שאלת OFF

narniya

New member
שאלת OFF

וקצת מביך, אבל אני מקווה שיש פה את הידע: איך לרכך צואה (חוץ ממים) בזמן הנקה - התחילה לי פיסורה, ומניסיון העבר אלה כאבים נוראיים. האם מישהי יודעת אם אבקת PEG עוברת בהנקה? זה עוזר נפלא אבל אין על זה תווית רפואי וידע מחקרי, ובנזוגי מאוד חושש מהשפעות אפשריות על הקטנה.

בלינקה

New member
להמעיט עד להימנע מקמח לבן ומוצריו

להרבות בפירות וירקות. ברגעי משבר עזרה לי בירה שחורה (לא בדוק מחקרית, אבל מותר בהחלט בהנקה).

הילהל

New member
לי עזרו שזיפים יבשים

אכלתי טונות מהם. מכירה את הבעיה. אחרי כל הריון ולידה אני סובלת מטחורים ופיסורה.

debby12

New member
מנהל
יש גם מיץ משזיפים יבשים

נשמע קצת כמו ניגוד (מיץ משזיפים *יבשים*) - יש בבתי טבע ולפעמים גם בסופר מרקטים - זה לא מצונן. אומרים שזה מאוד עוזר - שווה לנסות. זה מביך זה? קטן עלינו.... מה זה אבקת PEG? בחיים לא שמעתי על זה. זה בבתי טבע או בתי מרקחת?

סטיוויה

New member
לאכול הרבה סלק!

את יכולה לבשל אותו שלם בתוך מים(להרתיח ולבשל על אש קטנה כשעה) עד שהוא מתרכך אבל לא מידי. ואז לקלף ולפרוס. או לגרר אותו חי ולתבת במיץ למיון קצת שמן זית וטיפה מלח.

mise

New member
סלק "מעכל" חלבונים בשפה פשוטית.

אם אדם אוכל סלק ללא חלבונים בכמות רבה, הוא יכול לסבול מסימפטומים הנובעים מחוסר רציני בחלבון. למשל - כאבי ראש עזים.

סטיוויה

New member
הו טוב שאת מספרת לי כי

הקטנה אוהבת מאד סלק וזה לא תמיד מלווה בחלבונים.

אם פי 3

New member
../images/Emo41.gif עוד ../images/Emo32.gif - אבעבועות רוח

סטיוויה שאלה (בשרשור אחר): "מה את מוצאת שיעיל יותר?" אני לא יודעת אם מה שעשינו הועיל - אבל כשהבכורים חלו לא עשינו, והמחלה עברה קשה (בכורה) וקשה מאד (בכור), ואילו אצל הצעיר עשינו משלב מוקדם (וזה כנראה הקריטי) והמחלה עוברת בקלות (למרות שיש די הרבה אבעבועות). מה שעשינו/עושים: אמבטיות פושרות-קרירות (קראתי שהחום גורם להדבקה עצמית וליותר שלפוחיות. לא לקחתי סיכון) עם גרב עם קוואקר, כף מלח בישול ועליו מטפטפות כמה טיפות שמן לוונדר ושמן עץ התה. עשינו מיד כשזיהינו את המחלה (למרות שכנראה השלפוחית הראשונה יצאה כבר בבוקר, ולא זוהתה כאבעבועות. רק אחה"צ זיהינו ואז עשינו את האמ-בת-יענה). בגלל החשש להכנס לסוף שבוע, יחד עם טראומת העבר, הלכנו למרפאה, ונתנו לנו קלמין ("מים לבנים") וסידאלין (אנטי-היסטמין). כשראינו שהוא מתחיל להתעסק, מרחנו מים לבנים, ולפני השינה נתנו סידאלין. אח"כ קלטנו שזו התעסקות אבל לא בגלל גירוד, והפסקנו (הנחינו לא לגעת, לא ברור עד כמה יעיל). כמעט לא היה לו חום, וגם כשהיה היה די נמוך (לא מדדנו, רק נשיקת-מצח), מרגיש טוב רוב הזמן, קצת יותר עייף. מקבל הרעלת "הופ" (רוב הזמן אבא נשאר איתו, וצריך גם קצת לעבוד מהבית, וגם כדי לעודד אותו לפאסיביות, בניגוד לבד"כ). רוב הפצעונים באיזורים שלא בתוך המים (למרות שמרטיבה אותם עם הגרב - אבל זה לא רציף). לא יודעת אם נסיבתי או סיבתי. רובם יבשים, למרות שעוד יוצאים חדשים. בקיצור - יש לי הרגשה שהוא פשוט תפס את זה קל, אבל נראה שהטיפול לא מזיק, ואולי גם קצת עוזר. (הטראומה הקשה שלי מהמחלה של הבכור, זה שרוב האבעבועות היו פנימיות, במערכת העיכול והנשימה, והוא סבל מאד - ולא היה מה לעשות. כשפחדתי שהוא יפול לי מהידיים מרוב התפתלויות כאב, הרופאה נתנה לנו אופטלגין לתינוקות. החמור ביותר, זה שאפילו לא בטוח שזה חיסן אותו. אני רק מקווה, שאם יחלה שוב, זה יהיה קל יותר (היום, יש לו את המערכת החיסונית הכי חזקה בבית. גם כשכולנו חולים, הוא לרוב בריא)).

