שאלת תמ(ה)

טוט

New member
שאלת תמ(ה)

אני מבינה שפורום זה נועד לעוסקים במקצוע, ולא למתעניינים בתחום. ובכל זאת, אולי מישהו מכם יואיל בטובו להסביר לי. אני מבינה שאימון אישי מטרתו לעזור למאומן לבצע שינוי בחיים. הפסיכולוגיה המקובלת (פסיכואנליזה ושיטות אחרות), טוענות שבשביל לבצע שינוי בהתנהגות, יש צורך בטיפול נפשי מעמיק. האם גישת האימון האישי חולקת על כך? מהי אם כן התורה, או התיאוריה, שבבסיס גישת האימון האישי. והאם לפי גישה זו, אדם יכול לערוך כל שינוי?

ברוכה הבאה טוט

אם לצטט מדברי מנהלת הפורום (ראי "על הפורום בכניסה") "פורום זה נועד ליצור מקום לאנשים שעוסקים באימון - מאמנים ומאמנות שכבר עובדים (בכל גווני האימון האישי), תלמידים ותלמידות שעכשיו לומדים להיות מאמנים, וכל מי ששמעו על אימון אישי ושוקלים האם ללמוד" ובעוד זוהי ההגדרה הרישמית אנו גם מקבלים כל אורח בסבר פנים יפות ובשימחה גם אם לא עמד בדרישות
לעיניין שאלתך בנוגע לאימון אישי ופסיכולוגיה, גישת האימון האישי כמו שקראת לה היא אוסף של גישות, שיטות ורעיונות בעלי מכנה משותף - מערכת יחסים מקצועית שמטרת לעזור לאנשים להפיק תוצאות יוצאות דופן בחייהם. עד כמה שאני יודע בשום מקום לא כתוב האם ועל מה גישת האימון חולקת וזאת מהסיבה הפשוטה לדעתי שלחלוק על גישות ותורות אחרות לא מוסיף דבר, לא לאף אחת מהגישות ולא לכל דבר אחר. באימון אישי ישנם אנשים המפיקים תוצאות מרחיקות לכת ביחס למקום שבו התחילו, יש גם כאלה שמשיגים שינוי קטן אשר מספק אותם - להגיד כל שינוי יהיה כוללני מדי ושינויים בחיי אנשים הם לעולם ספציפיים סובייקטיביים. אם את רוצה לדעת עוד על הרציונאל מאחורי גישת האימון את מוזמנת לקרא בקישור הבא ערב מבורך

טוט

New member
תודה רבה, אבי. נראה מעניין .

ועוד שאלת תמה, האם יש אסכולות או גישות שונות בתחום הזה, או שזה בעיקר היכולת האישית של המאמן?

Yin

New member
בחירה חופשית ומודעת

זה פחות או יותר כל הסוד. אני לא יודע מהו טיפול נפשי מעמיק, ואני לא בטוח שטיפולים קליניים למיניהם בכלל עושים את זה (אני מניח, לא מטפל ולא טופלתי). אבל אם זה מה שנדרש לשינוי, אזי האימון - דה פאקטו - עושה את זה. למיטב הבנתי כל אדם יכול לעשות כל שינוי - אני לא בטוח שכל אדם מוכן לשלם כל מחיר. עדי

טוט

New member
תודה גם לך, עדי

אני נוטה להסכים עם קביעתך האחרונה. ואם בא לך לכתוב, איך הגעת לעיסוק הזה? תודה , בכל מקרה.

Yin

New member
באתי בגלל המחיר, נשארתי בגלל השרות

האמת די במקרה. ואז מצאתי מקצוע שמאפשר לי ישלב את שלל גופי הידע מהם באתי (אמנויות לחימה, פילוסופיה, ניתוח מערכות, יעוץ ארגוני, ראיית חשבון, גישור ועוד), ובתורו מאפשר לי להעצים כל מקצוע בנפרד.

