אספרגר
אספרגר נמצא בקצה העליון של הספקטרום האוטיסטי, וככזה מדובר באנשים בעלי רמת תפקוד גבוה מאד. בעבר - רובם בכלל לא אובחנו, הם חיו חיים רגילים ואף אחד לא קישר שה"מוזרויות" החברתיות שלהם נובעות מאוטיזם. ביום שאיבחנו את הבן שלי, הבנתי שהיה לי ילד כזה בכיתה בתיכון (5 יח' פיזיקה/מתמטיקה/אנגלית, 3 יח' כימיה). אני זוכרת שאז אמרתי לעצמי שכנראה שהקצוות (גאונות ופיגור, סליחה - אבל הייתי ילדה ולא ממש הבנתי בנושא) מתחברים לפעמים - הוא היה חכם, אבל ממש מוזר. כשקראתי את רשימות האיבחון - הכל התחבר. הוא היה מילדי הפנימיה, וזה בטח לא תרם לו (כי לא היתה לו תמיכה של ההורים). לגבי הילד שלך, תמיכה וטיפול זה חשוב (ומקדם), אבל בסה"כ, בדר"כ, העתיד של ילדי אספרגר הוא די רגיל. בעמק הסיליקון למשל יש הרבה גברים עם אספרגר - כי אלה התחומים שהם פונים אליהם - טכנולוגיה (עובדים סוציאלים, מן הסתם, הם לא יכולים להיות...). אתה יכול לצפות שגם הבן שלך ילך בכיוונים דומים, שיהיו לו מעט חברים - אבל לאורך שנים (בגלל שלא קל להם ליצור קשרים חדשים - הם משמרים יותר את הקיימים). הקלינאית שעוקבת אחרי הבן שלי אמרה לנו לפני חצי שנה "הוא לא יהיה סוכן מכירות, הוא כנראה יהיה פיזיקאי"... לדעתי, כרגע לפחות, היא רואה קצת יותר מדי אופטימי - אבל הלוואי (כרגע הבן שלי לא ברמה של אספרגר). זהו בעצם, אפשר לעשות הרבה, וחשוב, אבל גם אופטימי.