שאנן סטריט בביט

talspi

New member
שאנן סטריט בביט

יום שישי, שאנן סטריט הצפין לעיר האורות הצפונית - חיפה, במסגרת סיבוב ההופעות של אלבום הסולו שלו "הבזק אור חולף". נתחיל במילה טובה על המקום, ההופעה התקיימה בביט (מועדון ההופעות במרכז הכרמל) שמזכיר לי באופן משונה את הזאפה. איכות סאונד משובחת (טוב אמנם לא עד כדיי כך משובחת, אבל אתם יודעים - הכל יחסי). ומה שעוד יותר טוב, הביט הוא החלוץ בחיפה שאוסר על עישון בהופעה. שאנן עולה לבמה חמוש בכובע ירוק עם סמל המנורה (ירושלמי או לא ירושלמי?) מוטבע עליו. מהצד מלווים את שאנן מערכת תופים, אורגן (שעליו מופקד מפיק הדיסק) גיטרת בס גיטרה אקוסטית(שהתחלקה במקומה בצוותא עם ה"עוד") וזמרת ליווי הלא היא -גליה ירון. המילה הראשונה ששאנן הוציא מהפה הוא היא "שלום" 32 פעם למען האמת...כמספר האנשים שנכחו באולם (כולל הברמנית). קצת עצוב, בוז גדול לציבור החיפאי. התחלנו ב"על הגבול" דרך כל שיריי האלבום עד ל "נפשי" שסיים את ההופעה, כשבאמצע הייתה גרסת כיסויי ל sweet dreams, ו 2 שירים של הדג שנבחרו בקפידה כדיי שיתאימו לרוח ההופעה - "לא פראיירים" ו "זה לא אני". (היה גם שיר של גליה ירון שהיא שרה לבד רק עם האקוסטית) מן הסתם ההופעה הייתה ההיפך הגמור מההופעות עם הדג, יותר קודרת, פחות קופצנית...כמו שהיא צריכה להיות על פי הטקסטים המלודים יותר של השירים. אז אחריי ששאנן דן איתנו על המילים הנרדפות לתודה בעברית (מצאנו רק 2, "חן חן" ו"מודה לכם מקרב לב) שאנן ירד מהבמה והשאיר אותי עם טעם של עוד... כי לראות אומן במופע כל כך כן אנושי ואמיתי זה לא דבר של מה בכך (אלה אם כן אתה בהופעה של נעם רותם, אבל זה כבר סיפור לסיקור אחר)....

למעלה