שאלת תמחור

yupy9

New member
שאלת תמחור

קיבלתי פרוייקט הדמיה ממשרד אדריכלים. יש לי הערכת זמן לגבי כמה שעות עבודה יקח לי לבצע את הפרוייקט, מה שאני מתלבטת הוא לפי כמה לתמחר שעת עבודה שלי. (אני בימים אלה עוד רק בשלבי בניית אתר לפני התחלת פרסום והעבודה הזאת הגיעה במפתיע מבלי שיצא לי לתמחר פרוייקט כזה בעבר) יש לי איזה סדר גודל בראש של כמה אני אמורה לדרוש אך אני רוצה לבדוק אם ריאלי ביחס למה שמקובל בשוק (אם הוא לא נמוך מידי או גבוהה מידי). חשוב להדגיש שבעל המשרד ראה עבודות תלת שלי והתלהב מהרמה, כך שאני יודעת לאיזה רמת מידול הם מכוונים.
 

MedArt

New member
היי ..

אם את מגיעה להסכם מחיר מראש את כבר תדעי טוב מאד לדרוש את הכסף שלך בשלב שמגיע לך. העניין לא שונה מכל עבודה אחרת בשוק הישראלי. הבעיה מתחילה כשאת מספקת את הסחורה עוד לפני שהבשילו התנאים להתחיל לעבוד עליה. סיכמת עם לקוח על מחיר X שישולם בשלב Y של העבודה. השלב הגיע - דרשי את הכסף! פקס, טלפון, אימייל, ביקור נימוסין... זה כבר פרט קטן. אם בסיום העבודה, או בזמן העבודה, את עדיין בשלב משא ומתן אז מי שלא בסדר זו את. סגרי מראש את כל הפינות ותמנעי מאי נעימויות. מקובל לדרוש תשלום. נקודה. לתמחר זה כבר סיפור אחר כשהשיקולים המעורבים הם כמובן שעות עבודה, כמות העבודה (היקף), רמת היכרות אישית עם הכלים, נסיעות מיוחדות ועוד. מבחינתי זמן רינדור לסטילס הוא לא פונקציה לתמחור. : ) בהצלחה
 

yupy9

New member
תודה, אך נשארתי בלי תשובה ../images/Emo3.gif

זו אולי עבודה ראשונה בתלת אבל כבר יצא לי לעשות עבודות פרטיות בתחום אחר ואני בהחלט יודעת איך להתמודד מבחינת גביית הסכום המגיע לי, כתיבת חוזה וכו'.. זו לא הייתה השאלה שלי. מה שניסיתי להבין הוא כמה מקובל לתמחר שעת עבודה שלי. אני יודעת מה הדד ליין, ואני יודעת עם עצמי בדיוק כמה זמן יקח לי, אני רק לא יודעת אם אני חושבת על סכום ריאלי פר שעה (שאני מתמחרת לעצמי כמובן) שעל פיו אני קובעת את המחיר הכולל. בכל תחום הרי יש בעיה עם סכום גבוהה מדי אבל גם סכום נמוך מדי יכול להוות מכשול לקבלת העבודה. אודה למי שיוכל לזרוק לי מס' לגבי כמה מקובל ונהוג לתמחר שעת עבודה של תלתיסט. (מה הוא תווך הנורמה)
 

eldarinn

New member
מקובל לתמחר על פי שני גורמי מפתח:

כמה את שווה וכמה חושבים שאת שווה. המחיר נמצא איפשהו באמצע. יכול להיות שלא הוצאתי אותך מהבלבול אבל זה הכיוון הכללי, בשאיפה תמיד לכיוון של איפה שאת חושבת שמן הסתם תמיד (או רצוי לפחות) יהיה מעל מה שהם חושבים.
 

yupy9

New member
תודה על התשובה

בכל מקרה כבר קיבלתי את העבודה
 
למעלה