שאני אבין. מהות הפורום הוא

• פותח הנושא F650
  • פורסם בתאריך

F650

New member
שאני אבין. מהות הפורום הוא

ספר (או סדרה) של מחבר בשם דונלד? ומה אם לא קראתי ולא מכיר? אז אין לי אלהים? (תאמת? השיחה היחידה שלי איתו היא בנוסח - "יא אלהים! תרים כבר את השפורפרת! נמאס לי לדבר לאוויר") הגעתי לכאן בהמלצת תפוז פורומים.

גריני

New member
הגעת בדיוק למקום הנכון ../images/Emo140.gif

כך בדיוק החלה סדרה הספרים שנכתבה ע"י ניל דונאלד וולש (ואיזה יופי לפגוש מישהו שמתעניין במהות הפורום לפני שהוא כותב
). אותו ניל - כשהיה לפני מספר שנים במצוקה קשה - כתב מכתב לאלוהים, בסגנון של מה שכתבת כאן, רק שהוא פירט את כל צרותיו ותלאותיו. וכשגמר לשפוך את זעמו על בורא עולם - הופתע כשהעט שבידו התעקשה לכתוב משהו בסגנון: "אתה רוצה גם תשובה, או שכל כוונתך היא לקטר"?... וכך החלה סדרת שיחות - בכתב, של נ.ד.ו עם אלוהים - כאשר הוא שואל ומקבל תשובות, בתהליך שידוע בכינוי "כתיבה אוטומטית". אז, גם אם לא קראת את הסדרה - תוכל להשתתף כאן בדיונים, לשאול שאלות ולקבל תשובות בנוסח "שיחות עם אלוהים". ואולי - באיזשהו שלב אפילו תתעורר סקרנותך עד כדי כך שתרצה לקרוא בעצמך? (זה מאוד כדאי לך, אבל ממש לא הכרחי). וכדי להנעים את ביקוריך הראשונים כאן :

F650

New member
אז... ארשה לעצמי בדחילו ורחימו

לפרוס בתימצות
את "תלאותי" אני פשוט תקוע. לא מצליח לפתור את משוואת החיים. מתלהב נורא (ואומר אמן) להרבה סיפרי רוחניות אבל ברגע שאני עוזב אותו לחיים האמיתיים... באיזה אתר של מכירות פומביות ניתן לקנות : מפשיר חיים קפואים דגם KWD30001
נו, המכשיר הזה שעולה המון ומשחרר סתימות וסטגנציות קשות לאנשים ממורמרים המתקרבים לגיל העמידה.... (להשיג בחנויות האינסטלציה המובחרות). תודה שסבלת אותי, גריני.

גריני

New member
סבלתי???

אני כמעט מצטערת שאני נשואה...
(גריני הולכת להשחיז את הלשון לכבוד האיש השנון שהצטרף לפורום
) שמעת בוודאי על להקת אבבא. דיסק/קלטת שלהם יש לך? תשאל: למה? או, אז הנה התשובה: אין כמו להקת אבבא ב- full volume להרמת מצ"ר דכאוני! אז ככה כשאתה בסתימה ובבאסה - קודם כל שמים הדיסק ותוך 2 שניות, הגוף מתנועע מעצמו... ואז אחרי איזה 2-3 שירים (תלוי בעוצמת הביאוס) - כשהחיוך מתחיל לחזור לפנים - תשאל את עצמך מה היה עושה לך הכי הרבה כיף עכשיו, כרגע (לא תוכניות חומש
)... ככה לומדים קודם כל לצאת מבאסה. זהו השיעור הראשון, ידידי. כשתצטיין בו ותלמד טוב את הטכניקה - נעבור לשלב ב': תוכנית חומש (ל-5 הימים הבאים....
). וקצת יותר ברצינות: אם "צרת רבים = חצי נחמה" - אז הנקודה שהעלית כאן היא הפואנטה העיקרית: איך עוברים מהספר אל החיים, איך עושים שמה שכתוב כ"כ יפה ומבטיח בספר - יקרה גם לי? והתשובה? עובדים, מתאמנים, מנסים-טועים ומנסים שוב - עד שעולים על הדרך (ואז שוב - נופלים....). אלו הם החיים, והם יפים ונפלאים בדינאמיות שלהם. אני עובדת על עצמי כבר כמה שנים - בעזרת ספרים, תרגילים, סדנאות - כל מה שתרצה. האמן לי - בסופו של דבר זה עובד!!! אם רק תתמיד ובאמת תשנה את הגישה לחיובית - ועם חוש הומור כמו שאני מנחשת שיש לך - אין ספק שתצליח!

