבל עדיין לא ממש שיניים. סדר יום מבחינת אכילה: בוקר - בקבוק סימילאק ארוחת עשר (בגן) - פירות ארוחת צהריים (בגן) - מרק עוף (לפעמים בין לבין הוא אוכל עוד בקבוק) ארוחת אחה"צ-ערב - בקבוק סימילאק + כפית דייסת "לילה טוב" (קורנפלור) אם קם בלילה מקבל עוד בקבוק. ניסיתי אחה"צ לתת לו ארוחת מוצקים נוספת, אבל הוא ממש רוצה בקבוק. כמה שאלות: א. בהתחשב בעובדה שאין לו בעיית משקל, האם התזונה מאוזנת? ב. נאמר לי שכל עוד אין לו שיניים, ארוחת מוצקים נוספת היא לא חובה. האם נכון? והשאלה שהכי מטרידה אותי: הוא לא אוהב לשתות מים. פשוט לא אוהב, ולרוב מסרב. בגן נותנים לו מידי פעם מים עם מזרק של "אקמולי", ובבית אני משתמשת במכסה של הבקבוק - רק ככה הוא מוכן לשתות מים. השתן שלו בהיר ככה שלא נראה לי שיש איזו בעיית נוזלים, אבל יש לו עצירות קשה. האם זה קשור? מה ניתן לעשות כדי לגרום לו לשתות יותר, ואיך מקלים על עצירות?

שלום לאמא של חמוצי

ממליצה לחשוף אותו יותר למוצקים. גם אם רק בגדר טעימות בלבד. ניתן להציע קיטניות+דגן בתור ארוחת ערב,ממש בקרוב אפשר להציע לו גבינה לבנה או יוגורט כנשנוש או כארוחה בתוספת לחם,אם אין רגישות לגלוטן, אפשר להוסיף אבוקדו וירק נוסף לארוחה. השאיפה היא שלקראת גיל שנה (נכון יש לכם עוד זמן) הילד מצטרף לשולחן המשפחתי ואוכל "יחד" ע םכולם תוך ברירת ובחירת אפשרויות מתוך מגוון שמוצע לו. מדוע מקבל תוספת של קורנפלור? קורנפלור ללא התוויה רפואית (בתינוקות קטנים מאוד בגיל ובמשקל מוסיפים אותו כיוון שאינו אלרגני) הינו בגדר קלוריות ריקות וחבל.. אי שתיית מים גורמת לעצירות . נסי למצוא כוס שתשווה את ליבו. מזרק,פקק,כוס פלא,בקבוק,"כוס של גדולים",בקבוק עם פייה כמו של מי עדן בייבי ואחרים ועוד. בהצלחה

תודה ../images/Emo140.gif לגבי הקיטניות

מה כדאי? חשבתי להכין לו תבשיל אפונה ברוטב עגבניות (טחון, כמובן). מומלץ? להציע גבינה ויוגורט כשיגיע ל - 9 חודשים? לגבי הקורנפלור - אין התוויה, פשוט חשבתי להוסיף עוד משהו לארוחת הערב. להבא אוותר על התוספת. תודה

שוב שלום לאמא של חמוצי

נשמע טוב התבשיל. כמוכן ניתן להכין מרק עדשים עם ירקות ולטחון ועוד.. אכן כן לגבי מוצרי החלב. רצוי לא להציע מתוקים אלא את הגבינה הלבנה הרגילה ויוגורט 3% לבן בלי סוכר . אפשר דנובה 4.5% או יוגורט תנובה 4%. לא לתת גמדים וכל שאר הממתקים בדמות מעדנים. חלב ניגר רק בגיל שנה. בתאבון

שלום למיכל,

קודם כל אני רוצה להגיד לך שאני לומדת המון משאלות של אימהות אחרות. בנוסף, רציתי לשאול או לבקש ממך אם את יכולה לצרף לנו משהו כתוב על כל גיל וגיל החל מגיל 6 חד' מה אפשר לאוכל בו. שאלות שעולות אצלי למשל הן: מתי מוסיפים אורז/פסטה וכו' למרק הירקות והעוף. מתי מוסיפים קטניות ועם איזה עדיף להתחיל. מתי נותנים מוצרי חלב כמו יוגורט וכו' ומתי מתחילים. מהי שקדיה והאם להוסיף אותה לפירות לכל ילד או רק לקטנטנים? איך מכינים דייסה תוצרת עצמית של שיבולת שועל או סולת? מה אפשר עוד להוסיף לדייסה לגיוון הטעם. את עוזרת לי המון, תודה דניאלה.

