שאלת תם על קלייה בבית ועוד.

שאלת תם על קלייה בבית ועוד.


1. האם ניתן לקלות חופן פולים במחבת בבית?
2. אם אני רוצה לקנות קפה טרי מה שנקרא
מחנות מיוחדת לקפה (כמו שאתם קונים) ורוצה
שיצא לי כמו אספרסו אבל ללא מכונה או מקינטה
זה אפשרי או שהגזמתי? כלומר אני ארגיש טעם יותר
משובח מאשר הקפה שאני קונה מוכן בסופר?
תודה מראש
 

knappertsbusch

New member
יש ארכיון לפורום, יותר מעשר שנים על הנושא


הכול נכתב עשרות פעמים שוב ושוב. צריך קצת לחפור (גוגל יכול לעזור).
אפשר לקלות במחבת אבל התוצאה לא משהו, איך שלא הופכים את זה.
מטחנה צמודה בבית היא פריט חיוני וקריטי להבטחת הטריות.
אין מה להשוות בין קפה קלוי טרי (אחרי מנוחה של יומיים)
לבין כל קפה מסחרי שהוא, בסופר או בבית קפה,
בתנאי שהקפדת לא לעשות שטויות בקליה (קורה לכולם).

קפה שמוכן מקפה נמס הוא חיה שונה לחלוטין מקפה שהוכן במכונת אספרסו.
לא אקבע כאן מה טוב יותר, על טעם וריח וגו',
אבל זאת השוואה בין תפוחים לעגבניות.

קפה קלוי טרי יגבור על מקבילו הקנוי/תעשייתי בכל צורת הכנה,
מקינטה/אספרסו/פילטר ושות'.
למען הסר ספק, גם כאן כדאי להימנע מהשוואת תפוחים לעגבניות
ואין להשוות קפה פילטר לאספרסו, אלו משקאות שונים, על טעם וריח וגו'.
 

dudi4321

Active member
אל תתחילי במחבת. זה לא!

קליית קפה זה די דומה וכמו לעשות פופקורן. תתחילי בקליה של 2 כפיות קפה ירוק במכשיר ביתי לפופקורן. זה הכי קרוב לקולה יעודי.
אני מכיר את negro.co.il שהוא כל הזמן מוסיף הסברים איך לטחון וביחוד איך לקלות קפה. הוא מאיזור עמק חפר.
&nbsp
איך את מתכוונת להכין קפה? בלי מקינטה, בלי מכונת קפה? אם בקומקום, יצא קפה שחור טורקי אבל הגרגרים יתווספו ויפריעו בפה. צריך יהיה לסנן. לא בטוח שהארומה של אספרססו תתוסף לטעם הקפה. לדעתי לא יצליח.
&nbsp
קפה טרי שנטחן ממש לפני החליטה יהיה עם ריח שזה הארומה ו"קצף" שזה הקרמה הרבה יותר מקפה טחון ששהה כמה זמן בשקית במגירה. הזמן מאד לרעת הארומה ולרעת הטעם.
 

articlimon

New member
ממליץ לחפור קצת ברשת על קליה טחינה ושיטות להכנת קפה


בינתיים ננסה לענות על השאלות:
כמובן שניתן לקלות על מחבת בבית.
עדיף להתחיל מכמות קטנה ולהשתמש במחבת/סיר/קלחת יעודיים לעניין, הם פשוט נוטים להשחיר בזמן הקליה וקשה עד בלתי אפשרי לנקות.
קליה כזאת דורשת ערבוב של הקפה לאורך כל התהליך, ושימוש נבון בחושי הראיה השמיעה והריח כדי לזהות את השלבים השונים בקליה,
לדעת מתי להגביר או להחליש את הלהבה ומתי לסיים את התהליך.
קחי בחשבון שקליה כזאת היא עסק מסריח ומעשן ועתיר מוץ ככה שמומלץ לעשות זאת במרפסת ולא ממש בבית.
יכול להיות שיהיה לך עדיף להתחיל עם פולי קפה קלויים בתור "מתחילה" בעולם הקפה,
ולהתחיל בנסיונות קליה בשלב יותר מתקדם בקריירת הקפה שלך.

