שאלת תם

בני1234

New member
שאלת תם

מדוע מפרידים בין החיילים שנעדרים ממלחמת לבנון השניה ולא את כל החיילים? האם יש למישהו זכות להבדיל בין חייל לחייל?

1.למי הפנית את שאלתך? 2.על איזה נעדרים אחרים?

1. אל מי אתה מפנה ארת שאלתך על הפרדת נעדרי מלחמת לבנון ה-2 מחיילים נעדרים אחרים ? 2.האם התכוונת אל חיילים נעדרים כמו (ואני מתנצל אם לא אמנה את כולם) - גיא חבר, מג'די חלבי, רון ארד, זכריה באומל, יהודה כ"ץ, צבי פלדמן ?

יונה1

New member
דן אני חושבת ששאלת התם היא גם התשובה על

השאלה הארוכה שלך. לדעתי, בעיות שלכאורה היו צריכות להיות לאומיות וציבוריות, הפכו עם הזמן ליותר ויותר פרטיות של בני המשפחה בלבד. חזיתי את התהליך השלילי הזה עוד בתקופת "ארבע אמהות", כאשר 99% מהפעילים היו הורי חיילים ששרתו שם - גם אם במשך הזמן יותר ויותר אנשים הבינו שטענותינו נכונות, ולמרות זאת לא הצטרפו למאבק. שאלת התם מחזקת מאד את הטיעון הזה. כי הנה, מתקבצים כבר אנשים טובים ואיכפתיים מול משכנו של רה"מ על מנת להזכיר לו שיש 3 שבויים. אבל למדינה אין שלושה שבויים, אלא 9 שבויים ונעדרים, אז למה בהזדמנות זאת לא לעשות כבר מצווה אזרחית והומנית ולהזכיר את כולם? האם רק בגלל שכוחות שלושת המשפחות האחרונות עוד לא תשו, כמו כוח יתר המשפחות, והפעילים שיוצאים לרחוב הם הפעם פעילים "מטעם" המשפחות? לי אישית יש בעיה מוסרית מאד גדולה עם העניין הזה ואני גאה מאד להשתייך לקבוצה אשר כן "ניצלה את ההזדמנות", ועמדה מול משרד רה"מ עם תמונות ושמות כל השבויים והנעדרים של מדינת ישראל. יש לי עוד תשובות מנומקות מאד לשאלה שלך, אבל לא זה המקום להעלות אותן.

יונה1

New member
צריך לשאול את אורי

במשמרות שלנו לא ציינו את שמו. אני סומכת על החברה ב"ערים" שהם יודעים מה הם אומרים ועושים.

בני1234

New member
עדין לא ברור לי מה ההבדל בין כץ פלדמן באומל

לבין שליט רגב וגולדוסר האם דמם של אחרים אדום יותר? או שמא ממשלה אחרת שלחה אותם.? "לא מפקירים חיילים" לדעתי כוללת את כולם

y a u l a

New member
אתה צודק בשאלתך, אבל אתה לא ממש במקום הנכון..

דמם של כולם אדום. כולם יהודים. כולם חיילי צבא ההגנה לישראל שנשלחו על ידי המדינה בה הם חיים לשמור על אזרחיה במלחמה כזו או אחרת. לא מפקירים חיילים, אכן כולל את כולם. ההבדל היחיד הוא שהפורום הספציפי הזה נפתח למען לא ישכחו השלושה האחרונים כמו, לצערנו הרב מאוד, נשכחו השישה הקודמים! וכל עוד החיילים שלנו לא ישובו לגבולות המדינה ששלחה אותם, וכוחן של המשפחות במותנן, הפורום הזה יישאר פתוח וימשיך להיות הפורום של שלושת החיילים השבויים: אלדד רגב, אודי גולדווסר וגלעד שליט.

בני1234

New member
שאלת תם שאינו טיפש

לו יצוייר חלילה שבוד חצי שנה יפלו בשבי חיילים נוספים. האם בעוד שנה, נפגין רק למען "החדשים"? ולא נציין את "הישנים"? חלילה לנו מלעשות כך

יונה1

New member
לתם החכם - ברוך הבא

אתה פשוט מצטרף כאן לחבורה המאד מצומצמת של אנשים שמעיזים להגיד לבי המשפחות דברים לא פופולריים. ראה הוזהרת. כי במקרה הרע - אתה נמחק או סופג קללות. במקרה "הטוב", אומרים לך לשתוק, כי למשפחות קשה גם בלי שתכביד עליהן... ואני חוזרת ומדגישה כבר כמה פעמים, שההערה הצודקת שאתה מעלה, היא בעצם יריה ברגל לבני המשפחות עצמן. אם הם עצמם לא חושבים על גיא חבר, על פלדמן, ארד ושאר האחים לגורל האומלל הזה, מה להם להלין על כלל הציבור שממש לא מתעניין ב"ילדים החטופים שלהם"? אם מהיום כל שבוי הוא העסק הפרטי רק של הוריו וחבריו, אז מי אם לא הם, קובעים את כללי המשחק הזה ומנציחים אותו?

