שאלת תם:

שאלת תם:

מה המשותף לשמעון פרס וצחי הנגבי? איך שני הליצנים האלה יכולים להסכים על משהו? כמתלבט פוטנציאלי קדימה לא נראית לי אופציה, סתם אוסף של חבר'ה שלא מצאו את מקומם בשום מפלגה אחרת.

זה העיקרון של רבגוניות

הדברים הכי טובים מתקיימים כאשר מחברים קצוות שונים ביחד, ויוצרים שלם. מפלגת קדימה היא מרקם של כל הקצוות באוכולוסייה, וככזו היא תתפקד גם בממשלה. החיבור של אנשים שונים, עם דעות שונות, תחת דרך אחת אמיתית, דרך של הישגיות ושל איכות, זה מה שיביא לאחת הממשלות הטובות ביותר שהיו למדינת ישראל, ממשלה בראשות קדימה, ממשלה שאני מבטיח לך תביא הישגים שלא ייאמנו - בזכות הרבגוניות והאיכות המדהימה של כל אחד מהמועמדים של המפלגה.

אין גבול לזלזול, אהה?

לליכוד, לעבודה, לשינוי, למרצ, לבל"ד, לרע"ם, האיחוד הלאומי, ישראל ביתנו, ש"ס, המפד"ל... לכל אלה אין דרך, אין אידיאולוגיה, אין קו משותף ורק לקדימה, מפלגת אופורטוניסטים פורשי ליכוד ועבודה יש דרך?? צחי הנגבי לא בדיוק תמך בהתנתקות הוא שמר על שתיקה כי הוא רצה את תמיכת שרון בבחירות למזכ"ל הליכוד. איך בדיוק קדימה היא מרקם של כל קצוות האוכלוסיה? יש בה ערבי? דרוזי? אולי סתם מזרחי? "דעות שונות - דרך אחת אמיתית"?!?! צר לי לאכזב אותכם אבל הציבור לא מטומטם עדי כדי כך כמו שאתם חושבים. אני עדיין מחכה לראות מה המצע של המפלגה. דרך אגב, אולמרט כבר הודיע שהוא יעלה את שכר הלימוד באוניברסיטאות... כנראה שצעירים לא כל כך מדברים לאופורטוניסטים.

ליכוד? עבודה?

מי אלו? הליכוד, מפלגה אפורה ואנמית שרשימתה נבחרת ע"י אנשי עולם תחתון ואינטרסנטים. מפלגה שכולה מתבססת על נסיונות עלובים להפחיד את העם, כשבפנים אין בתוכה כלום. עבודה? מפלגה מלאה סכינאים שכל חבר שני בה אומר משהו שונה לחלוטין מהראשון ושאף אחד מאנשי הרשימה המתגבשת לא באמת תומך ביו"ר, מפלגה שמלאה דיבורים אך חסרת כל יישום. שאר המפלגות אותן ציינת, הן מפלגות נישה. אם אתה רוצה להצביע מר"צ, אתה תצביע מר"צ. כנ"ל לגבי המפלגות הערביות או החרדיות... הן מפלגות של סקטורים מסויימים, ולכן אינן רלוונטיות. מפלגת שלטון לא צריכה להיות מפלגת נישה או מפלגה סקטוריאלית, היא צריכה להיות מפלגה של אנשים, שלגטימי לחלוטין שיהיו בעלי דעות שונות כל עוד הם שותפים לדרך אחת מגובשת וברורה, אותה אתה יכול למצוא במאמרי הפורום. ודרך אגב, לגבי שכר הלימוד - אולמרט הציע לבנות מדרג, שבו בעלי אמצעים ישלמו יותר להשכלה אקדמאית, ודלי אמצעים ישלמו פחות. תדייק בעובדות. לגבי אופורטוניסטים - שכחתי, בשאר המפלגות שציינת, אין אופורטוניסטים, רק בקדימה ולכן זה מאוד רלוונטי הטיעון הזה.

bhnadav

New member
../images/Emo26.gif

כולם אנשים שתמכו ברעיונות מפת הדרכים ובדרך המדינית ששרון הוביל. ומה מאחד את הליכוד, לדוגמא? האם זה סילבן וביבי שיום אחרי הפריימריז שכחו שכל אחד קרא לשני קיצון? האם זה הפייגלינים שכן נשארו שם ודוחים את ביבי? הליכוד, שינוי, קדימה, העבודה וכל שאר המפלגות - הן אוסף של דעות ושל אנשים שונים. ודרך אחת מוגדרת שהולכים בה. לדוגמא - רעיון ההתנתקות. כל האנשים האלה שאנחנו מנסים להציג כקיצוניים שהצטרפו לפתע פתאום למפלגה אחת, היו קרובים למרכז יותר מאשר לקיצון שבו היו במפלגה הקודמת שלהם. כולם. לדוגמא - רעיון ההתנתקות. ההצטרפות לקדימה היא לא מהלך מלאכותי, אלא צורך אמיתי של הציבור לראות מרכז שפוי, אמיתי, הגיוני.

איציקB

New member
איי באמת!

ומה לאשכזנים וספרדים?! איזה שטויות אלו!!! מה הקשר? עובדה שכולם מסתדרים עם כולם....הדרך והחזון חשובים.

למעלה