שאלת NOOB ... מה מוגדר כ- ROOT ?!

יNOT

New member
שאלת NOOB ... מה מוגדר כ- ROOT ?!

קראתי הרבה על איך משיגים ROOT למכשיר , והבנתי שזה אמור לתת יותר אשפרויות/הרשאות לתפעול המכשיר. אבל איך אני יודע אם יש לי ROOT על המכשיר? לדוגמה אני רואה תיקיית ROOT בשימוש עם ASTRO, ותיקיית SYS, ועוד כל מיני תיקיות אחרות, אבל אם אני מנסה להיכנס לתיקיית ROOT , אני לא רואה בה שום דבר (עדיין דרך ASTRO). האם זה אומר שיש לי ROOT או שזה בכלל לא קשור?
פשוט, לפני זה לא יכולתי לראות את הקבצים האלה, ולאחר .... אני פתאום רואה אותם.

amitizle

New member
הדרך הכי קלה לבדוק אם יש לך ROOT

אם יש לך את האפליקציה Terminal emulator תפעיל אותה ותכתוב שם: su ואז אנטר אם זה מקפיץ לך חלון של אישור זה אומר שיש לך ROOT, אם זה כותב משהו כמו Acces denied אז אין לך. אם אין לך את האפליקציה - תוריד

יNOT

New member
פשוט ולעניין..

תודה על התשובה, אני אבדוק את האפליקציה הזו. תודה.

יNOT

New member
טוב מתברר שזה לא כל כך פשוט...

אני כל פעם מקבל הודעת שגיאה בהורדה, application error package file was not signed correctly. אני גם לא הייתי בטוח אם אני אמור להתקין את זה, כי רשום שזה מחליף את "דימוי מסוף" שמותקן במכשיר (למרות ש"דימוי מסוף" אני רואה רק דרך ניהול יישומים - או דרך האסטרו) ניסיתי גם את זה שנקרא BETTER TERMINAL , אבל הוא לא נתן לי להדפיס כלום (אני חושב שזה עובד רק עם מקלדת פיזית במכשיר)
יש עוד דרך לדעת? או שזו ההוכחה שאין לי ROOT ?

amitizle

New member
אויש...

הייתי בטוח שיש לך G1... טוב בכל מקרה, תוודא בהגדרות ש USB Debugging מסומן (נמצא תחת APPLICATIONS ואז DEVELOPMENT אם אני לא טועה) ולאחר מכן תבדוק שמסומן Unknown sources תחת Application בהגדרות. אחרי כל זה, גש לפה: http://handheld.softpedia.com/get/S...ts/Better-Terminal-Emulator-Magic-84558.shtml ותוריד את הטרמינל הזה, תעתיק לכרטיס זכרון ותפעיל אותו מה ASTRO. תתקין ולאחר מכן תפתח את האפליקציה ותעשה את מה שרשמתי בפוסט הקודם

יNOT

New member
../images/Emo13.gif אין לי ROOT ...

זה מה רציתי לוודא, פשוט אחרי התקנה של אפליקציה מסויימת, פתאום המכשיר קרס, עם הודעה דומה לאלה עם הווידאו של נקסוס 1 ביוטויב,שניסו להדגים את הרקעים האינטראקטיבים
, פתאום המכשיר עשה ריסטרט, ואח"כ שנכנסתי ל ASTRO פתאום ראיתי יותר קבצים, יותר ספריות, והוא נתן לי "לעלות למעלה" יותר ממקודם, חשבתי שאם אני רואה ספריית ROOT ,אז פתאום יש לי ROOT על המכשיר.
. בכל מקרה קראתי את הפרוצדורה להשגת ROOT , כרגע זה פשוט לא משהו שבא לי לעשות. והטרמינל הזה עובד יפה, לא ברור לי למה כשהתקנתי דרך המרקט הוא לא עבד
... אבל לא משנה
תודה שוב.

BravoMan

Active member
הסבר קצר:

root הוא מסוג הדברים שאם אינך יודע מה הוא, רוב הסיכויים שאינך צריך אותו. למעשה מדובר במשתמש בעל הרשאות גבוהות במערכת, מה שמכונה administrator בעולם של windows. בתור משתמש רגיל הדבר לא ייתן לך כלום, ולא יופיעו פתאום הגדרות חדשות בתפריט ה-settings. למה זה כן טוב? root מאפשר להפוך את מערכת הקבצים במכשיר לניתנת לכתיבה. מצד אחד זה יכול לאפשר לך להרוס את המכשיר, מצד שני אם המכשיר נקנה מחו"ל ואינו מציג עברית ניתן להשתמש ביכולת הזו כדי להוסיף פונטים עבריים. שימוש נוסף הוא התקנת גרסאות מערכת שונות ממקורות לא רשמיים כגון אתר xda-developers. יש גם מספר תוכנות מצומצם שדורשות הרשאה כזו על מנת לבצע דברים שהמערכת לא ממש אמורה לבצע. לרוב, השימוש ב"פיצ'ר" הזה נועד למפתחים ומי שאוהב "להתעלל" במכשיר שלו.

למעלה