IrisPeleg

New member
גישת האימון עפ"י תפיסתי

טוט שלום עפ"י ניסיוני וכפי שלימדו אותי, המאמן יוצא מנקודת הנחה שהמתאמן 'שלם'. כלומר בניגוד לטיפול פסיכולוגי וטיפולים אחרים, אין צורך לייעץ לו או ללמד אותו, כי הכל נמצא בו. צריך רק לעזור לו למצוא את זה בתוכו. תוך כדי תהליך האימון, המאמן שואל שאלות מכוונות והמתאמן מגלה דברים רבים בתוכו. לדוגמא: מאמן: למה למדת להיות גננת מתאמנת: כי אצלינו במשפחה כל הנשים גננות וחשבתי שככה אוכל לשהות יותר עם ילדי פסיכולוג ינסה לנתח למה היא לא עמדה על שלה אם זה לא התאים לה ואיזה שריטות זה השאיר אצלה. מאמן ינסה לעזור לה לגלות מה היא באמת אוהבת לעשות, בין היתר ע"י ברור חלומותיה לפני שהיא נרשמה ללימודים וביחד הם יגדירו את הדרך. כלומר הפסיכולוגיה נוברת יותר בעבר והאימון צועד לעבר העתיד. וכן, יש מקרים שבהם מסתבר שהמתאמן צריך טיפול פסיכולוגי ויש ליעץ לו לעשות זאת. מקווה שהייתי מספיק ברורה ושלא סירבלתי את הדברים

טוט

New member
תודה, הסבר ברור בהחלט.

ושאלה מעשית, אם אפשר: האם עלות האימון היא בסדר גודל של טיפול פסיכולוגי, או פחות?

IrisPeleg

New member
תלוי במאמן ותלוי בפסיכולוג

המחירים משתנים גם עבור פסיכולוגים וגם עבור מאמנים. השאלה היא מה המטרה? אם המטרה היא לבחור כיוון חדש ורוצים למצוא מה הדרך, עדיף אמון. פסיכולוג לא יתן מענה לזה. אלא אם כן מוצאים שקודם יש לטפל בבעיה פסיכולוגית כלשהי.

טוט

New member
תודה על התשובה. והערה

חבל שחלק מכם אינם מציינים את אזור מגוריהם, שהרי יש לכך חשיבות לגבי לקוחות בפוטנציה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בדרך כלל

מחירים למפגש דומים בין אימון לטיפול ויש טווח רחב. ההבדל העיקרי הוא במשך העבודה. אימון אישי הוא קצר מועד בדרך כלל - 3-6 חודשים. טיפול פסיכולוגי (ברוב האסכולות, יש יוצאי דופן) יהיה לפחות שנה. לכן אם סופרים עלות, אימון ייצא זול יותר. (ואם יש מטרה ספציפית בטוח גם אפקטיבי יותר).

אלכסנר

New member
טיפול לעומת אימון

המושג פסיכולוגיה מקובלת הוא מושג נזיל מאוד וחובה עלינו להבהיר במה מדובר.הפסיכואנליה איננה כבר הגישה המקובלת "בלבד" ישנם גישות שהפכו להיות פופולריות כנראה בגלל האפקטיביות לדןגמה-! גישת CBT .עקרון הגישה -יש חישבות רבה לתפיסה שלנו את המציאות .הדרך שבה אנו מעריכים את המציאות היא המקור החזק ביותר לתגובות הרגשיות.לאנשים יש נטיה מולדת לחשוב באופן בלתי רציונלי אך יש להם היכולת ללמוד ולאמץ חשיבה רציונלית.(כמו באימון )CBT נותנת דגש להווה ןפחות לעבר .אין פירוש הדבר שהשפעות העבר גורמים תורשתיים או סביבתיים אינם חשובים .להיפך הם נלקחים בחשבון כמעצבי דפוסי חשיבה אך הדגש להתמודד איתם היא להכיר לאתגר ולאמץ דפוסי חשיבה מציאותיים ורציונליים שיביאו להפחתה ריגשית. קביעת מטרות היא חלק חשוב בטיפול (כמו באימון ) אך בעיקר ההבדל -באימון הדגש הוא בהבלטת מחשבות חיוביות בלבד אין התיחסות למחשבןת שליליות-אלמנט מאוד חשוב בCBT. מאיר שוסטר מטפל ומאמן אישי -נס-ציונה 050-5543672

למעלה