שאלת תחליפי חלב
בטח שאלה טחונה

שאלת תחליפי חלב
בטח שאלה טחונה


שלום לכם
אני ההר שהוליד עכבר בדרך לעבור לטבעונות
כל חיי הכלכלה העיקרית שלי הייתה חלבית
אני מכורה לקפה, ועדיין שותה חלב
אני מעוניינת לעבור לחלב אחר
אבל יש כל כך הרבה סוגים
סויה
שקדים
אורז
ללא סוכר
שמתי לב שכל תחליפי החלב הם באריזות של ליטר
ידוע לכם אם יש אריזות קטנות יותר, כדי שאוכל להתנסות?
וכך אמצא את החלב שיתאים לי
אשמח לעיצות
ואם לא אמרתי, קוראת פה המון
שואבת מכם רעיונות
ואשמח להיות פעילה
 

Ofericko

New member
אני מניח שבסופרים הגדולים הם נמכרים בקבוצות

בעוד שבמכולות קטנות הם נמכרים גם בתפזורת.
 

Ofericko

New member
ברוכה הבאה


אם את שואלת על ההבדלים מבחינה בריאותית, אני מניח שיגיעו תותחי הפורום ויסבירו.
אם את שואלת מבחינת טעם, הכי טוב לטעום ולנסות. לכל חלב יש טעם קצת שונה וכל אחד מעדיף חלב X לפעילות Y (שתייה, קורנפלקס, קפה, דייסה, בישול וכו').

אני אישית אוהב את החלב סויה של תנובה. הפחות ממותק ובטעם רגיל (לא הוניל). אבל זה רק עניין של טעם.
 
תודה
אני כל כך מכורה לקפה

שכרגע העניין הבריאותי פחות חשוב לי

עכשיו ברצינות, אשמח לשמוע גם על ההבדלים מבחינה בריאותית
ונראה לי באמת שאקנה כל פעם חלב אחר, עד שאמצא את שאהבה נפשי

ושוב תודה על המענה המהיר, וקבלת הפנים
 

יוספה 51

New member
ואני המרתי את הקפה המגורען אהוב ליבי

באספרסו ולעיתים גם בקפה שחור. כיום כבר יותר טעים לי.
 
מודה ומתוודה, מכורה לנס קפה של עלית

לא שותה אספרסו וכל מה שקשור לקפה ממכונה
גם לא קפה שחור
אבל את הקפה שותה ללא סוכר
 
אני אוהבת שחור עם

הל
מבושל בכלל וגם צ'אי מתובל מבושל בחלב סויה
יותר מאחרים
אספרסו אני שותה כפול כשאני מותשת או כשיורד לי לחץ הדם בפראות מה שקורה מעת לעת
והפוך מדי פעם עם סויה
 
אני מאוד אוהבת את החלב של תנובה, המועשר

(הוא ממותק וזה נחמד כי אני לא מוסיפה כלום לקפה/תה, יש גם גירסה אחרת במתיקות מופחתת)
אני חושבת שהוא מאוד מזכיר חלב פרה (או ששכחתי מה הטעם של חלב פרה..) ולכן המעבר אליו הוא קל.
לאחרונה הסכמתי לנסות חלב בטעם שקדים של ויטריז שממש ממש טעים לקפה.
 
את הקפה שלי אני שותה חזק וללא סוכר

אם הוא ממותק, אז נראה לי שאולי לא יתאים לי
תודה על העיצה
חלב שקדים נשמע מעניין, אולי אנסה אותו
 
ברוכה הבאה! לא מזמן ״גיליתי״ חלב שקדים

שמכינים לבד בבית.
אם יש לך בלנדר ובד גאזה או חיתול, זה ממש קלי קלות
החלב קופא ממש יפה ומתנהג יפה בהפשרה

אני בדרך כלל שותה קפה שחור עם חוויאג, אבל כשרוצים נסקפה, מומלץ למזוג קודם את החלב ורק אז את הקפה, כדי שלא ״יתפרק״ - זה לא משפיע על הטעם אבל זה לא כל כך יפה למראה, חלב מפורק



להכין חלב שקדים:
משרים כוס שקדים קלופים למשך כמה שעות במים
מסננים את המים
מעבירים שקדים לבלנדר עם שלוש כוסות מים טריים
מבלנדרים היטב היטב
מסננים דרך חיתול או בד גאזה (או מה שנקרא ״בד גבינה״). בעיסת השקדים משתמשים לעיבוי קציצות, להוספה לנזיד, או לעוגות או קרקרים. את המשקה עצמו שומרים במקרר יומיים שלושה. ניתן להקפיא.

יש מתכונים שמוסיפיפ תמר מגהול ו/או קצת וניל לחלב. אני מעדיפה בלי.

מאד טעים עם גרנולה!
 
וואו, תודה על ההסבר המפורט


אני דיי ״חדשה״ בנושא הבישול
להכין חלב, אולי בהמשך שאשתפשף עוד קצת במטבח
ודרך אגב, אני צורכת יחסית הרבה חלב, אז כרגע נראה לי שאקנה
בכל מקרה שומרת את המתכון
 

ladybug6

New member
היוש! וברוכה הבאה

אני בדעה כזו: תקני כל פעם סוג אחר. אם לא אהבת סוג מסוים, תכתבי לנו כאן מה קנית ושלא אהבת ונציע לך מה לעשות איתו כדי שלא ייזרק (בגדול - להשתמש בהם לקינוחים זה מצוין, כי הטעם לא מורגש, אבל צריך לדעת מה המוצר כדי להתאים לו מתכון).
אני אישית הכי אוהבת את המועשר של תנובה, ואת סויה ביו אורגני של אלפרו. זה של אלפרו די ניטרלי ולא מתוק, המועשר של תנובה מתוק. יש אותו גם במתיקות מופחתת וגם זה טעים.
קחי בחשבון שלוקח כמה פעמים כדי להתרגל לטעם של חלב אחר, כי החיך רגיל לטעם של חלב של פרות אז אל תתייאשי. כשמתרגלים זה נהיה ממש טעים ודי מהר שוכחים את הטעם הישן (והוא אפילו נהיה מגעיל)..

אחד הפינוקים שלי בקיץ זה למזוג חלב סויה קר, להוסיף לו קצת קפה ואם צריך אז סוכר, ולשתות קפה קר על סויה. מנסיון - לא מרגישים שום הבדל בין זה לבין אחד שעשוי מחלב של פרות, זה נוסה בהצלחה על לא-טבעונים...
 
למעלה