שאלת תמ("א)

orveaha

New member
שאלת תמ("א)

בבניין שיש בו דירה שאני רוצה להשכיר שאלתי לגבי תמ"א, נאמר לי שלא בתכנון. למרות זאת בדקתי באתר הרשות העירונית וראיתי שהוגשה בקשה ב27.2.17, ובבניין הסמוך הוגשו מספר בקשות, האחרונה בנובמבר.

מישהו יודע מה המשמעות של הבקשות האלה? לא ניתן לקרוא תוכן בלי מספר ת"ז.

נורא קריטי לי הקטע של הרעש ורוצה לעגן את זה איכשהו בחוזה.

בגלל שתמ"א

יכול "לפרוץ" בכל רגע במדינה שלנו, עדיף לך לעגן בחוזה נקודת יציאה בכל מקרה, בלי קשר למצב התמ"א באזור שלך כרגע.
בכל מקרה, אני מניחה שאת מתכוונת לבקשה להיתר בניה? אי אפשר לחזות מתי ואם היתר הבניה יתקבל, מפני שזה משתנה מעיר לעיר ומפרויקט לפרויקט בצורה קיצונית. כללית ביותר, מדובר בערך בשנה מרגע הרגשת הבקשה אם הכל הולך חלק- עד לאישור (יכול להיות יותר אבל נלך על הצד הקיצוני). אחרי זה צריך לפנות למפקח על המקרקעין, ולהתארגן לביצוע שזה...לוקח שנה בערך בלי "קשרים", במקרה הכי חלק וחצי שנה עם "קשרים".
אז בקיצור, להכניס סעיף לחוזה תמיד אפשר, ולדעתי יש לך עוד פרק זמן של שנה שקט. (

כדאי לכתוב

שיהיה לך מותר לצאת עד לתחילת העבודות ללא תשלום פיצויים למשכיר . חוץ מזה, המשכיר צריך ליידע אותך על מועדי קבלת היתר הבניה ותחילת העבודות. (גם את זה לעגן)

orveaha

New member
תודה. יש לך במקרה נוסח מדוייק מומלץ? וכמו כן

מה לגבי אם זה בבניין הצמוד? סביר להניח שזה גם לא מדהים...

אין לי ניסוח מדויק מומלץ

זה ממש לא מדהים לגור גם ליד בניין שעובר תמ"א אבל אין לך שום שליטה עם מה שאנשים בבניין ליד עושים.

זה לא מדהים, אבל זה יתרון גדול אם אתה אדם עובד

כי תוכל לדרוש הורדת שכ"ד בגלל העבודות בבניין השכן, שאם אתה עובד במשרה מלאה בקושי תרגיש אותן, אם בכלל.
&nbsp
&nbsp

orveaha

New member
לפי איך שהחוזה ששלחו לי מנוסח נראה שהוא ממש לרעתי

על סמך מה אוכל לדרוש הורדה בשכר הדירה?

מה בחוזה לרעתך?

במה החוזה שונה מחוזה סטנדרטי?
&nbsp
במידה ויהיה תמ"א בבניין לידך, תוכל לדרוש בחידוש החוזה הורדה של שכ"ד. בעלי דירה הגיוניים יבינו שיהיה להם קשה למצוא שוכרים חדשים, במיוחד במחיר הקיים, אם יש עבודות בנייה ליד, ולכן סביר להניח שיהיה קל להתמקח.

למעלה