שאלת cmv שוב בבקשה...

שאלת cmv שוב בבקשה...

ב- 18.3 קיבלתי את התשובות האלה לבדיקת cmv - CMV IgG - גדול מ- 250 positive. CMV IgM - גבולי. יש לפנות בהתאם לרופא המטפל. הדגימה נבדקה בשיטה נוספת ונמצאה חיובית. CMV IgG Avidity - גדול מ- 45%. Probably past infection ערכי ייחוס: IgG with low avidity קטן מ- 35% IgG with high avidity: גדול מ- 45%. התייעצתי איתכן וקצת הרגעתן אותי. לבקשתו של הרופא שלי חזרתי על הבדיקה אחרי שבועיים מהתוצאות בתאריך 5.4 ויצאו לי התוצאות הבאות - CMV IgG - גדול מ- 250 positive. CMV IgM - גבולי. יש לפנות בהתאם לרופא המטפל. בנוסף ראה תוצאת CMV IgM Additional assay. POSITIVE CMV IgM additional assay CMV IgG Avidity - גדול מ- 45%. Probably past infection ערכי ייחוס: IgG with low avidity קטן מ- 35% IgG with high avidity: גדול מ- 45%. מישהי מבינה מה זה אומר ? האם זאת הדבקה ראשונית או משנית ? חדשה או ישנה ? מה זאת הבדיקה החדשה של CMV IgM additional assay ? והכי חשוב מה זה אומר על ההריון והעובר ? אני בשבוע 12+ ויום ראשון אני נפגשת עם הרופא לשקיפות עורפית. לשמוח או להספיד ? בבקשה תעזרו לי. תודה.

זה אומר שאין שינוי

עדיין, מה שסביר זה שזה "זנב" של הדבקות שמסתיימת (כלומר, ההדבקות היא טרם ההריון וערכי הIgM יהיו לכיוון ירידה) אבל עקרונית קיימת התכנות שזו הדבקות משנית חדשה ואם זה כך, ערכי ה-IgM יהפכו חיוביים (ואזי אין משמעות לערכי הAVIDITY, שכרגע מהווים סימן להדבקות ותיקה). התוספת היא שנעשתה בדיקה נוספת, להבנתי בשיטה אחרת, בה ערכי IgM יצאו חיוביים. זה עדיין לא אומר דבר, כלומר, לא ניתן להכריע בין שתי האפפשרויות לעיל. לצורך כך צריך לחזור שוב על הבדיקה (ואני הייתי מתעקשת, אם הבדיקה לא נעשתה בתל שומר, שכל הדגימות שכבר נעשו פלוס דגימה נוכחית, ישלחו למעבדה בתל השומר, שהיא הטובה בארץ בתחום). במצבך, בדיקת השקיפות העורפית חשובה מאוד ואני מקווה שתצא תקינה ותרגיע עד תום הבירור. ולשאלתך: עדיף לשמוח. סביר שזה יגמר בשלום, אבל בהחלט דרוש כאן המשך מעקב ובירור.

למעלה