שאלת תמחור על עבודת נגרות.

שירי100

New member
שאלת תמחור על עבודת נגרות.

הי, ראיתי שיש כאן משתתפים נגרים , אז אולי אוכל לקבל מושג : ביקשתי הצעת מחיר מנגר על הרהיטים הבאים : ספריית ויטרינה מטר על 2 מטר + שידת כניסה ברוחב מטר. הכל מעץ אגוז אפריקאי . אני חייבת לציין שהמחירים שלו זולים בדר"כ אבל הפעם הוא טען שהעץ יקר : בסביבות 3000 ש"ח רק החומרים. האם מישהו מכיר את עלויות העץ הזה? זה נכון ? תודה , שירי

bigush

New member
אם זה מעץ מלא

זה נישמה לי הגיוני עלות החומר להמרות שתלוי ביזה עובי הוא מישתמש, עץ אגוז אפריקאי(או ברזילאי שהם אותו עץ)לא כל כך יקר הוא די ממוצע, אם את רוצה תישלחי לי סרטוט אם המיחיר שלו ואני יגיד לך אם זה יקר. חשוב לדעת : עבודת עץ אפשר לעשות בסטנדרטים שונים ,והם מאוד משפיעים על המחיר .אז לא תמיד הזול הוא טוב ולא תמיד היקר מצדיק את המחיר. אז מה שחשוב זה הקרות אם בעל המיקצוע , אמון ,והמלצות מאנשים שהנגר עבד אצלם ,וליבדוק את העבודות שלו(עדיף את הישנות יותר לפחות שנה- שנתיים) מקווה שזה עוזר לך חגי, נגר.

ישנה בורות, שלא באשמת הלקוחות

הנוגעת לעץ, לסוגים הקיימים בשוק ולצורת העבודה עליו. האגוז האפריקאי אכן יקר, ומחירו עד כמה שידוע לי אף גבוה מהמחיר שננקב, בשוק ישנה אפשרות לקנות את אותו סוג עץ ברוחב שונה, במרקם שונה וכזה שעבר תהליכים שונים : כגון ייבוש ותילוע - הפרטים הנ"ל משפיעים על המחיר, ויכולים להוריד או להעלות את העלות לפעמים באלפי ש"ח לקוב עץ. ישנו גם עיבוד העץ אצל הנגר, הנוגע לשלבי הצבע והלכה, הסוג והאיכות בהם השתמש - הפרטים הנ"ל חשובים לאורך חיי ועמידות המוצר הסופי - וגם הם משפיעים על המחיר. הפרטים שציינתי אינם מסוג האינפורמציה, שהלקוח יכול לברר או לבדוק, ולכן חשוב להזמין את המוצר מנגר עליו אתם סומכים. יום נפלא...

bigush

New member
לגבי יבוש העץ

זה נכון שאפשר ליקנות עץ שלא עבר יבוש והוא יותר זול, אבל אני לא חושב שבאגוז יש עץ לא ביובש, בכל אופן אסור ליקנות עץ שלא יובש בתנור וליבנות ממנו רהיטים כי הרהיטת פשוט יתפרק אחרי שנה שנתיים (חשוב להתגיש את הנקודה הזות). דבר נוסף האגוז הוא עץ לא כזה יקר כמו שעוסים ממנו הוא די ממוצע אבל בגלל המראה המיוחד שלו נגרים "מתלבשים" על זה ואומרים שהוא יקר. לגבי האמון זה הדבר הכי חשוב בעבודה מול כל בעל מיקצוע (באיחוד שללקוח אין מוסג בתחום)

למעלה