שאלת תקציב הודו VS תאילנד

sh12sh

New member
שאלת תקציב הודו VS תאילנד

שלום לכולם
יש לי אפשרות לנסוע לתקופה של בן שבועיים לחודש בחודש הקרוב ( ינואר)
המטרה של הטיול היא חופשה לנפש שאשלב בה קצת טיולים ויותר פינוק , אני נוסעת לבד בהנחה שאכיר אנשים טובים באמצע הדרך :)
התקציב הוא בין 10-12 א ' ש"ח ( כולל טיסות) כאשר רמת המחייה תהיה טובה + ולא להתכלב
במסגרת התקציב ומטרת הטיול איזה מהיעדים עדיף ולאיזה פרק זמן
1. תאילנד - לשלב את האיים קופיפי וקופנגן ( כאשר בעבר הייתי בקוסמוי קופנגן ובצפון )
2. הודו - גואה - גם הייתי בעבר אבל רק באנג'ונה וארמבול , הפעם חשבתי לראות קצת יותר.
3. מרכז הודו - לא הייתי

אשמח להמלצתכם ודעתכם מה ישים במסגרת "הדרישות" שלי

תודה לעונים והמשך סופ"ש נעים
שירי

T o m c o

Member
מנהל
כמה דברים.
א. תקציב - עניין שאין יכולת לענות עליו תשובה וודאית, צרכים ורצונות הם דברים שונים מאדם לאדם, כך שאין לאף אדם יכולת להגיד אם התקציב מספיק או לא. אבל, אסייג ואגיד, שאני בטיול של חודש וחצי בתאילנד לאוס וויאטנם הוצאנו (שותפתי לטיול ואני) סכום כזה כל אחד מאיתנו. ככה שבעיקרון כאשר אדם אחד מטייל - העלויות אינן מתחלקות על שניים, אך התקופה הייתה גם ארוכה יותר במקרה שלי.
על מנת לתת לך כיוון כללי על איך לחשוב ולתכנן את הטיול (או באיזה סוגי הוצאות להתחשב) אפנה אותך לאחת ההודעות שכתבתי כאן בעבר שעונה על הדבר הזה בדיוק:
"למען האמת, אין לנו כל כך איך לעזור לך..." שנכתבה בנובמבר האחרון כאן בפורום. בחיפוש בפורום תמצאי מספר הודעות שנותנות את אותן התשובות בדיוק, אני נוטה לעיתים לשכתב את עצמי בעניין הזה. (זו שאלה די נפוצה בפורום)

ב. אתחיל ואומר - הודו - לא הייתי, לא מכיר, לא יכול לעזור בנושא. אבל, אענה את דעתי לגבי תאילנד.
איים - פנגאן ופיפי לא נמצאים באותו איזור, יתרה על כך לאף אחד משניהם אין שדה תעופה, ובנוסף לכל - לכל אחד מהם אקלים שונה בתקופה הזו של השנה, האחד עשוי להיות גשום יותר ואילו השני - הרבה פחות (הפרש ממוצע של 80 מ"מ גשם בחודש ינואר). אם כבר איים, אני הייתי בוחר צד אחד בלבד, מוותר על פנגאן (שהוא בצד שאמור להיות גשום יותר, להבהרה מדובר על ממוצע של 10 ימי גשם בחודש ינואר עם כ130 מ"מ סה"כ בסאמוי לעומת 6 ימים עם 35 מ"מ גשם בפוקט), מתמקד בצד אחד בלבד וחוסך בכך את בזבוז הזמן המיותר שהולך על המעבר בין שניהם שיכול במקרה הקצר ביותר לערוך יום (אם מצליחים לשוט לפוקט, לטוס לסאמוי ולשוט לפנגאן בסנכרון זמנים מדוקדק) או יותר (אם לא מצליחים).
הייתי מתמקד במקרה הזה בפוקט ופיפי, ואם את מעוניינת הייתי מוסיף את איזור ריילי ביץ ואו נאנג (קראבי), המעברים יכולים להתבצע בין המקומות האלה במעבורת של מספר בודד של שעות, שזו חוויה כשלעצמה.

ג. פרק הזמן - ראשית, תלוי בך, אמרת שיש לך בין שבועיים לחודש, אפשר לתכנן על טווח של שלושה שבועות, מסלול שכולל את צד האיים שבחרת ואת איזור בנגקוק (שתמיד אפשר למצוא מה לעשות בה), ובכך בעצם לסגור את המסלול בזה. שלושה שבועות לדעתי יכול להיות זמן טוב למצות את האזורים האלה באופן טוב, לא יותר מדי, לא מעט מדי, לא יגרום לך להרגיש שאת רודפת אחרי השעון ויאפשר לך לנפוש באמת וגם להספיק טיולים בחלק מהימים.

sh12sh

New member
תודה,

tomco קודם כל תודה,
פוקט קצת פחות קורצת לי
ולפי בדיקות נוספות שעשיתי התקציב שלי לא יאפשר לי את המסלול שרציתי
והבנתי כי ינואר זאת העונה החמה בתאילנד ולכן היא יקרה יותר
מה גם שטיסות הפנים מייקרות את השהות
עדיין מתלבטת בודקת אופציות נוספות...

שוב תודה

T o m c o

Member
מנהל
אכן ינואר יקרה יותר מתקופות אחרות.
מבין מדוע פוקט פחות קורצת.
מה המסלול שרצית?

אם זה חודש בתאילנד והטיסות מייקרות לך

באופן משמעותי את הטיול אולי תשקלי חלופות ברכבת/ אוטובוס.
נכון שזה נשמע נורא ויקח לך המון זמן אבל הזמן של הנסיעות יחסית לחודש טיול זה לא כל כך נורא.
אולי תנסי לבדוק אם את יכולה לקחת טיסת פנים לכוון אחד ולחזור באמצעי תחבורה אחר.
חייב להודות שלגבי פוקט אני מסכים איתך, גם אני לא אוהב אותו וכל פעם שהייתי בו הוא שימש לי כתחנת מעבר בלבד.
&nbsp
&nbsp

מני קבב

New member
כמוך-כמוני..גם הייתי בתאילנד וגם בהודו וגם רוצה לטוס לחודש 2

הי
&nbsp
אז ככה:
תקופה קצרה זה בעיקרון תאילנד,אני אוהב את אזור קראבי יותר ואת בנגקוק
לגבי הודו - ייתי לפני 13 שנים אבל הודו זה הודו והרופי צנח עוד יותר
אני כנראה אטוס לשבוע בנגקוק להתרגל למזרח שוב אחרי 5 שנים שלא הייתי ומשם אני אטוס להודו
ראג'יסטאן - דלהי ואולי קצת צפון כי זה off season והמחירים זולים מאוד
&nbsp
תאילנד-זה טיול אילת = מלונות -אוכל-קניות-שתייה-מסיבות בריכה וכדומה
הודו- חויות
&nbsp
יש לך כסף ל 2 המקומות
תחליטי מה בא לך יותר
בהצלחה

למעלה