שאמיל באסייב מת!

a e q u i t a s

New member
אירוע רודף אירוע...

בעולם כמו שלנו, אירוע רודף אירוע, ולפעמיים אנו מפספסים, תודה שהעלת את הנושא החשוב... אני חושב שטוב שבאסייב מת, הבנאדם הזה היה בין הטרוריסטים הגדולים ביותר, שהיה אחראי בן השאר לטבח בבית הספר בבאסלן. אבל אתה יודע מה מאוד מצחיק... שחיסול ממוקד מותר למדינה כמו רוסיה, אבל אסור למדינה כמו ישראל. כמו בפעמים הקודמות, פגיעה בראשי תנועות הטרור לא תמיד מצמצמת את נפח פעולתם, כך שפגיעה זו לא אומר עדיין פגיעה מבצעית בתשתית הטרור הצ'צנ'ית.

אני רק רוצה להזכיר לך

שבשנת 1985, נחטפו ארבעה דיפלומטים רוסיים בלבנון. התגובה לא איחרה לבוא - הק.ג.ב. חטף ארבעה אנשי חיזבאללה, כרת את אשכיהם ושלח אותם במעטפה לביירות. עוד באותו שבוע, שוחררו הדיפלומטים הרוסיים. אלה הרוסים הם גברים! לא פוחדים מאיש!

a e q u i t a s

New member
אני לא מכיר את האירוע הזה..

אני לא מכיר את האירוע הזה, אבל זה דיי מתאים לדפוס הפעולה הרוסי, אז עוד היתה ברית המועצות, אבל ארצה גם להזכיר לך את הטבח בבסלאן, בית ספר שאותו באסייב שאירגן את האירוע שחוסל על ידי כוחות רוסיים, אותם כוחות צבא רוסיים שכשלו כישלון קסטרופאלי בטיפול נכון באירוע... אז הרתעה הרוסית היא מעוררת הערצה, יחסית להרתעה החלשה שיש לנו ממול אירגוני הטרור, אבל צורת החשיבה שלהם בטיפול באירוע הוא מאוד שונה ודיי אגרסיבי, לא כירוגי כמו שצה"ל והכוחות המיוחדים הישראלים עושים... אתה גם בטח זוכר את אירוע בתאטרון במוסקבה, שמחבלים צ'צ'יניים חטפו מאות אזרחים ותיירים, כמעט 700 במבצע השתלטות לא מזהיר של הכוחות המיוחדים כל החוטפים נהרגו אבל גם לא מעט חפים מפשע, הם הכניסו גז לתוך מערכת האיוורור של התאטרון וכך פגעו בעוד אזרחים. אבל בעיקר בסלאן!!! הפשלה הגדולה, הפדיחה של פוטין, כוחות מיוחדים ירו על שוטרים רוסיים, פיצוצים לא מבוקרים, אזרחים שירו בנשק פרטי, בלאגן!!! רוסיה הגדולה בכאוס! לכן בפעולות גדולות רוסיה אולי טובה, אבל בפעולות כירוגיות יש לה עוד הרבה מה ללמוד.

היא לא צריכה פעולות כירורגיות.

מי שצריך, זה מי שפוחד ממה שיגידו. כמונו שאנו פוחדים מהעולם. אבל רוסיה? מי יגיד לה מה לעשות? זה כמו ברמאדן. שהפועל אוכל בשירותים כי פוחד שהשייח` יחתוך לו את הראש, אבל השייח` אוכל בסלון שלו על שולחן האוכל. מי יגיד לו מה לעשות? ...

a e q u i t a s

New member
ישראל לא יכולה לנהוג כמו פיל בחנות.

ישראל לא צריכה להתנהג כמו פיל בחנות חרסינה, ואל תשכח גם שסכסוך פה הוא ארוך שנים, בסופו של דבר בניגוד לארה"ב ולרוסיה, ישראל צריכה להגיע לאיזשהו פשרה, יש פה את עיקרון "היום שאחרי" ולכן שבירת כלים היא אסורה על ישראל, כן לחימה עיקשת בטרור, אבל כן הבנת המצב הפנימי בשטחים. זה אומנם פוגע ביכולות המבצעיות של ישראל, אולי גם פוגם בהרתעה הישראלית אבל חוקי המשחק בכל זירת סכסכוך היא שונה, אמריקה יכולה לעשות מה שהיא רוצה כי עיראק וארה"ב לא שוכנות זה לצד זו ומעולם לא יהיה להם קשר (כלכלי, מדיני ותשתיתי) כמו שיש בין ישראל לפלסטינים.

בעעע המשך...

אתה בעצם רומז שתהיה מדינה פלסטינית נוספת בין הים לירדן... מי אמר שמצב כזה צריך או בכלל יתקיים?

a e q u i t a s

New member
יש פה יחסי תלות הדדיים

השפכים של הפלסטינים מגיעים לנחלי הארץ, השאיבה של פלסטינים היא מאווקיפר החוף - כלומר ממאגרים מים שישראל משתמשת, המטבע שהם משתמשים הם שקל ישראלי... יש פה יחסי תלות הדדיים, בניגוד לנעשה בעיראק!

יש תלות

שאלתי מי אמר שהתלות הזאת צריכה להמשך?

קשקוש אחד גדול כל התגובות שלך בנדון

מההתחלה ועד הסוף. אף לא מילה אחת נכונה. אני מציעה ללמוד את העובדות של הפרשה. כיום, כעבור זמן מסוים, עם ראש קר, זה כבר יותר קל. ובנוגע ל"פעולות הכירורגיות של צה"ל" בשטחים הכבושים, בהן נהרגים מאות ואלפי אזרחים, הרי מטרתן היא למנוע הסדר שלום, ולהבטיח את המשך הכיבוש הקולוניאלי. רוסיה, לעומת זאת, פועלת אצלה בבית, מול טרוריסטים המאורגנים וממומנים מבחוץ, ולמעשה נתמכים בידי המערב. אותו שמיל בסאייב בכלל לא היה כלול ברשימת הטרוריסטים שכניסתם לארה"ב ולמערב אירופה אסורה, או שחשבונות הבנק שלו הוקפאו. מן הסתם, לוקנקו נחשב במערב לטרוריסט מסוכן יותר מבסאייב. לכן גם עכשיו התגובה הראשונית להריגת בסאייב התחלפה בשתיקה רועמת - הרי התקשורת המערבית רגילה רק לגנות את רוסיה, ולהפריח את השטויות מסוג אלה שכתבת כאן.

הוא לא טרוריסט, הוא לוחם חופש

צ'צני כנגד הכיבוש הבולשביקי הסובייטי, שוב פעם הרוסים רצחו ללא משפט לוחם חופש..., זה נגד ה"בלה בלה בלה בינלאומי", נגד "אמנת הבלה בלה בלה" הבעיה היא בקולונאיליזם-קומוניזם-אימפריאליזם הסטליניסטי... תיראו, אני מגיב כמו טלמון, אני אפילו משתמש במילים ארוכות ללא קשר לכלום!

למעלה