F650

New member
אז זהו - שעם אלהים לא כ"כ יצא לי

לשוחח....לעומת זאת לקחתי את הפסיכולוגית שלי (F650 והיא לקחה אותי - יותר נכון) לסיבוב קצר ביער בן שמן בואכה פארק קנדה.... את תוכן השיחה לא אוכל להביא כאן (הסכם מטפלת מטופל וכאלה) אבל אוכל רק לגלות כי... אני צריך לשנן שוב ושוב שיציאה מהביית תמיד תעשה לי טוב
בייחוד בחורשת אורנים. בקשר להצטערותך בהיותך נשואה...(גם אם זה היה בצחוק) לא פעם פגשתי נשים מהממות ונשואות עם ילדים... הגעתי לתובנה כי הן מהממות בזכות היותן בבית חם ומטפח. כך שאני כבר לא מקנא בנשים יפות ו"תפוסות".... הן משולות לפרח שניזון מאדמה פוריה... מה יועיל לי פרח כזה קטוף
עוד כוסית יין אדום ... וקצת סיאסטה - והעולם הרבה יותר ידידותי למשתמש (תרתי)

שרiןבן

New member
השאלה היא מי מקשיב.

אלוהים ידבר איתך בכל דרך. אם תצפה לראות את אלוהים כ-סנה בוער, הסיכוי שתתאכזב יהיה גדול יותר מהסיכוי לראות את הסנה. הדרך הטובה ביותר להגיע לאלוהים היא דרך הרגש, ולרגש אפשר להגיע דרך מדיטציה, מודעות עצמית, סבלנות והכי חשוב: ביטול דרך החשיבה על מושג הזמן. שינוי דרך החשיבה על מושג הזמן תושג דרך אימון המחשבה על זה שאין עבר או עתיד, יש רק את הרגע - כאן ועכשיו. בספר שיחות עם אלוהים תמצא הסבר מפורט לגישה זו, ואין חובה עליך לקרא אותו כדי לקיים את מושג האלוהות.

המתצפת

New member
המפשיר הזה הוא בחינם..../images/Emo77.gif

לכל דורש משמעות לחיים, ומחפש רוחניות נורמלית: אני הייתי ביהדות וגם קראתי על בודהיזם ונצרות וכו'. בדתות אמרו לי שמה שקל זה בטח לא יכול להיות נכון כי האמת לפי דעתם צריכה לבוא בשינויים משמעותיים בחייך, אבל למה? למה לא ייתכן שמה שאנו מחפשים פשוט נמצא כבר כאן? ז"א לפי דעתי כולנו באנו מאותו המקור(אלוהים) פה אנו בהתנסות, אולי של כמה וכמה גילגולי נשמה ואוליבמימדים שונים, ובסוף נחזור למקור(ידיעה, התנסות הוויה). אם כבר יש חוקים כלשהם זה חוקי המוסר הבסיסי, ולא פולחנים משונים. נניח שאני טועה והאתאיסטים צודקים, אז מה הפסדתי בלהאמין, זה רק עושה אותי יותר מאושר ונותן משמעות לסבל, ותקווה לעתיד טוב יותר. אני לא משתייך לזרם ממוסד כי ברגע שיש מיסוד של אמונה=דת, אז נוספים דברים מיותרים שרק מרחיקים את האנשים מהאמונה. כל טוב

למעלה