שמחה לעזור ו..

בקרוב מאוד אעלה חומר מסודר לגבי חשיפה לפי גיל ועוד המון דברים שימושיים ויעילים. הצטרפתי לניהול הפורום אך עקב הליך פורמאלי אחד שמתעכב,אינני יכולה עדיין לצרף מסמכים. מאמינה שתוך מס' ימים כשאכנס לשרת כמנהלת אוכל להוסיף דברים רבים ומענינים.

שאלת דגים

האחות בטיפת חלב אמרה לי לא שלא כדאי לתת כלל דגים עקב כמות גדולה של כספית בכל הדגים כולל טונה כולל סלמון ... בקיצור אמרה לי לא לתת לו בכלל דגים .. האם נכון??? בהנחה שהיא יודעת על מה היא מדברת , האם צריך לתת אומגה 3.... ? ובכלל הבן שלי (בן שנה וחודש ) לא חובב אוכל בכלל ,, עושה טובה שאוכל משהו ..בעיקר לא אוהב בשר עוף וביצים וקטניות האם אני צריכה להוסיף לו תוסף כלשהו ?

שלום לאמא לצופציק

לצערי כיום כמעט בכל דבר טוב יש הרבה רע .. אם נחשוב על הכל לא ישאר לנו כמעט מה לאכול.. אישית אני נותנת לבני דגים במידה.טונה, סלמון ואחרים אך לא בתדירות גבוהה. בנוגע לתוספים אינני יכולה להמליץ לך מעל גבי הפורום כיוון שהמלצה לתוספים ניתנת רק לאחר יצירת אנמנזה מלאה של מס' ימים. יהיה זה רק לא מקצועי מצידי להמליץ או לא להמליץ מבלי שראיתי את הילד. (יותר מדוייק שמעתי מה אוכל..). במידה ואת חוששת פני לרופא הילדים או לדיאטנית קלינית בהצלחה

Kמיקמי

New member
רוצה גם לשאול שאלת תזונה

האוצר שלי סובל מברונכיט וקוצר נשימה מאז שנולד (לא התקפים קשים תודה לאל....אבל התקפים בערך פעם בחודשיים-שלוש) התחלתי לתת לו גמדים,סקי וניל ושמתי לב שיש לו המון ליחה הרופא אמר שזה ידוע שגבינות עושות ליחה ולכן לא לתת לו גבינות עד גיל שנה.... במקום זה לתת לו טחינה (לא גולמית) על פרוסת לחם, אבוקדו.... אשמח לקבל עוד אופציות לגיוון יש לנו עוד 3 חודשים עד גיל שנה וטחינה או אבוקדו נראה לי ממש היצע דל... אגב..בנתיים יש לו 2 שיניים למטה

שלום לkמיקמי

סליחה על השאלה אבל למה לתת גמדים וסקי וניל? בתור חשיפה ראשונה? אני ממליצה על מוצרי חלב שאינם ממותקים-יוגורט 3-4.5% שומן וגבינה לבנה וקוטג' 9% בגילאים הללו. בקשר לליחה,אכן מוצרי חלב נחשבים כמלחכים ויש ילדים,כמו בוגרים, שאוגרים ליחה בעקבות אכילה. טחינה נחשבת כאלרגנית ולכן משרד הבריאות אינו ממליץ ליתנה לפני גיל שנה. ממרחים ללא חלב- שקדיה (יקר ,ניתן להשיג בחנויות טבע),אבודקו,נסי קוטג' כיוון שהוא דל בלקטוז וכן גבינה צהובה ושמנת חמוצה. בתאבון

Kמיקמי

New member
שמנת חמוצה..9% או 15% אני שואלת

כי אולי יש הבדל ברמת הלוקטוז שם או שאולי זה בכלל לא שייך. רק אתמול כשכתבתי לך ראיתי את הערותיך לגבי הגמדים ושאר ה"חברה" ולכן כאחזור לתת לו בגיל שנה אנסה קודם את מה שאת המלצת.

