שאקה . . .
פור בואן דיאה....

רותי ב.

New member
שאקה . . . ../images/Emo6.gif פור בואן דיאה....

איך מוכרים סחורה - למכור את התנ"ך איש אחד נכנס לתוך חנות אשר על חלון הראווה שלה היה שלט "דרושים עובדים". הוא ניגש אל הבעלים ואמר לו: "א-א-א-ני מ-עו-נ-נ-נ-יין ב-ת-פ-פ-קי-ד" הציץ בו בעל החנות ואמר לו: "אני לא חושב שזה תפקיד שמתאים לך, בגלל הליקוי בדיבור שלך. זו עבודה של מכירות עם קהל". אמר לו האיש: "בבב-בבבק-ש-ה, א-א-אני מאד ז-ז-ז-קוק לג´וב הזה. י-י-י-שש לי א-אי-שה ושישה י-ללל-דים, ת-תן לי ל-ל-נ-ס-ס-ות!" התרכך בעל החנות ואמר: "או קיי. ששה ספרי תנ"ך. צא ונסה למכור אותם לאנשים בבתיהם, מדלת אל דלת!" לקח האיש המגמגם את הספרים ויצא מן החנות . הוא חזר כעבור שעה, והגיש לבעל החנות את מלוא התמורה עבור ששה ספרי תנ"ך. "ה-ה-ננ-ה ה-ה-ה-כ-סף ש-ש-לך" אמר לבעל החנות. הלה התפלא מאד והתרשם, והחלי ט לתת למוכר החדש עוד 12 ספרים שינסה למכרם. לקח האיש את הספרים ויצא שוב לדרכו. לא עברו שעתיים, והוא חזר לחנות ושוב הגיש לבעלים את מלוא התמורה עבור 12 ספרים. בעל החנות יצא מגדרו: "תשמע! זה פנטסטי!! מכרת בתוך שלוש שעות יותר ספרי תנ"ך ממה שכל מוכר אחר הצליח למכור בשבוע. תגיד לי איך אתה עושה את זה, מה אתה אומר לאנשים שפותחים לך את הדלת?" ענה לו המוכר: "כ-כ-ש-פו-ת-ת-חים לי את ה-ה-ד-לל-ת, אני אאומר: ש-ש-שלום לך ג-ג-ב-ר-ר-רתי, את ר-ר-צה לק-נ-ו-ת את הת-ת-ת-נ"ך הזה, או ש-ש-א-ת ר-ר-וצ-צה ש-ש-א-אני א-א-ק-רריא לך א-א-ו-תו?" שנתרגם ללאדינו בשביל שתהיה זיקה לפורום או לא צריך? בוקר טוב לכם אנשים.

אסתרילו

New member
אמא שלי הייתה אומרת../images/Emo140.gif

"מוסלח מאוד" שהרי הספניולים לא יכולים להגיד "צ" צלחת = סלחת צינור=סינור אפילו צלע (שאוכלים) היא אומרת "סלעה"

Sarika

New member
אוטרה אונה שאקה - ../images/Emo3.gif

און ג´ודיו קריאה מרקאר אמברלה, קמיננאנדו אל לה קאלז´ה וידו אונה בוטיקה קה אלה ויטרינה אוויה אונה פוטו דה אמברלה. אנטרו אל ג´ודיו אלה בוטיקה. אל וונדאדור לדאמנדו:"קואלו קארס?" דישו אל ג´ודיו:"קארו מארקאר אונה אמבראלה". לדישו אל וונדאדור:"יו נו וואנדו אמברלאס", סאנקאנטו אל ג´ודיו אי דמאנדו:"סי נו וואנדס אמברלה דקה טיינאס פוטו דה אמברלה אלה וויטרינה?" לרספונדיו אל וונדאדור:"יו סו מוהל, קה פוטו קראס קה מאטה אלה ווטרינה?" תרגום למתקשים: יהודי אחד חפץ לקנות מטריה,בהולכו ברחוב ראה בחלון הראווה של אחת החנויות צילום של מטריה. נכנס היהודי לחנות. שאל אותו המוכר:"מה רצונך?" אמר היהודי:"ברצוני לקנות מטריה". "אינני מוכר מטריות ענה המוכר" התפלא היהודי ושאל: "אם אינך מוכר מטריות מדוע יש בחלון הראווה צילום של מטריה?" ענה לו המוכר:"אני מוהל, איזה צילום אתה רוצה שאשים בחלון הראווה?"

אסתרילו

New member
סי אסטמוס אן שאקאס......

ג´ידיו אי אוטרו (נו ג´ידיו) סאסנטרון אן אל טרנו. דמנדו אל אוטרו אל ג´ידיו: קומו וויינה כלוס ג´ידיוס סון קון מונצ´ו מיויו,אניטילג´נטוס? לדישו אל ג´ידיו: קוממוס קאבסה דה פישקדו ! אי אנדה פואדו טופר אסטה קאבסה? אקי טנגו אונה, טה לה ווה וונדר. קואנטו קרס? דאמה 20 שקל. אי אנסינה, קיטו אל ג´ידיו און פשקדו דה לה צ´נטה אי לדיו אל אוטרו לה קאבסה. קומיו אל אוטרו אי קוואנדו סקאפו- דמנדו: קומו פואה כמוונדטס לה קאבסה אן 20 שקל קואנדו אל פישקדו אנטרו וולה סולו 10 שקל? ויטיס, לדישו אל ג´ידיו, יה אמפסו הלבורר. תרגום: יהודי וגוי נוסעים ברכבת. שואל הגוי: איך זה שאתם היהודים חכמים כל כך? עונה היהודי: אנו אוכלים ראש של דג. ואיפה אוכל להשיג כזה ראש? במקרה יש לי איתי פה, אמכור לך אותו. וכמה תרצה? 20 שקל. הוציא היהודי מהתיק את הדג נתן לגוי את הראש. כשזה סיים לאכול שאל את היהודי: איך זה שמכרת לי את הראש ב-20 שקל כשכל הדג עולה 10 שקל? אתה רואה, ענה היהודי, זה מתחיל לעבוד !

רותי ב.

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif זה מזכיר לי משהו....

אנטיס די קוואנטוס אניוס, אביה אקי, אין יזראל ´רעידת אדמה´. לה קונסינטימוס מוי מאלו אין חייפה, קוזאס קיארון אי סי ארומפיירון אי ... אונה די לאס מאס פוארטס... א-לה טדרה, אסטובי אספרנדו א און אוטובוס, אי לוס ג´נטס, טודוס סטאן קונטנדו אונדה סטוביירון א לה אורה די לה רעידת אדמה... אסטי דיזה אסטו, איל אוטרו דיזה אקייו.... אי אנסינה טודוס... אי אונו דישו: ´יו אסטובי אין ברית מילה´... אי אין לה אורה קי אפיטו, איל מוהל אמפיסו א קורטאר....

RORGAD

New member
אי מיסקיניקו, אמה אלקאבו, סה לה

קורטו מאס פדאסו גרנדה? אי פואדי סר קה סה לה קורטו פדאסו צ´יקו אס מיז´ור נו?

למעלה