בורסה בישראל ?כשאתם מביטים במצב הבורסה בארץ האם היא מתמחרת כבר מצב שהמלחמה מסתיימת?
מדד תא 35 נמצא בשיא כל הזמנים 2100
מה קורה אם מחר אנו תוקפים את אירן , האם הבורסה יורדת?
נפח המסחר בנדלן בארה"ב הוא פי 100 מבישראל. נפח המסחר הקמעונאי בסין גדול פי 1000 מבישראל. אז אין בישראל לא נדלן ולא מסחר קמעונאי?בורסה בישראל ?
כבר שנים אין בורסה בישראל
נפח המסחר היומי של מניית אנבידיה בארצות הברית היא פי 75 מכל נפח המסחר בישראל
יש מסחר קמעונינפח המסחר בנדלן בארה"ב הוא פי 100 מבישראל. נפח המסחר הקמעונאי בסין גדול פי 1000 מבישראל. אז אין בישראל לא נדלן ולא מסחר קמעונאי?
יש מסחר קמעוני
ויש נדלן
אין בורסה
זה לא שהבורסה האמריקאית היא פי 75 מהבורסה בישראל
מניה אחת בארצות הברית היא פי 75 מכל הבורסה בישראל
לא להתחכם. ש"ש של 3.5 טריליון $ לאנבידיה ומשקל של 6.5% ב SP500. כל הבורסה בישראל היא הרבה פחות מ 6.5% מSP500 גם בלי אנבידיה. שווי כל הנכסים הפיננסיים של הציבור בישראל פחות מ 1.5 טריליון$.יש מסחר קמעוני
ויש נדלן
אין בורסה
זה לא שהבורסה האמריקאית היא פי 75 מהבורסה בישראל
מניה אחת בארצות הברית היא פי 75 מכל הבורסה בישראל
אסביר. הבורסה איננה שוקלת שום דבר. זה סתם בניין מכוער. המשקיעים במניות, וביניהם אידיוטים גמורים, גאונים, משכילים ובורים וגם מהמרים מפתחים לעצמם ציפיות. חלק מסתמכים על פנלים של מומחים מפוקפקים וחלק על קוראות בקפה. משערי מדד 35 קשה ללמוד על הציפיות מהמלחמה, שכן יש עוד כמה גורמים משפיעים כמו רווחים צפויים, מיסוי צפוי בעתיד, התפרקות הדמוקרטיה והשתלטות דיקטטורה משיחית-פשיסטית, סנקציות צפויות על ישראל וחברי ממשלתה, מצב השווקים הפיננסיים שצפוי בארה"ב ושאר העולם ויש עוד כמה מיליארדי נושאים שמשפיעים על הציפיות וישנו אותן בעתיד. לשאלה השניה, כן. מי שחושב שסיכויי טראמפ להיבחר חיוביים לבורסה פועל באופטימיות אם הוא חושב שזה יביא לעליה במניות, ולהפך. אבל אולי טראמפ יחליק על קליפת בננה ויהפוך לבלתי צפוי עוד יותר? אולי יפסיד בבחירות אבל יכחיש את ההפסד? אולי מישהו יתנקש בחיי קמלה? גם כאן יש מיליארדי אפשרויות. אני מאמין רק במה שאני רואה שמתקיים כעת, ומפתח סוג של תסריט לעתיד הנראה לעיין. המחירים כאן בשיא של כל הזמנים, אבל גם בארה"ב. רמת המכפילים די נמוכה בישראל, וזה מעודד מי שחושב שלא תהיה פגיעה קיצונית בכלכלה המקומית. לטווח קצת יותר ארוך אני פחות אופטימי, כי התהליכים של התחרדות והתחזקות הטפילות יחד עם הקצנה פשיסטית ומשטר אפרטהייד יפגעו אולי במשהו שאיננו קשור לייצור כיפות שחורות או נבוטים לגירוש ערבים. לא נראה לי מציאותי שתקציב הביטחון ירד בשנים הקרובות, ושאפשר לבנות על רצונם של אנשי המילואים לשרת 100 ימים ומעלה בשנה ושל המתגייסים לסדיר של 6 שנים יחד עם פטור עלוקות מורחב. מי יקים כאן חברת הייטק חדשה שהעלויות הללו יפלו עליה? אירלנד מחכה.הי משקיע 88 , ברשותך 2 שאלות:
1. אם הבורסה לוקחת הכול בחשבון ,אז אפשר אולי להבין משערי 35, שהמלחמה מסתיימת?
2. האם לדעתך הבורסה גם משקללת את האפשרות שטראמפ יבחר? ושזה לא ישפיע עלינו ועל אירן?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.