t a l i t u

New member
ילד שמסרב לאכול

שלום הבן שלי בן שנה+7 מצונן כבר הרבה זמן כבר שבוע שהוא לא מוכן לאכול אוכל מבושל הוא רוצה רק קוטג'... הבנתי שמוצרי חלב לא תורמים לליחה, וכך הוא נכנס בעצם למעגליות של המון ליחה. הוא גמל את עצמו לפני חודש מסימילאק כך שמאד מלחיץ אותי שהוא בקושי אוכל בלי קשר לצינון, דפוס האכילה מאד השתנה אצלו בחודשים האחרונים הוא כבר לא מוכן לאכול בשר כמו פעם הוא בעיקר מסכים לאכול לחם עם גבינה צהובה או קוטג'. מה אפשר לעשות במקרה כזה? ניסיתי לחכות לרגע האחרון עם הקוטג' ושמתי לו הרבה אוכל מגוון והוא לא הסכים לגעת, פשוט לא נשבר...

שלום לtalitu

זוהי יותר שאלת " חינוך " מאשר תזונה... אני מאמינה שהילד יודע מה טוב לו כרגע ואם זה מה שהוא רוצה לאכול,רק תרעי את המצב אם תתעקשי. לאחר מס' ימים שיאכל רק קוטג' סביר שימאס לו. מצד שני אכן מוצרי חלב מלחחים ואת זה פעוט בגילו לא יודע.. ישנה אופציה נוספת של לא לקנות קוטג' לכמה ימים ואז לומר (את האמת) אין קוטג', בוא תבחר משהו אחר.. תמיד להציע לו מתוך מס' אופציות כדי שירגיש שהוא בוחר לבדו. בכל מקרה חשוב להמשיך ולהציע לו תמיד גם מאכלים אחרים. ילד בגיל כזה יכול גם "לעזור" להכין לעצמו את האוכל. תוך שיתופו בהכנת הארוחה,אני מאמינה שיתרצה ויאכל מזון מגוון יותר. לדוגמא: "בוא תוציא מהמקרר את העגבניה ושאר הירקות ונכין יחד סלט.., בוא נוציא את הבשר ונחמם.. " . בהצלחה ומחכה לעדכון

t a l i t u

New member
תודה. בגן מסתבר שהוא כן אוכל יפה

אז לפחות זה. אני אחכה לראות עד שהוא מבריא לגמרי ומקווה שזה יעבור לו כל אמא רוצה לראות את הילד שלה אוכל טוב....

olyago

New member
שלום מיכל, שאלת מוצקים

בתי כמעט בת 9 חודשים, עד לפני שבוע אכלה 3 ארוחות מוצקים ביום: דייסה בבוקר (ע"ב חלב שאוב), מנה קטנה של פירות (לא מתלהבת במיחוד מפירות), ובערב לפני שינה סקי או אבוקדו. לפני שבוע הינו האילת ושם התחילו הבעיות. היא סירבה לאכול מוצקים, למרות שבבית מלון מכינים אוכל תינוקות. לפעמים הסכימה לאכול פירות טחונים או סקי (רק ארוחה אחת ביום). לפני יומיים התצננה ומסרבת לאכול גם את מה שאכלה קודם. היא רואה כפית, לוקחת שי ביסים ומתחילה לבכות. שאלתי את הרופא האם זה בסדר והוא אמר שכשילדים חולים הם הולכים צד אחורה? איך אוכל לעודד אותה לחזור לאוכל מוצק,האם את ממליצה להשאיר אותה בשקט ולתת לה זמן או להמשיך להתעקש? היא לא תשקח אוכל "נורמלי"? שכחתי לציין כי במקום מוצקים היא דורשת הנקה. תודה

שלום לolyago

מה שתארת נשמע לי תקין לחלוטין. בתחילה שינוי שגרה -מלון באילת,אוכל אחר... כרגע- מחלה .. ממליצה לתת לה מה שעושה לה טוב כרגע ,הנקה, כל עוד לך זה לא מפריע. כאשר תחזור לעצמה ותרגיש טוב ובטוחה ,תצליחו לחזור ולהאכילה במזון מוצק. בהצלחה

למעלה