שָׂרָה

New member
כאשר הגדול חלה באבעבועות

נתתי לו מולטי-ויטמין לילדים (שכלל ויטמין A חשוב מאד להקלה על אבעבועות רוח!) + ויטמין C + שתיית מים ככל האפשר + הרבה מנוחה ככל האפשר. לא מרחתי כלום על האבעבועות כי הוא לא גירד. עדיף ששום דבר לא יכסה על האבעבועות כדי שיתרפאו יותר מהר. לא עשיתי כלום להוריד את החום כדי שהכל יעבור מהר. ובאמת הכל עבר מהר. כאשר כוסה באבעבועות עשיתי לו אמבטיה פושרת ונתתי לו גרב מלאה בשיבולת שועל שישחק איתה, ו'יצבע' איתה את עצמו וימרח. הוא חגג וחגג
החום הגבוה היה יום אחד, ואז חום נמוך ביום השני. ביום השלישי כבר כמעט נורמלי.

סטיוויה

New member
בינתיים יש לו רק חום אבל אני בטוחה

שהשלפוחיות בדרך.יש מכה בגן שלו.הכי מפחיד אותי השלפוחיות הפנימיות אבל אני מתארת לעצמי שככל שאני אחשוש יותר ככה אני אזמין את זה יותר. תודה!

מה מכילה האבקה הזו?

אין תווית כלל??? יש לך מושג מה זה מכיל? ככל הידוע לי לגבי עצירות, יש להרבות בשתיה ובאכילת פירות וירקות (לא בננות או תפו"א ואפילו תפו"ע שדווקא עושים עצירות, אבל פירות הקיץ מאוד עוזרים ליציאות רכות) וגם יוגורטים שמכילים חיידקים שטובים למעיים (אסידופילוס, ביפידוס). זרעי פשתן אמורים לעזור לעצירות (מערבבים ביוגורט, לא הכי טעים אבל לא נורא) ומותרים בהנקה. ושוב - אם את יודעת מה זה מכיל, אשמח לברר עבורך אם האבקה הזו משפיעה על התינוקת או לא.

../images/Emo20.gif../images/Emo207.gif גם שאלת OFF

וגם קצת מביך אבל - בימים האחרונים אני חשה בגרד "שם למטה" מה שעשיתי עד עכשיו זה להקפיד על הגיינה ולהכנס למקלחת פעמיים ביום השאלה - זה עלול להיות מסוכן להריון? לרוץ דחוף לרופא? או שלנסות משהו טבעי בבית? מה אתן ממליצות?

סטיוויה

New member
לפעמים זה הורמונלי

אני לא מאמינה בלטפל אם לא ריך. אם זה ממשיך להציק לך תעשי משטח ואגינלי.

למעלה