שארית האכילו ספיחין?

שארית האכילו ספיחין?

רעייתי תחי` נוהגת מדי פעם בנוח עליה הרוח להבריק את החלונות עם עיתונים, היא מבריקה ואם אני בסביבה אני מעיף מבט בעיתונים לקרוא עוד שורה כתובה (תולעת ספרים שכמוני) אתמול זכה בכיבוד עיתון ארבע כנפות ושם קראתי ששטראוס מכרו בתחילת השנה סלטים בהכשר שארית כשעל הקופסא מודפס ע``פ היתר מכירה. לטענת ארבע כנפות גם אחרי שפנו לשארית הם לא הפסיקו את המכירה ורק בסוף פרסמו שטראוס הודעה מגומגמת שהוכנסה משום מה להמודיע ורק מאוחר יותר ליתד נאמן. העיתון מוסיף שבעקבות זה פוטר מתפקידו האחראי על הכשרות בצפון. ולשאלות: א. באמת שארית האכילו ספיחין? ב. בשארית היה מצוי גם בעבר בעיות אך יש להם יתרון אחד שהם לא נמנעו מלהודות עכשיו גם את המעלה הזאת הם איבדו? ג. והשאלה העיקרית מה היתה הטעות שנתנו הכשר לגידולים שבהיתר מכירה או שהשתמשו בקופסא עליה מודפס ע``פ היתר מכירה למוצר מהדרין. ובקיצור האם הדיווח של ארבע כנפות משקף את האמת או מטעה. אם מישהו יודע שיענה בבקשה.

חוק ההתיישנות

הרבה קולמוסין נשתברו על הפרשה עד שנשתכחה מן הלב, גם מסקנותיה נשכחו ממני, אבל שתי דברים: כל מקום שארבע כנפות מזכיר שטראוס יש לקבל את הדברים בערבון מוגבל מאד מאד מאד, ודבר שני לא פחות חשוב: ארבע כנפות מתאים לניקוי שמשות, לא כל כך לקריאה.

כל מה שכתבת על ארבע כנפות אמת ויציב

אך עדיין יש מקום לברר מה קרה בסיפור הספיציפי הזה. נ.ב. למה ארבע כנפות כ``כ עויין את שטראוס.

מדובר במדבקות שנדפסו `בטעות`

כך על פי שארית. יתר הפרטים נשכחו כבר ממני. העוינות לשטראוס נובעת מסירוב החברה לפרסם שם את מוצריה.

יש לארבע כנפות חברת פרסום עצמאית

כך ששום חברה גדולה לא מפרסמת שם אז למה נטפלו דוקא לשטראוס?

אם באמת זה הסיבה

אז אין מילים שיתארו היטב את שפלותם של ארבע כנפות. אז איך הרב אמנון יצחק נותן לעיתון להשתולל כ``כ, בכל מקרה לא נראה לי שהוא עד כדי כך שפל?

כבר אמר השרף מקוצק:

במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד, הידעת למה אין הצדיקים יכולים לעמוד במחיצתם? כי הריח הרע עוד נשאר.

הוא אמר א"ז יותר טוב,

דו ויסט פאר ואס? וייל סי שטינקט דארטען... (למה אין יכולים לעמוד? כי מסריח שם)... במקרה הספציפי הזה, הוא טיפס לאט לאט על עץ גבוה, שממנו אפשר רק ליפול ולהתרסק. זה הגיע למצב שאנשים מחפשים את העיתון בשביל לראות מי מותקף שם השבוע...

למרות השנינות זה נאמר בלשון הלצה.

ו... זה מתועד בספרו. (במקרים מאד מסוימים יש בזה יותר מקורטוב של אמת).

אנלא יודעת מה קרה

השנה בשארית. אבל שמיטה שעברה הם האכילו ספיחין תציבור בסלטים. והודו בזה אחר כך. בטענה שספיחין דרבנן וכבוד התורה דאוריתא

לא היה ולא נברא

אמת שהם האכילו ספיחין בשוגג בסלט מסויים אך הודו בזה מיד כשנתבררה להם הטעות. הטענה שספיחין דרבנן וכבוד התורה דאורייתא נטענה ע``י גורם מכשרות אחרת ובסיפור אחר.

אפשר לקנות חופשי סלטים

של שמיטה (אוצר בי"ד או ועדת שמיטה)? וחוץ מזה שנראה לי בסיסי ביותר לבדוק שוב את האריזות והחותמות בשמיטה כדי לא לקנות משהו לא כשר חלילה.

למעלה