שאלת תם: למה אתם אוהבים להיות בשיח חרשים?...?

שאלת תם: למה אתם אוהבים להיות בשיח חרשים?...?

lior362, שאלה איך כדאי לה לעשות מצוות ארי המליץ על קריאת תורה סידור ותהילים, אישטבחשמו המליץ על עזרה לזולת (חבל שירד על ארי על הדרך ..כמו שאומרים) שתיהן עשיית טוב שיש עמן ולצדן רווח ברור.. ומשם התפתח ויכוח על כך שמשתמטים מהצבא הם חרדים או כלל העם ועוד כל מיני שטויות! די! חוץ מצבא יש עוד הרבה דברים על הפרק ועדיין אנחנו העם הנבחר.
בעבר, אני הרבתי לתרום כספים ולאחרונה מלבד פה ושם תרומות קטנות מעדיפה לתת מעצמי ערכתי סדנאות יצירה לחרשים באגודת החרשים בירושלים לא חסרים אירגונים לנזקקים, של חלוקה לעניים של עזרה ליתומים ועוד... אני חושבחת/מאמינה שאם במקום להרעיל את באר ממנה אתם שותים תתנו מעט מעצמכם יגבר הטוב על הרע לבסוף ומספיק עם ההתנצחות לשם התנצחות...

אני לא "יורד" על אף אחד

הבעיה היא שאנשים דתיים לא אוהבים לשמוע דעות שונות משלהם. אבל אני משמיע דעותיי ואמשיך לעשות כך כל אשר אחפוץ

MrAnderson

New member
להשמיע את הדעות האלה זה סתם לתחון מים

כאילו האנשים לא יודעים את הדברים שאתה כותב. וכאילו אתה לא יודע את הדברים שכותבים לך. צריך לחפש את המשותף ולא את השונה. כמובן זה יותר כיף לרדת על האחרים(ועל תגיד לי שלא כי אני הרגשתי את ההרגשות האלה כש "הראתי מה זה" לאנשים שחושבים שונה ממני). צריך לדבר על הדברים המשותפים ולהציע פתרונות ולא להראות את הדברים השונים. כי כולם גם בלעדיך יודעם טוב מאוד את המצב.

שהייתי מורה - לא כ"כ מזמן

כעת מעדיפה לעסוק בדברים אחרים, (אבל לא רחוק מחינוך והוראה תאמת,) היה תקטע ש"הוא אמר" ו"הוא התחיל.." בואו וננסה למצוא תמשותף כי תאמת יש לנו כ"כ הרבה על מה לגשר מלבד גיוס לצהל לא?!
(אני נגד סמים אגב!!! -פעם שמעתי הרצאה למורות בתיכון, שכשתבגרים מציירים שמש, ופטריה וכוכב..זה צריך להאיר אור אדום להורים ומחנכים בקטע של סמים. לפעמים פטריה היא סתם בית של גמד..לא?!)

למעלה