שאלת תיוק - כמה שנים אחרי קבלת האזרחות

nogala1

New member
שאלת תיוק - כמה שנים אחרי קבלת האזרחות

יש כאן ויכוח זוגי - אנחנו אזרחי ארה"ב כבר 4 שנים . עברנו מספר ויזות תוך כדי התהליך ( מעולם לא חיינו כאן באופן לא חוקי )
האם , לדעתכם , יש צורך לשמור את המסמכים שאינם קשורים לאזרחות עצמה ?

אנחנו עוברים מבית גדול לדירה קטנה - אז מקום הוא בהחלט שיקול

gidishemer

New member
את מתייחסת למסמכים שקשורים במשרד ההגירה

רילוקיישן וגרין קארד למיניהם?

אם כן, אז אני בעד. נכון, הסיכוי שתצטרכו להשתמש בהם שואף לאפס, אבל אם הוא יתממש, אז המשמעויות גדולות מאד ואז כדאי שיהיו מסמכים.

בקיצור, כמו בביטוח, יש שאלה של עלויות, יש שאלה של כמה כבדות עלינו העלויות, יש שאלה של כמה הסיכון/סיכוי שיקרה משהו, אבל יש גם את השאלה- "how much is at stake"- עד כמה חמורות יהיו ההשלכות אם אכן יקרה אותו דבר שהוא כמעט חסר סיכוי. השקלול של הכל צריך להביא להחלטה הנכונה.
במקרה שלכם, נשמע שהשיקול היחידי לא לשמור את המסמכים זה רק האי נוחות מבחינת האיכסון. הייתי שוקל לשמור אותם

xbuffalomen

New member
מניסיון תשמרו ... כבר פעמיים איזה פקיד מטומטם ביקש

הוכחות שהיה לי גרין כארד לפני שהפכתי אזרח ...

Boston Guy

New member
יש דברים שרצוי לשמור לנצח. זה אחד מהם.

דבר שני שכדאי לשמור הוא עותקים של כל ה TAX RETURNS שלכם:
את כל הניירת הרלוונטית 7 שנים אחורה, ומשם ועד תחילת הדרך שלכם בארה"ב - רק את ה RETURN עצמו.
דבר שלישי שכדאי לשמור לנצח הם מסמכי הקנייה והמכירה של נדל"ן, ומסמכי הלקיחה וה DISCHARGE של משכנתאות על נדל"ן.

לגבי ענייני ההגירה - אני מחזיק כל פיסת נייר שקשורה לנושא בכספת מוגנת אש בבית. חלק מהניירת האחרת אני מחזיק במחסן OFF SITE שמשמש אותנו לאיכסון לצרכי העסק.

placid1

New member
אני גם בעד לשמור, אבל בנוסף הייתי גם סורקת את המסמכים

כדי שיהיה גיבוי.

debby12

New member
מנהל
ועוד רעיון פרקטי

גם אני הייתי מכינה עותקים אלקטרוניים לגיבוי - אולי שניים אפילו - אחד על ענן ועוד אחד על איזה THUMB DRIVE .

כמו כן - אני מניחה שיש רק איזה קלסר אחד של מסמכים סופר חשובים מהסוג הזה שאי אפשר להיפטר מהם (דברים כמו זה, תעודות נישואין, תעודות זהות ישראליות וכאלה

אם מקום פיזי הוא באמת דחוק מאוד בבית החדש אז אולי אפשר לשים קלסר כזה במגרה/חדר בעבודה של אחד מכם.

nogala1

New member
תודה . המקום לא דחוק עד כדי כך

אנחנו פשוט עוברים מבית של חמישה חדרי שינה לדירה של שני חדרי שינה . אז אני מנסה להיפטר מכל מה שאפשר - ומסתבר שמהקלסר הזה אי אפשר ..

nogala1

New member
כבר מלאי הערצה והכרת תודה על שהסכמתם לשכן את הכלב …

למעלה