שאלת תם שאינו מבין בענייני מטבח.

vegetalien

New member
שאלת תם שאינו מבין בענייני מטבח.

ובכן... שמתי לב שכבר הרבה זמן מאוחסנים אצלי בארון פולי סויה שלמים יבשים. ומעולם לא הכנתי מהם.
ידוע לי כי יש צורך להשרותם משך זמן ארוך מרוב הקטניות האחרות, ולכן השריתי אותם במשך מעט יותר מיממה ולאחר שמתי אותם להקפאה (עד שאמצא מה לעשות איתם).
אז ככה: לרוב אני מבשל זרעי קטניות גדולים (שעועית לסוגיה, בד"כ) ברוטב עגבניות, בצל, ומעט תיבול (ללא מלח).

שאלתי היא האם לחברי הפורום יש מתכון טוב לפולי סויה ויוכלו לשתף? ההסתייגויות שלי בודדות וכוללות רק שני סעיפים:

1. אני מעוניין בתבשיל עם פולי סויה שלמים. לא באוקרה, קציצות או דברים כאלו.
2. שמן ומלח - לא רצויים.

אם יש עצה וגם אם לאו, תודה.
 

merav999

New member
מנצל"שת: אפשר להוסיף קייל למרק ירקות לקוסקוס?

אם כן - אז לקראת סוף הבישול, נכון?
 
נשמע לי

שזה יכול להיות טעים עם ממש ממש קצת שמן זית ודי הרבה שום.

אני מכינה מזה תבשיל מפולים לא שלמים- לזניה.
 

RSPA

New member
בלינק יש לך הסבר מה לעשות וישנם רעיונות

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4124750,00.html

אני הייתי ממליץ בפעם הבאה להשרות אותם במים רותחים (כן כן...) ולהחליף מי השרייה מספר פעמים (וכל פעם מחדש, מים רותחים).
באשר לבישול שנזכר שם, גם בו הייתי מחליף את מי הבישול פעם פעמיים במהלך הבישול.
אל תשאל אותי למה, משום שלא זכורה לי התשובה המנומקת (מעבר לענייני טעם, יש גם משהו תזונתי בריאותי שקשור לתכולת הפולים).
ספר לנו איך יצא, אחרי שייצא...
 

RSPA

New member
אם אני לא טועה הסיבה lectins

זה מה שעולה לי בזכרון, אבל לא מתחייב...
 
למעלה