שאלת תמל מול הנקה

shira311

New member
שאלת תמל מול הנקה

חייבת לשאול, מכיוון שאני משלבת (כאמור כ-50% מתזונת הילדים הנקה ובתקווה להעלות בעזרתה של יועצת) אני רואה הבדל משמעותי בין ארוחת תמל וארוחת הנקה. כשהחבר'ה שלי יונקים זה נראה כאילו הארוחות "נמרחות" על פני כל היום ללא כל סדר הם יונקים כל שעה - שעה וחצי מסוף הנקה, כלומר כל היום על הציצי.ביננו...בצורה כזו לא מבינה איך זה אפשרי להניק באופן מלא (אני לא מניקה סימולטנית עדיין). לעומת זאת ארוחת תמל- אחריה הם רגועים ובד"כ ישנים כ-3 שעות. יודעים מתי לצפות לרעב ויש שגרה מסוימת של הפרשי 3 שעות. האם זה ככה בהנקה גם אצלכן? האם זה נורמלי? חייבת להודות שאחרי צד אחד הם נרדמים ואני לא מעירה ומציעה צד שני. ההנקות שלהם נמשכות כ-20 דקות.

התחלות הן קשות

במיוחד כשמדובר על הנקת תאומים. זה באמת נראה לפעמים כאילו מניקים כל היום. חלב אם מותאם יותר למערכת העיכול העדינה של התינוק. הוא מתעכל הרבה יותר מהר ולכן דורש ארוחות קרובות יותר. אותן ארוחות קרובות הן אלה שגורמות ליותר ויותר חלב להווצר וכך תכיפות הארוחות יכולה לרדת בהדרגה. כאשר ההנקות תכופות יותר, החלב יותר שומני ומשביע יותר. הפרשים גדולים בין הנקות/שאיבות מקטינים את האפקט הזה. הנקות של 20 דקות יכולות להיות לגמרי בסדר. אם התפיסה בסדר, זה המצב אבל זה מאד משתפר עם הזמן ועם ההתמדה בהנקה. שמחה שאת במעקב של יועצת. זה יעזור לך להגיע להנקה יעילה יותר שיכולה לשפר את המצב.

בני כמה הילדים שלך?

אני בהחלט זוכרת את מה שאת מתארת ומכיוון שאני מניקה מלא- יכולה להגיד לך שבאמת הייתי מניקה כככללל היום. אבל זה משתפר מאד. עד גיל חדשיים בערך- אם הם היו ערים, זה היה בכדי לאכול. ואז בהדרגה התחילו להתעניין בעוד דברים.. היום בגיל 3 חדשים הם משחקים בטרמפולינה, בוהים במובייל (הלהיט החדש שהחליף את המנורה הכחולה אהובתם הקודמת) מקשקשים לעצמם... וגם אוכלים, ארוחות הרבה יותר ענייניות מאשר פעם. לא מנוסה בתמ"ל, אבל יודעת שהתמ"ל יושב להם כבד בבטן ולכן תחושת השובע לאורך זמן. לא חושבת שאת צריכה להציע צד שני. למיטב ידיעתי הצעת הצד השני היא לטובת האם ופחות כצורך של הילד. אצלינו ארוחה אחת- צד אחד. לגבי סדר יום, בזמנו שאלתי פה בפורום ואמצתי את ההצעות שקיבלתי- לבנות סדר יום ללא קשר לאוכל. האוכל משתלב לו שם...

סדר יום בגיל חודש זה מאד נדיר

וביו צודקת - שכחתי לציין שלתאומים לא צריך להציע את השד השני בכל ארוחה. אלא אם כן רק אחד יונק והשני מקבל תמ"ל. במקרה כזה צריך להתיחס אל היונק בכל פעם כאל ילד יחיד ולהציע צד שני.

ממה מיה

New member
מנסה לעודד

אצל הבכור היה לי כך, היה שעות על הציצי. עם התאומים (בני חודש וחצי), כמה שיישמע מוזר, קל לי יותר. הם יונקים 5-10 דק' (דורון עושה הפסקות גרעפס אז לפעמים זה מגיע ל 15 דק'). אני מאמינה שזה עניין של זמן. ככל שתניקי יותר, לפי דרישה יווצר יותר חלב ואז הזרם יגבר וזמן ההנקה יתקצר. מאחלת לך בהצלחה

shira311

New member
5-10 דקות?!

כל כמה זמן?? האם מצליחים להכניס כמות בפרק זמן כזה? אצלי כשיונקים 5-10 דקות אני לא מתייחסת לזה כאל ארוחה הם רוצים עוד אחרי חצי שעה שעה גג.

אין להם שעון

וכמו שאת יודעת גם שאת שואבת רוב כמות החלב נשאבת ב5 דקות הראשונות לכן אין לך מה לדאוג הם יונקים כמות לה הם זקוקים ואם עולים במשקל אז מצויין!זו נחשבת ארוחה תקראי לזה נשנוש...

ממה מיה

New member
בגלל זה יש לי בעייה עם דורון

נטע מחסלת ארוחה זמן הזה, הזרימה די חזקה. דורון משתנק ופולט הרבה ולכן אצלו באמת יש דרישה לארוחה נוספת. ואני עושה כל מיני אקרובטיקות כדי שלא יקבל זרימה חזקה. מאמינה שברגע שסגור את פער המשקלים עם נטע יהיה קל יותר.

shira311

New member
../images/Emo47.gif אני מסירה את הכובע

ממה מיה וכל מי שמניקה באופן בלעדי - כל הכבוד. כמה שאני מנסה להעלות את ההנקות אני מגלה שאני פשוט לא עומדת בזה - והבעיה כרגע אינה בכמויות החלב אלא ביכולת שלי להניק באופן אינסופי.

דבורה1

New member
הכל עניין של אופי

את מסירה את הכובעבפני המניקות באופן מלא? אני מסירה את הכובע בפני אלא שמשלבות הנקה/בקבוק. אין מה להגיד- בעיני הקושי הפיזי בהנקה לא משתווה לקושי הפיזי שבשתיפת בקבוקים... כל אחד והזוית ראיה שלו. ענו לך כבר על הכל. אני רק אזכיר (אם כבר פתחתי בעניין של אופי) שיש תינוקות שיונקים מהר ומסוגלים לחסל ארוחה ב5 דקות. יש כאלה שגם חצי שעה על הציצי היא לא ארוחה (ואז צריך גם לבדוק את התפיסה כמובן, אבל אני מניחה שאנחנו אחרי המשוכה הזו). ואז גם כאן לאופי של האמא יש תצפקיד: יש כאלה שכל הזמן יחששו מארוחה מהירה כי "אולי הוא לא מקבל מספיק" ויש כאלה שיחששו שבארוחה איטית אין להן זמן לנשום. אם תרצי לעבור להנקה מלאה תצטרכי לעשות קצת שינויים. הראשים שבהם מתחילים בראש ובמוכנות להקרבה. אפשר ללמוד לחיות עם הנקה מלאה, גם אם היא ארוכה. רק האסטרטגיה במקרה הזה צריכה להיות קצת שונה. בכל מקרה את חייבת ללמוד להניק סימולטנית. איך אמרו חכמות ממני: זה עניין השרדותי!

למעלה