שאריות הריון חוץ רחמי בחצוצרה. מישהי עברה את זה?

pelfika

New member
שאריות הריון חוץ רחמי בחצוצרה. מישהי עברה את זה?

בנות שעברו חוץ רחמי, אשמח לעזרתכן.
האם יש מישהי שגם 3.5 חודשים לאחר טיפול והרבה אחרי שהבטא מאופסת, עדיין הייתה עם שאריות בחצוצרה? אותו ממצא שנמצא בחצוצרה ושנחשד כהריון חוץ רחמי, נמצא עדיין באותו מיקום, באותו גידול, ללא שינוי או התכווצות.
מישהי שמעה על מקרה דומה? ממש מייאש...

לא התנסיתי במצב כזה

אבל אם הבטא מאופסת והממצא עדיין שם וגודלו לא משתנה, אני חושבת שאפשר להניח שהוא לא קשור להריון החוץ רחמי, ושאולי מעולם לא היה חוץ רחמי.

משתתפת בצערך על האובדן ועל התארכות הדרך בעקבות הממצא הלא ברור.

pelfika

New member
תודה לך

זאת גם המסקנה שרופאת הנשים שלי העלתה בזהירות... שיש אפשרות כזאת. יש מצב שסתם קיבלתי את הזריקה המזעזעת הזאת וסתם המתנתי את כל הזמן הזה...

החרטה חונקת

המחשבה (ואולי בקרוב הידיעה) שבעצם לא היה חוץ רחמי ושהכל היה לחינם, מכאיבה וצורבת באופן שלא ניתן לתמלל.

המצב שלי שונה משלך, ובכל זאת אני מרגישה את הרעד והחלחלה שעוברים בגוף בזמן שהמחשבה עוברת בראש.
אני חוזרת קצת יותר מ-3 שנים אחורה, לרגע שבו החלטתי שבהריון השלישי שלי אני עושה צ'יפ גנטי ולא רק בדיקת מי שפיר בסיסית.
אם לא הייתי עושה את הצ'יפ ולא הייתי יודעת על הממצא האפור של העוברית, הייתי היום אמא ל-2 ילדות ולא הייתי עוברת את מסכת הייסורים שאני עוברת מאז.
מכיוון שאני עדיין אמא לילדה אחת, אני לגמרי מדחיקה את המחשבות על "מה אם לא הייתי עושה צ'יפ", מתכוונת להתמודד עם המחשבות הללו רק אחרי שהכל יסתיים, מקווה שעד אז אוכל לומר שאין בי אפילו בדל של חרטה.

בפן המעשי ובאופן מנותק לחלוטין מהלב והקרביים: את הנעשה אין להשיב.
לא ניתן לחזור לאחור ולשנות את ההחלטות, וכל שנותר זה להמשיך ללכת קדימה, מתוך הבנה שבכל רגע אנחנו בוחרים ומחליטים עפ"י המידע שנתון ברשותנו באותו השלב.

שירהד1

Member
מנהל
אויש, אין לי תשובות רפואיות, אבל-

בכל זאת, אני שואלת-
1. האם בוודאות היה הריון חוץ רחמי?
2. איזה טיפול קיבלת?
3. מהו הממצא שנמצא בחצוצרה בזמנו ומה היום (האם ממש אותו הדבר), וכיצד הרופאים/ות מסבירים/ות את זה?

סליחה שבשלב זה יש לי רק שאלות ולא תשובות.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028

pelfika

New member
עונה

תודה על התגובה. אני באמת לא יודעת מה לענות לך. עד כה זה היה וודאי.
בבדיקה האחרונה בשבוע שעבר, רופאת הנשים שלי העלתה חשד זהיר, שאולי בכלל מדובר בשרירן ולא בחוץ רחמי. טענה שאם כן, אז זה יותר טוב, אני לא כ"כ מבינה למה כי קראתי ששרירן במיקום הזה יהיה מאוד בעייתי לכניסה להריון... ואני כמובן כבר לא מדברת על המשמעות הפסיכית מבחינתי, שאולי המטוטרקסט (במענה לשאלה 2) היה מיותר ושכל ארבעת החודשים האחרונים היו לחינם. לא מעכלת בכלל שיש אפשרות כזאת.
לגבי שאלה 3, אני לא יודעת כמה הוא היה בביה"ח בעת קבלת הזריקה, זה לא רשום במסמכים הרפואיים. בכל הבדיקות שנעשו לאחר מכן ע"י רופאת הנשים שלי, הממצא הוא עגול, בגודל 2 ס"מ. בהתחלה נאמר לי שלפעמים לוקח קצת זמן ושבטח עוד חודש כבר לא יהיה כלום... ואז שוב נאמר שלפעמים לוקח קצת יותר זמן.. רק בבדיקה האחרונה היא אמרה לי תשמעי זה אפילו לא מתכווץ ואז העלתה את האפשרות שאולי מדובר בכלל בשרירן. השאירה אותי עם פה פעור.
ביום חמישי אני מוזמנת לבדיקה במכונת אולטרסאונד של סקירת מערכות, תלת מימד, כדי לבחון את זה. אני כבר לא יודעת מה עדיף לי..

למעלה