שאלת תם על פרספקטיבה:

noarieli

New member
שאלת תם על פרספקטיבה:

לאיזה תחום שייך ההסבר לעובדה שדרך חריץ קטן בין אצבעותי אני רואה עולם ומלואו? זה קשור למבנה העין (זוכרת משהו מעומעם משיעורי פסיכולוגיה) או למה?

noarieli

New member
ננסח את זה כשאלה של ילד. וגם על אבולוציה:

שמתבונן החוצה מהחלון דרך רשת צפופה ושואל: איך זה שדרך חור כל כך קטן רואים חוץ כל כך גדול? ועוד שאלת ילדיםף אם האדם התפתח מהקוף, איך זה שיש עוד קופים? האם כל הקופים יהפכו לאנשים בעוד מליוני שנים? האם האנשים יהפכו למשהו אחר? תודה רבה, מראש.

אחמס1

New member
ילדים לרוב מנסחים רע

לגבי השאלה על האבולוציה, זו הטעייה להגיד "האדם התפתח מהקוף". זה לא נכון שהיה יצור שקראו לו "קוף" שממנו התפתחו בני האדם. בני האדם הם צאצאים של יצורים קדמונים כלשהם, שגם שימפנזים הם צאצאים של אותם יצורים. אותם יצורים לא היו קופים מודרניים ולכן האמירה ש-"האם התפתח מהקוף" אינה טובה. להגיד שהאדם הוא יצור ממשפחת הקופים (apes ליתר דיוק), היא כן.

amitmis

New member
חלילה לי לתקוף אותך...

אבל אומר בכלליות: השאלה על האבולוציה, שאלה שלצערי הרב (מאוד מאוד. מאוד) נשאלת שוב ושוב בידי אנשים שחושבים שהם מבינים (לא אתה, כמובן - אנשים יומרניים שבאמת חושבים שהם יודעים הכל) - עושה לי כאב ראש מרוב עצבים!!! נא לא לקחת אישית.

עריסטו

Active member
השאלה לגבי הקופים לא מובנת

איזה לחץ הישרדותי יש שיגרום לקופים להפוך למשהו אחר? אם לא הראית שיש לחץ כזה, מה השאלה?

הראיה שלנו היא מרחבית

תחשוב על מניפה כזאת שמגדירה את התחום שבו אתה רואה. לזה קוראים מפתח זוויתי. ככל שהמרחק מהעין גדול יותר כך גם יותר פרטים ניכנסים לתחום הראיה.

למעלה