שאלת plo קטנה

shaywh

New member
שאלת plo קטנה

יד שהייתה לי ב7game. סכומים נמוכים, בליינדים של 2-5c אני הייתי sb עם 4-4-8-A סינגל סוטד וישבתי עם ערימה של יותר משני ביי אין. מישהו עשה לימפ, הבוטון העלה ל10c, השוויתי וגם הביג בליינד. הפלופ בא 7s-4d-7d. אני מהמר ישר מקסימום, שניים מתקפלים, הבוטון מעלה בחזרה ל1.6. אני משווה. טורן 9 צ'ק צ'ק. ריבר Q צ'ק הוא עושה אול אין ואני משווה. עכשיו, בפלופ היה סיכוי קטן מאוד שיש לו 4-7 ואם היה לו 7-7 אז לא בטוח שהוא היה מעלה לי ישר וגם אם כן, אין מה לעשות נגד זה. ככה שאם באמת יש לו 7 יש לו מקסימום 10 אאוטים להשתפר (אלא אם יש לו גם סטרייט פלאש דרואו אבל זה זניח) ואני פייבוריט. אם הוא סתם מבלף (לא סביר כל כך) או מתקשה להיפרד מזוג גדול (סיכוי קטן) אני פייבוריט ענק. זאת הייתה אחת הידיים הראשונות שלו במשחק ככה שלא ידעתי עליו משהו מיוחד. אז הערכתי שאם יש לו יד בכל מקרה כל הכסף (הוא ישב עם קצת פחות מביי אין) ילך פנימה ואם לא אז אני אתן לו הזדמנות לתלות את עצמו והלכתי על הקו הפאסיבי. זאת לא הייתה יד מבריקה מצידי, אבל הייתי רוצה לדעת איך שחקני האומהה שבינינו היו משחקים אותה ומה השיקולים הבסיסיים שלהם. ?

2המרפא

New member
נקודה בעייתית משהו יש סיכוי סביר

שהזוג שהיה לו קשה להפרד ממנו היה מלכות ואז אתה מת בריבר. באומהה יש עניין לנפח קופות עם יד מפלצתית או דראו ואתה לא יכול לשלול זוג גדול שתפס פול בטרן או בריבר אבל איך שאני רואה את זה אתה מחויב לאול אין בקופה הזאת כי השקעת די הרבה. יש מצב שהצ`ק בטרן היה מהלך שבו הוא הבין שהוא מפסיד ואז תפס בריבר

Papito

New member
יד מפחידה

בעקרון, במצב קלאסי הייתי מקפל אותה. אבל בפועל כמו שהמרפא אמר, המון שחקי אומהה הם שחקני והלדם שרוצים לנסות אז בטח היה לו פוקט פייר מפלצתי כמו אסים והוא משחק אותו כמו אידיוט (מה שקורה לרוב בבליינדים האלה)

2המרפא

New member
הפחד האמיתי שלי פה היה לא זה שהוא

משחק אסים כמו אידיוט אלא זה שהוא שיחק מלכות כמו אידיוט ותפס. זה את אופציה סבירה שהוא מעלה מהבאטן עם זוג מלכות ואס ועוד קלף רנדומלי כלשהוא. היית בעיני לפחות צריך לדחוף בטרן ואם יש לו פלאש דראו אתה טוב ואם יש לו אובר פייר צריך לקוות שהוא לא יתפוס. במצב שנוצר נתת לו להגיע לריבר ששם אתה מצד אחד מחויב לאול אין מצד שני אין לך שמץ איפה אתה עומד. בכל אופן איך נגמר?

shaywh

New member
הייתה לו יד בסגנון 7-9-a-k ריינבו

הוא פגע בפול שלו בטורן. בדיעבד אני חושב שזה היה נכון להמר ישר על ההתחלה כי זה סחט העלאה גדולה מיד נחותה והייתי צריך להמשיך שם ולהכניס אותו אול אין במקום לתת לו קלפים בחינם. אני מניח שהוא היה הולך אול אין גם אם הוא לא היה פוגע באחד האאוטים שלו כי עם שני היהלומים והצ'ק הכפול מצידי זה נראה כאילו שאולי חיכיתי לשלישי. האמת שאני מתפתה פשוט לשבת בחוץ בסבב של האומהה ב7game כי לפעמים כשאין תחרות חזקה בשולחן אני פשוט מוחץ (צריך למצוא תחליף עברי לקראשינג) את השולחן במשחקי הסטאד ובo8 ואז מפסיד שם את כל הרווח וקצת עודף באיזה יד אומהה טיפוסית.

2המרפא

New member
כן רוב הסיכויים שגם אם היית דוחף בפלופ

היית מקבל קול ככה שזה לא ממש משנה בסופו של דבר

2המרפא

New member
אני מבין שאתה לא אוהב את כל הPLO וNLH

אולי תעשה מעבר לסטאד נטו או משהו בסגנון. אני אישית לא אוהב את כל משחקי הLIMIT כי אין לך שם כמעט אופציות לבלף כי אתה תמיד מקבל פוט אודס לעשות כל לכל דראו. הקסם בהולדם ובPLO שאתה יכול מאוד לגוון במשחק שלך ולנהל קרב מוחות הרבה יותר מאשר מתמטיקה אבל כל אחד ומה שהוא אוהב.

shaywh

New member
לא שאני לא אוהב

plo אני פשוט לא שולט במשחק כמו שצריך. וללמוד אותו יותר יקר מללמוד כל משחק אחר. דוקא כשהתחלתי לשחק ברשת היה הולך לי יחסית לא רע שם, איכשהו זה הלך לאיבוד מאז... nlh אני אוהב כמו כולם. הבעיה איתו בפול טילט הוא כל השחקני השורטסטאק שמציפים אותו ברמות הנמוכות. אז אני משחק 6max ששם אפשר למצוא שולחנות רציניים אבל דורש הרבה ריכוז שלא תמיד יש לי לתת או, וכאן אני מוסר טיפ לא רע בכלל, פוט לימיט הולדם. ובו ההשפעה של השורטים מנוטרלת כי הם לא יכולים פשוט לדחוף כשבא להם וגם התחרות רוב הזמן יותר חלשה. אני לא פוסל להתמקד בסטאד, אבל בגדול מה שאני רוצה זה ללמוד הרבה משחקים, גם בשביל העניין והגיוון וגם כדי שאני אוכל תמיד למצוא משחק שמתאים למה שבא לי.

2המרפא

New member
זה לא תמיד קריטי כל הדוחפים למיניהם

אני לא מתקרב לפול רינג ומשחק 6MAX ואם אני רואה שולחן שלא מוצא חן בעיני ואני רואה יותר מדי דחיפות אני פשוט קם והולך ומוצא שולחן נורמלי.

shaywh

New member
אני לא מתיישב אלא אם כולם בביי אין מלא

אם מישהו קונה במינימום ונמצא מצד שמאל שלי אני עוזב כשהבליינדים חוזרים אלי, אם מישהו חדש קונה ב40-60 BB אני בד"כ נשאר עוד קצת.

למעלה