נגיעוT

New member
אני מצטערת על דבריך

תשאלי את תאיר מי נתן לה חוזק ועצות מההתחלה..... חבל שאת ממשיכה לשפוט כך אנשים רק לפי הבנתך.

נגיעוT

New member
ולרוב אני לא עונה

לא בגלל שלא קראתי אלא בגלל שהחלטתי להתעלם מההכפשות אבל לא ירחק היום וגם סבלנותי עלולה לפקוע.

y a u l a

New member
חלילה לא חשבתי ולו לרגע פעוט שאתה טיפש!

רק אמרתי לך שהפורום הזה נפתח עבור שלושת החיילים: רגב, גולדווסר ושליט. פה דנים בעניינם. פה נלחמים עבורם. יכול מאוד להיות שצריך להקים פורום או מטה שיעסוק בעניין כל השבויים והנעדרים. אבל פה - זה לא המקום.

יונה1

New member
יעולה

אני חושבת שהשאלה היא לא רק לגבי הפורום הזה, אלא לגבי העיקרון כולו. ראשית, כן ניתן היה לציין אפילו בפורום הזה במקום כלשהו שיש עוד שבויים ונעדרים. שנית, אם כבר עושים פעילויות מול אולמרט, מה הבעיה להניף עוד כרזה אחת עם יתר השמות כמו שעשו ערים בלילה (למרות שהטריגר למשמרות שלהם היו באמת השלושה האחרונים). הרי הטענה של מר תם מאד מאד צודקת. בראשית הדרך, התאספו אלפים בכיכר למען שלושת השבויים. היום יש רק כמה עשרות פעילים. אם מחר יפול חלילה חייל בשבי, הרי גם עבורו יתאספו בחודש הראשון אלפים. אז במקרה כזה, גם אלדד, אהוד וגלעד ידחקו לגמרי מסדר היום? הנושא מאד מורכב. בשנה שעברה למשל, ערכו "סדר פסח" במצפה הילה ושמו בו ארבעה כסאות, כאשר הרביעי היה רון ארד. מה קרה? חסרו להם שם כסאות ליתר הנעדרים?

בין חטיפת גלעד לחטיפתם של אודי ואלדד

אחרי שנשבה גלעד שליט ב-25.6.2006 הועברה אזהרה - לא על-סמך ידיעה בדוקה אלא על-סמך ניתוח שהתבסס על סקירת המציאות עם מסקנה הגיונית - שחטיפות נוספות בדרך ! לא קמה צעקה צבורית, שאולי היתה מונעת את האסונות של תקרית נקודת-הגבול 105 שבה נשבו אהוד גולדווסר ואלדד רגב, ושל מלחמת-האיוולת שבעקבותיה על הרוגיה, פצועיה ונזקיה. גם מי שקיבלו את האזהרה לכתובותיהם האישיות, ויכלו לפחות להעיר את אזנם של המחליטים, העדיפו להתעלם. ואז בא בוקר ה-12.7.2006 המר והנמהר - - - והשאר הסטוריה עקובה מדם, כאב וסבל. (אגב: ראיתי ברפרוף ש'פורום דו"ח ועדת וינוגרד" כאן ב'תפוז' נסגר. טרם בדקתי מדוע. 119 חיילים הרוגים + עשרות אזרחים באותה מלחמה - - - והענין בה כבר מאחורי הגב של רובנו). האם אהיה 'נביא-זעם' או 'נביא-שקר' זועם לשווא אם אכתוב שוב: עוד לא נגמרו החטיפות של ישראלים ! תבואנה עוד, במוקדם או במאוחר ! אין למיטב ידיעתי והבנתי התמודדות אמיתית ויעילה,בחשיבה פתוחה, יצירתית וכנה, עם סכנות-החטיפה ! את הלקחים - למרות הבטחות כל הגורמים הרלוונטיים - לא מפיקים כיאות, ושום 'תרגיל עורף לאומי בשם-הקוד 'נקודת-מפנה' לא יעזור בזה ! ולכן - כמו בחטיפות של האינתיפאדה הראשונה, לפניה ואחריה, גם של חיילים בתוך שטח-ישראל (שכחנו ?), וכמו החטיפות של הנח"לאים ב'קמד-א-לוז' בלבנון (שחזרו ביחד עם חזי שי שנחשב נעדר במשך שנה שלימה בעיסקת ג'יבריל), והחטיפה של בני אברהם, עדי אביטן ועומר סואעד (האחרון חייל צה"ל לא יהודי אז כדאי שנזהר מ'לקחת ללב' רק חטיפה של חיילים יהודים !) - הסטוריית-החטיפות של חיילים בפרט ושל ישראלים בכלל טרם הסתיימה ! זה בהקשר של "כאשר יעלמו החטופים הבאים, נשכח את הקודמים". מול 3 השבויים שלנו כלואים בישראל יותר מ-11 אלף (!) פלשתינאים בקטגוריות מאסר ומעצר שונות. חדשים מוכנסים לכלא הישראלי כמעט בכל שבוע, אם נהיה כנים עם עצמנו - בשיטות חטיפה דומות קצת או הרבה לחטיפתם של גלעד, אלדד ואודי ! יש ביניהם הכלואים כבר יותר זמן מרון ארד ! עם כל ההבדלים הברורים - 'בשורה התחתונה' - כלוא הוא כלוא הוא כלוא, בין אם הוא שבוי, אסיר שפוט, עציר בחקירות, או עציר מינהלי (או סתם מישהו ש"הועלם" בידי השב"כ - - - רק לאחרונה נודע לי על ישראלי כזה שנעלם לחודש, בלי שמשפחתו ידעה לאן. רק אחרי ששוחרר וחזר הביתה, הסתבר שהוא נכלא לחקירה ע"י השב"כ. אזרח ישראלי. מבחינת משפחתו - בחודש ההוא הוא היה נעדר לכל דבר וחרדתם חרדה לכל דבר. שוב: עם הבנת "כל ההבדלים שבעולם").

