שאלת
אבל בכל זאת...

Mrs peanut

New member
שאלת ../images/Emo163.gif אבל בכל זאת...

אני מתעניינת חובבנית ביותר במוסיקה קלאסית. רציתי הכין לעצמי אוסף של יצירות, אך אבוי! עדיין לא גיבשתי לעצמי טעם או כיוון, ולכן אני מעוניינת בעזרתכם, המקצוענים פחות או יותר- תוכלו לתת לי שמות של יצירות שלדעתכם הכרתן היא בבחינת השכלה בסיסית לכל אחד? אם כבר נשאלה כאן שאלה כזו, אשמח שתפנו אותי... תודות!

יש המון המון

מוצרט-חליל הקסם,נישואי פיגרו. מוזיקת ליל זעירה. שוסטוקוביץ'-סוייטת ג'ז מס.2 שופן-וולסים ועוד. בלט הסילפידות. מוצרט-הרונדו הטורקי ויולדי-4העונות. רוסיני-הספר מסביליה ורדי-אאידה -מרש ובלט. צ'ייקובסקי-אגם הברבורים,מפצח האגוזים,היפהפיה הנמה. פרוקופייב-סינדרלה. רימסקי קורסקוב-שחרזדה. ביזה-כרמן. שטאוס-וולסים. הנדל-הללויה(מתוך המשיח) בך-טוקטה ופוגה המפורסמת. ברהמס-ריקודים הונגריים. ועוד היד נטויה. בהנאה!

amitmis

New member
אני מתנצל מראש על תשובתי הקצרה מדי.

כי אם הייתי יכול לכתוב תשובה "רצינית" לשאלה כזו - הרי היא הייתה לוקחת לי, מבחינת זמן, בערך את כל היום (לפחות!). בכל אופן - הנה מספר המלצות למלחינים ויצירות, מעט "בנאליות", יפהיפיות, אך לא יותר מדי נדושות (ראה "פור אליס" ודומיה): 1. התחילי, כמוני, עם ארבעת העונות. נסי ובדקי, האם הכינורות הם הכלים האהובים עליך, והאם התחום הזה של המוסיקה הקלאסית (תחום = תקופה) הישנה יותר, הוא זה המושך אותך. 2. אחר כך, עברי לפסנתר (!). היצירות שנכתבו לפסנתר נושקות לאינסוף, אך התחלה ראויה בכניסה לעולם (מופלא) זה, במילה אחת: שופן. התחילי עם הוואלסים שלו. עברי לנוקטורנים שלו. שמעי גם את הבלאדה הראשונה (ה... אין מילים לתאר אותה) שלו, וגם את ה"פנטסי אימפרומפטו", המפורסם לא פחות, שלו. בכוונה לא נתתי לך אופוסים, ולרוב גם לא שמות מדויקים של יצירות, אלא רק את סוגן. זאת מכיוון שחשוב "לשוטט" בעולם הנפלא הזה, לאו דווקא עם מטרה ברורה. אלו הם גם השלבים שאני עברתי, בדיוק, לפי סדר. אני מצטער עם ההודעה מעט "מעורפלת". במקרה ותצטרכי עוד עזרה - אני כאן. הנה אתר בו תוכלי למצוא מגוון רחב (מאוד) של יצירות, בהורדה חינמית לחלוטין: www.classicalcat.com עמית.

amitmis

New member
אגב, שכחתי לכתוב...

יש עוד הרבה שלבים אחרי "שלב 2". כשתסיימי עם זה / תגמרי אומר שאת אוהבת את זה / לא אוהבת את התחום - חזרי לכאן! אפרט את המשך השלבים.

למעלה