שאקון

talik3

New member
שאקון

שלום לכם ! אני מחפש את העיבוד לפסנתר של בוזוני לשאקון של באך מהפרטיטה השניה לכינור. אין אותו באתרים הידועים. תודה מראש על העזרה !

ע י ר

New member
שאלות על היצירה:../images/Emo79.gif

1. אני מעוניינת לרכוש את היצירה "שאקון". שמעתי מספר ביצועים שלה. על מי היית ממליץ ולמה? 2. האם תוכל לפרט על העיבוד לפסנתר של בוזוני לשאקון? תודה מראש, עיר זהר

talik3

New member
תשובה לעיר

השקון המקורי (לכינור) נמצא בפרטיטה השניה לכינור סולו של באך (מספר 1004). הביצועים שאני אוהב (קשה לי להחליט ביצוע הכי טוב) הם: פרלמן ב-EMI, גרומיו ב"פיליפס" וחפץ ב-RCA. הפסנתרן בוזוני (מת בשנות העשרים נדמה לי) עשה הרבה עיבודים לפסנתר ליצירות של באך, וביניהן ל"שקון". הרבה פסנתרנים גדולים ניגנו אותו (מיכאלנג´לי, רובינשטיין, פלטנייב, דמידנקו ועוד). אבל מה עם התוים שלה ???

ע י ר

New member
תודה רבה על המידע...

אני מודה לך מאוד על המידע המדויק והנדיב שסיפקת לי. בידי יש ביצוע של השקון בידי יהודי מנוחין ב-EMI. לצערי, אין בידי כל מידע לגבי התווים של השקון. אני בטוחה שתוכל להשיג אותם בכל חנות למכשירי נגינה או אצל פסנתרנים. בברכה ובתודה, עיר זהר

המלצות

אני מעביר לכם המלצות ממי שהיה המורה שלי. ככלל הוא הכי החזיק מהביצוע של נתן מילשטיין לכל הסונטות והפרטיטות סולו לכינור של באך. אישית לקחתי את המלצתו, קניתי ונהנתי. לגבי השאקון עצמו המורה שלי טען שליאשא חפץ אין מתחרים. אבל כמדומני שהוא מעולם לא הקליט את כל הסט. דעה אחרת ( של מרצה שהעבירי לי קורס בנושא באך) טוענת שאין תחליף לביצוע אוטנתי טוב על כינור בארוק. לגבי עיבוד לפסנתר - מלבד בוזוני ישנם נוספים. ביניהם אם אני לא טועה, 1 מענין ליד שמאל בלבד שנכתב ע"י ברהמס לקלרה שומן בזמן שכאבה לה יד ימין.

talik3

New member
חבר´ה, תודה...אבל../images/Emo7.gif

חבר´ה, תודה, אבל זה לא מה ששאלתי. חיפשתי אתר עם התוים של העיבוד של בוזוני. הוא נורא יקר בחנויות. דרך אגב...יש לי הביצוע של מילשטיין בבית והוא לא הכי טוב בעולם... חפץ הקליט את כל שלוש הסונטות ושלוש הפרטיטות ב-RCA ! כלים אותנטים נשמעים לי טוב רק כשהם בתזמורת, כשזה בכינור סולו זה נשמע כמו מסור - ללא ויברטו וכו´... אבל אני באמת מחפש את התוים של העיבוד...

pugis

New member
למה פסנתר?

היצירה נכתבה לכינור (בארוק), וכך היא נשמעת במיטבה. מאוד מומלץ הביצוע של זיגזוולד קאוגן בכינור בארוק.

shanibi

New member
רק רציתי

לומר שניגנו בתזמורת עיבוד של המנצח שלנו ליצירה משני כינורות הפך ליצירה לתזמורת כלי נשיפה שמענו את המקור ולפי דעתי מה שהוא עשה כ"כ הרבה יותר יפה!!!
פתח תקוואים - מסכימים איתי?
רק רציתי להתלהב קצת.... שני, חלילנית בפנסיה

למעלה