ביום ג' כתבתי יהיו עוד חטיפות וביום ד' ניסו !

ביום ג' 8.4.2008 כתבתי כאן בין היתר: "...הסטוריית-החטיפות של חיילים בפרט ושל ישראלים בכלל טרם הסתיימה !"... ויום אחרי-כן - ביום ד' 9.4.2008 בצהריים תפשתי את הראש, כאשר הודיעו על הפיגוע במסוף הדלק 'קרני'... עוד לפני שאבו מג'אהד הדובר של ועדות-ההתנגדות שלהם, ואחריו אלוף פיקוד הדרום שלנו אישרו שזה היה נסיון-חטיפה נוסף של ישראלים, שלמרבה המזל נכשל (לא היו מאבטחים צמודים למתקן, בגלל מריבות "ארגוניות" וכספיות בין חברה עיסקית לרשות ממשלתית ולצה"ל, ועד שהגיעה ההתרעה על חיתוך הגדר, החוטפים כבר היו בתוך המתחם !), ולמרבה המהירות בה פעלו אנשי-הקרקע (בטנק) והאויר - גם עלה להם בלוחמים הרוגים. אז הפעם (כמו חיזבאללה ברג'ר שעל החצבני לפני כשנתיים וחצי) הם נכשלו שוב. אבל הם גם ינסו שוב ושוב, ופה ושם גם - חלילה - יצליחו ! ויהיו עוד שבויים ישראלים בידי ארגונים וקבוצות פלשתינאים או לבנוניות. כי לא רק ענין ה"החלפות" של אסירים שלהם בשבויים שלנו "משחק" פה. ישנם מניעים נוספים וסיבות נוספות ! הרי כבר כתבתי על כך ב-17 הימים שבין העלמו של גלעד שליט להעלמם של אודי גולדווסר ואלדד רגב ! אז לא הקשיבו וגם עכשיו לא מקשיבים. רישמו לפניכם: יהיו עוד נסיונות, וחלילה הצלחות, לחטוף ישראלים נוספים !

יונה1

New member
לגבי זאב רוטשיק

היו כבר דברים מעולם שסטטוס השתנה. יתכן שהוספתו לרשימת הנעדרים היא משהו מהזמן האחרון. באתר של הממשלה הוא עדיין מופיע כחלל, אז אולי זה באמת שונה בשלב הרבה יותר מאוחר. על כל פנים, כיון שמצויין באתר הרשמי שהוא נעדר, אז כמובן שגם מבחינתי זה כך. הנה עוד דוגמה, כהמשך לויכוח הישן והמתסכל שהיה כאן לגבי חשיבות הטרמינולוגיה....

בני1234

New member
שאלתי- קיבלתי תשובה

חבל על צורת חשיבה מצומצמת ולצערי שיטחית מי שרואה בנושא השבויים מלבנון בעיה אישית שלו, עלול למצוא את עצמו במצבם של משפחת כץ פלדמן ארד ואחרים. הייתי מצפה מפרום נכבד זה לראות בנושא השבויים מלבנון בעיה לאומית מהותית ואתם מתנהגים כאילו זו תופעה חולפת חבל היו ברוכים דרכם אינה דרכי

נגיעוT

New member
יש פה מקום לכולם

ואף אחד לא מפלה את האחר יש הבדל בין חייל שנמצא בשבי ועתידו תלוי במשא ומתן מיידי לבין מי שגורלו לא ברור ואין כתובת ספציפית שניתן לפנות אליה בעניינו למרות קרבתי המשפחתית,איני מוצאת כאלו יותר חשובים או כאלו שפחות,המטרה היא להכות על הברזל בעודו חם ולא לתת לדברים לשקוע בתהום השכחה. הלוואי ויכולתי לעשות יותר מזה-קטונתי אז אתה מוזמן להצטרף ולהגיד את דעותיך-למרות שכועסים עלי שמחקתי-מחקתי אך ורק דברים שפגעו בצורה אישית באנשים אחרים. וכל אחד מודע לתרבות הדיבור האלמנטרית.

למעלה