קפה טרי (קפה ירוק) אפשר לקנות ב"חנות מיוחדת לקפה" כמו שכתבת, אבל אפשר גם למצוא בשווקים שונים,
בתי קפה מסוימים חנויות תבלינים וכו'.

אספרסו יוצא ממכונת אספרסו. מוקה יוצא ממקינטה, קפה בוץ יוצא מכוס ומים רותחים - כל שיטה מוציאה את הקפה שלה,
כל אחת מצריכה טחינה שונה של הקפה, ולכל אחת ניתן להתאים תערובת קפה משלה.
את כל השיטות האלו ורבות אחרות אפשר להכין בבית, אבל טעם וסופר הם דברים מאד סוביקטיבים כך שאני לא ממש יכול לענות על השאלה האחרונה


בהצלחה!
 
אוקיי, מכל התשובות כאן אין טעם בקלייה במחבת

מכל מה שכתבתם אני מוותרת על רעיון הקליה.
(מכונת פופקורן עדיין אין לי אם כי לא יקר לרכוש מיני)
לא רוצה לשרוף שום דבר בייחוד לא מחבת חדשה.
ולא בא לי ריח עשן ושרוף בבית.

קראתי קצת מאמרים, אכן נראה מסובך. בייחוד אם אין מכונת קלייה.
אני אשקול לקנות מקינטה (ואתאים לו את הקפה מחנות "מיוחדת").
עד אז אני אמשיך עם הקומקום
והחלב המוקצף שזה פינוק נהדר.
תודה רבה לכולכם. תמיד כיף ללמוד.
 

knappertsbusch

New member
גם כשהקלייה תקינה ומוצלחת יש ריח עשן ושרוף בבית


זה חלק מהקסם.

אני קולה בעזרת המכשיר המכאני הקסום הזה -
http://www.coffee-tech.com/products/lab-equipment/fz-rr-700-manual/
רוב הקולים משתמשים במכשירים פחות ידניים וקלים יותר לשימוש כגון הג'ין קפה.

אחדד את מה שכתבתי קודם לכן - הסדר הוא:
1. קפה טרי (אפשר לקנות ממקור טוב, לא חייבים לקלות לבד)
2. טחינה רגע לפני ההכנה בלבד.
זה כל הסוד. השאר נתון לפרשנויות אישיות וטעם אישי.
 
גם זו מכונה מרשימה מאד

אהבתי את הנחושת.
הרבה עבודה עם מכונה כזו?
כמה זמן לוקח לך לקלות חופן?
 

knappertsbusch

New member
כן, זה דורש התעסקות

קיימת גם גרסה ממונעת, אבל מעולם לא טרחתי לשדרג.
200 גרם בכל מחזור, בערך 15 דקות קלייה ועוד כמה דקות לקירור וניעור המוץ.
בדרך כלל מבצע 4 קליות ברצף תוך כדי צפייה/האזנה למשהו,
בערך שעה וחצי, פעם ב-10 ימים. יש תחביבים שגוזלים הרבה יותר זמן.
 
שמע, עבודה רצינית

(4 קליות ברצף. צריך הרבה כח).
אני מניחה ששכרה בצידה.
אחרי עבודה כזו אני עוד יותר יכולה להבין
מה זה קפה אמיתי שלאחריו "אין" אופציה לחזור
לקפה מוכן ומקומום.
אני מלאת התפעלות. כל הכבוד.
 

knappertsbusch

New member
זה כמו להגיד לבשלן חובב...

"איך יש לך כוח לקלף גזר למרק?!"
כוח? מה כוח? זה מה שאני אוהב לעשות.
 

knappertsbusch

New member
אכן. ככה זה כששותים פילטר

אני מנחש שאילו הייתי ממצה את הקפה בעזרת מכונת אספרסו בלבד
הייתי שותה פחות. הכמויות שאני שם בפילטר/דריפ הן מזעזעות, לפעמים 20 גרם למנה.
 

shayar48

New member
כמויות
|

25 גרם קפה למנת נוזל מפולטר 250-300 סמ״ק הוא היחס הנכון, הסר דאגה מקיבתך. בבדיקת דם אפשר לזהות שהיחס בין כדוריות דם לנוזל השחור נשאר יציב לטובת הקפה, כמו שמקובל בקהליתינו.
 
למעלה