שאלת תם(ה)

dare devil ית

New member
שאלת תם(ה)

רוב הקרנות לא מכות את המדד שלהן.
רוב המשקיעים הפרטיים גם לא.
אבל המדד הוא ממוצע, כלומר בשביל ש סנפ500 יהיה אכן ממוצע צריך מישהו שכן יכה את המדד, והגודל שלו יהיה זהה לגדול של הקרנות (הענקיות -הפידלטיים למינהם) שלא מצליחות לעשות את זה (כלומר לא איזה קרן גידור אזוטרית).

מי זה????

או שמשהו בהנחות היסוד שלי לא נכון?

gshapir

New member
ושאינו יודע לסחור :)-

שלום לך תמ(ה),
אכן פספסת משהו בהנחות שלך, ולא לדאוג - יש מי שאוסף א ה-$$$
להבנתי והערכתי לא מדובר במישהו בסד"ג של הקרנות אלא בכסף החכם ש"מטופל" על ידי משקיעים מתוחכמים ולאו דווקא מוסדיים וגדולים
על משקיעים אלו גם לא חלות כל מיני מגבלות ופיקוחים למיניהם החלים על המוסדיים
אכן רוב המשקיעים הפרטיים לא מכי את המדד אבל מי שאינו הרוב עושה קופה
רק לדוגמא, רוב סוחרי היום אכן מפסידים, אבל לא כולם; כך גם במסחר שאינו יומי.
בפוסט אחר שלי הצעתי ליצור עימי קשר לגבי תוכנה מסויימת (שלא אני פתחתי) הקיימת בשוק כבר מעל 20 שנה ומזהה מתי לקנות, מה לקנות ומתי למכור
הסיבה שאני מזכיר את זה זה שהם נותנים אחריות(!) למי שמשתתף בכנס שלהם ורוכש מנוי לתוכנה שאם הם לא מכים את S&P 500 הם מחזירים את דמי המנוי השנתיים!
לפרטים ניתן ליצור עימי קשר בפרטי: [email protected]

בברכת מסחר מוצלח

גיל שפיר, טורונטו
[email protected]

קרלטון

New member
ושאינו יודע לפרסם?

אני משאיר כרגע את ההודעה שלך כדי לא להשאיר את ההודעה של dare devil מיותמת, אבל קח בחשבון שהמשך חזרה על תוכן פרסומי שלא דרך הערוצים המתאימים לכך, ימחק ויטופל בהתאם.

ורק כדי למנוע אי נעימות מראש, גם כל השגות או וויכוחים על העניין יש לעשות (אם אתה ממש חייב), במסרים פרטיים אלי ולא על דפי הפורום.

graves

New member
תשובה אמיתית

קודם כל -
http://us.spindices.com/resource-center/thought-leadership/spiva/

בצד שמאל למטה יש דוח של 2013, זה קריאה ממש מעניינת. אפשר לראות שרוב קרנות הנאמנת לא מנצחות את המדד, אבל בשנה נתונה בערך 40-50% כן. הבעיה היא שכאשר מסתכלים על טווח של 5 שנים - 60-70% מהקרנות לא מנצחות את המדד...
ואלו גם הקרנות המוצלחות...

בכל מקרה, הטענה העיקרית נגד קרנות הנאמנות היא שהעמלות שלהן לא מאפשרות להן להרוויח. אם ה-under performance נגרמת בעיקר בגלל עמלות, את לא צריכה לראות את זה בתשואת המדד.

חשוב לציין שקשה להגדיר את שוק ההון כמשחק סכום אפס. כלומר קשה לי לראות שרווח של אחד הוא בהכרח הפסד של אחר.

בכל מקרה- יש משקיעים לטווח ארוך שהם לא קטנים - קרנות פנסיה וכו' אשר יכולים להרוויח בטווח הארוך.
בנוסף יש כסף חדש שנכנס ל"משחק": גם משקיעים חדשים וגם חברות חדשות.

מקווה שעזר.

למעלה