שאלiת לגבי הכרה בציוד לצורכי מס בציוד קבוע ביבוא אישי

• פותח הנושא nando
  • פורסם בתאריך

nando

New member
שאלiת לגבי הכרה בציוד לצורכי מס בציוד קבוע ביבוא אישי

רקע לשאלות:
  1. בכוונתי לייבא כרטיס אלקטרוני המוגדר כציוד מקצועי ייעודי לתחום עיסוקי ואין לו שמוש בסקטורים אחרים.
  2. מצד אחד מדובר בכרטיס אשר מוגדר ע"י היצרן כלוח בדיקה (Test Board), קרי ניתן להתייחס אליו כאל סוג של צב"ד (ציוד בדיקה מעבדתי).

3. מצד שני, לצורך עבודתו, עליו להיות מותקן ללוח האם של מחשב PC, בדומה לכל כרטיס הרחבה אחר,ללא חיבור אל המחשב, אין יכולת תפקודית. זאת להבדיל ממכשיר שהוא Stand Alone, שיכולים להפעילו באופן בלתי תלוי.
  4. כמו כן, בכוונתי לרכוש תוכנות עזר שאף הן שייכות לתחום העיסוק.
להלן השאלות:

1. מהו התהליך הנדרש לקבלת הכרה בציוד כזה כחלק מהשקעה בעסק, כזו הזוכה להכרה לצורך פחת חשבונאי, במידה ואני מביא אותו בעצמי מחו"ל? מה אדרש להציג בפני מס הכנסה השעת הגשת הדו"ח השנתי?
  2. האם יש משמעות לסיווג המוצר ולאופן פעולתו, (קרי האם הגדרתו כציוד בדיקה אלקטרוני לעומת הגדרתו ככרטיס הרחבה של מחשב), בהקשר הבא:
    1. קביעת שעור המכסים שצריך להשית על יבואו של פריט לפי כל אחת מן הקטגוריות שציינתי כאפשריות.
    2. מהי מדרגת העלות המקסימלית שציוד כזה (שוב כשזה מסןןג בכל אחת מן האופנים שצויינו לעיל), יכול לקבל פטור (ממכסי יבוא ומע"מ)?
    3. משיחה עם הנספח הכלכלי של המדינה שבה תבוצע הרכישה של הציוד, במידה ואחליט לטוס ולהביאו איתי ארצה, נאמר לי שישנה אמנת מע"מ, בין ישראל לארצו. לפי אמנה זו, תשלום מע"מ בארצו פוטרת אותי כישראלי, מתשלום מס בארץ. כיצד מבוצע העניין? האם עלי להעבירו בכל מקרה במכס?
  3. בנוגע לשעור הפחת השנתי המוכר:
    1. מה שיעור הפחת השנתי המוכר ביחס לחומרה / ציוד בדיקה.
    2. מה שיעור הפחת השנתי המוכר ביחס לתוכנה.
תודה רבה לעונים!

למעלה