שאלת straddle

Shaycus

New member
שאלת straddle

מישהו יכול להסביר לי באופן מדויק מה הכוונה ב"סטרדל"? אני אסביר איך אני מבין את זה ותגידו לי אם אני צודק: דבר ראשון זה משהו שקורה אך ורק במשחקי קאש דבר שני זה כמו בליינד שלישי, זאת אומרת שאם הבליינדים הם 1/2 שקל אז הבנאדם שמשחק אחרי הביג בליינד ישים אוטומטית 2 שקל לפני שהוא רואה את הקלפים ואחר"כ המשחק ישוחק כרגיל אני מבין את העניין נכון או שטעיתי איפשהו? שאלה נוספת, בהנחה והבנתי את העסק נכון, ראיתי גם שיש "סטרדל" של סכום הגדול פי 2 מגובה הביג בליינד, לדוגמא בהיי סטייקס פוקר, מה הקטע הזה..?

Cosmic Trigger

New member
בעיקרון,

בקאש אפשר לעשות כול מה שרוצים, כול עוד אף שחקן לא מתנגד. הקטע עם סטרדל של פי 2 מהבליינד הור שזה יוצר יותר אקשן.

modz0r

New member
הסבר

תשלום הסטראדל שווה ל-2 בליינדים, ככה שאם הבלינדים הם 2\4 דולר, הסטראדל יהיה 8 דולר, וצריך להכריז עליו (במידה והמשחק מאפשר את זה) לפני שמקבלים את הקלפים. כששחקן עושה סטראדל חי (אפשר לעשות כזה רק כשאתה UTG - השחקן שאחרי הביג בלינד), הוא בעצם לוקח לעצמו את האפשרות לדבר אחרון בסבב ההימורים שלפני הבלינד, כאילו הוא היה הביג בלינד, ובנוסף הוא מעלה את גודל התשלום הראשוני. מה שאומר, שעכשיו בשביל לעשות לימפ שחקנים צריכים לשים 2BB, ולא 1 כרגיל, ובנוסף במידה ואף אחד לא הימר (היו רק לימפרים), אחרי שהביג בלינד משחק תור השחקן שעשה את הסטראדל החי לשחק, והוא יכול להמר במידה והוא רוצה. אחרי הפלופ חוזרים למשחק רגיל, והשחקן שמשמאל לכפתור שעדיין במשחק (הסמול בלינד, במידה והוא השווה) משחק ראשון (כמו תמיד, כאמור). בנוסף, יש משהו שנקרא סליפר (sleeper), שיש כאלו שקוראים לו גם dead straddle, שמשתמשים בו הרבה פחות. כששחקן עושה סליפר (אפשר לעשות את זה מכל עמדה, חוץ מהבלינדים וה-UTG, ההפך מסטראדל), הוא בעצם מגדיל את גובה הבלינדים, ו..זהו. בניגוד לסטראדל השחקן שעשה את זה לא מקבל אפשרות לדבר אחרון, וכשמגיע התור שלו הוא משחק כרגיל, רק שהשחקנים שמשחקים לפניו צריכים לשים 2BB בשביל להשוות את הבלינדים, כמו בסטראדל. אפשר לעשות סטראדל רק במשחקי קאש, ורק בכאלו שזה מוסכם בהם מראש כדבר אפשרי. מקווה שזה מובן.

Shaycus

New member
מובן

תודה בכל זאת 2 שאלות: 1. אחרי שהיה סיבוב ההימורים לפני הפלופ, בהנחה שהבליינדים 2/4, אחרי שיש פלופ אם מישהו רוצה להמר הימור מינימלי, ההימור המינימלי עומד על 4 או על 8 כעת? 2. לפי מה שאתה אומר ה"סטרדל" הוא תמיד יהיה בגובה פעמיים הביג בליינד, לא ייתכן מצב שבו ה"סטרדל" יהיה בגובה הבליינד הגדול? (למרות שאיך שאתה מספר את זה, זה נשמע הרבה יותר הגיוני כי סך הכל זה נשמע כאילו זה נועד to spice it up a but.. )

shaywh

New member
לפחות לגבי 2

זה דבר שנעשה בהסכמה אז הכל אפשרי ויש מצב שזה יהיה פשוט עוד ביג בליינד. אבל זה לא מוסיף עוד עניין מעבר לזה שהקופה קצת יותר גדולה, פשוט עוד ביג בליינד שמשחק. כדי להגדיל את כמות הכסף בקופה ככה עדיף כבר אנטי ולהישאר עם שני שחקנים בבליינדים.

modz0r

New member
תשובות

1. אחרי הפלופ המשחק חוזר להיות רגיל, וההימור המינימלי חוזר להיות בגובה בלינד אחד. 2. לפי החוקים היבשים, זה חייב להיות בגובה 2 בליינדים. בפועל, כמו ש-shaywh אמר, הכל אפשרי ומה שמחליטים לפני המשחק זה מה שעושים. הרי גם אתה כשאתה משחק עם חברים שלך אתה יכול לקבוע חוקים קצת שונים בשביל שיהיה לכם יותר נחמד לשחק (למשל, אין הימור מינמלי בשום שלב במשחק), ושבבתי קזינו לא היו מאשרים (אלא אם כן הם היו קובעים את זה מראש, ואז זאת עובדה מוגמרת שכולם משחקים לפיה בקזינו הספציפי).

NoEgo

New member
בקאש אפשר הכל.

לקאש יד המון חוקים מיוחדים. אנחנו למשל משחקים במשפחה( (-; ) הרבה בחגים ועושים קאפ לכל סטריט של 50. זאת אומרת שהמקסימום ביד יכול להגיע ל - 200+- , כדי לשמור על המשחק משפחתי ושטף אחד לא יצא מופסד בסכומים גדולים מדי. עדיין יצא לי להרוויח אלף פעם בכזה משחק, אבל זה התחלק יפה בין כל בני הדודים...

למעלה