...שאר ירקות

pieceofmadness

New member
...שאר ירקות ../images/Emo187.gif

תהייה של בין לבין: אם יש קשר בין חוש מתימטי לחוש מוזיקלי, ומצד שני קשר בין חוש מוזיקלי לקליטה מהירה של שפות, האם זה אומר שיש קשר בין קליטת שפות וחוש מתימטי?? וסתם כי אני כבר פה, הנה אני מזמינה את המוניכם לענות על הסקר בעולם שלי, שנחוץ לי לשם מחקר פסיכולוגי מסויים. תביאו חברים, יהיה כיבוד כבד!

אחרי חיפוש גוגל מהיר...

מצאתי מחקר מארה"ב בחינוך שמראה מתאם חזק בין בקיאות גבוהה באנגלית אצל סטודנטים היספנים בילינגואליים וביצועים טובים במתמטיקה, אז יכול להיות שכן.תודה על הרעיון לניסוי

pieceofmadness

New member
אבל השאלה המתבקשת היא

האם בקיאות גבוהה בשפה אחת מצביעה בהכרח על קליטה מהירה של שפות זרות בכלל. זה מעניין, משום שבמבט ראשון נראה שאכן יש קשר, אבל יש לי ידיד ברלינאי שמתמצא בחמש עשרה שפות ברמת שפת אם, ולא ממש נמשך למתימטיקה.

אני גם די בטוח שיש הרבה מוזיקאים

טובים שמתימטיקה לא מעניינת אותם, למרות שהם כנראה בעלי כישורים בתחום.זה שיש לך כישורים מולדים בתחום מסויים לא אומר שתתעניין בו.

pieceofmadness

New member
אם ככה, לדעתך יש גם כאלה

שאין להם כישורים בתחום מסויים, אבל הם מתעניינים בו? הרי כידוע, לא כל חוש ניתן לרכישה "מלאכותית", חייבים להתחשב בנטיות מולדות. לדעתי, אתה מתעניין בתחומים שמעניינים אותך בעיקר משום שאתה טוב בהם. באופן אישי, אני קצת מזדגזגת לי להנאתי. אבא שלי גאון ריאלי, אבל אמא שלי גאון הומאני. נוצרים אצלינו מצבים מעניינים, אתה מבין. לא משעמם....

pieceofmadness

New member
תחביבים זה בדיוק הפוך

אתה נמשך לנושא מסויים ושולט בו למרות שלא למדת אותו בצורה מקצועית.

תחביבים יכולים ללכת לשני הכיוונים

או שאתה טוב ובעל כישורים בתחום מסויים שקשה עד בלתי אפשרי לחיות ממנו(ספרנות, בלשנות, פתרון פאזלים וכו') ובוחר לעסוק בדברים שאתה נהנה מהם באותה מידה(או פחות) ויכול לחיות מהם יותר בקלות, ולשמור את התחום השני בתור תחביב- משהו שאתה עושה בשעות הפנאי ונהנה ממנו.או שאתה לא מוכשר במשהו והוא בכ"ז מהנה עבורך(אני ושירה לדוגמא) ואז אתה הולך לעסוק בדברים שאתה מוכשר בהם ו(בתקווה)נהנה מהם, ומשאיר את הנושאים האלה בתור תחביב בזמנך הפרטי.

pieceofmadness

New member
לגמרי לא מדוייק

אקסיומה: אנשים לא אוהבים להרגיש מטומטמים. הם יעסקו בתחום מסויים אם הם לא טובים בו רק כאשר האיכות נתונה לשיפוט אישי ולטעם אינדיווידואלי. כך ששירה, אומנות, מוזיקה ועוד הם כר שורץ חובבנים שבטוחים שאין כמוהם. בתחומים שבהם השיפוט הוא קבוע, נחרץ וברור - לא תמצא אותם.

אני חושב שהאקסיומה שלך מוטעית

יש אנשים שמשחקים שח למרות שהם לא הכי טובים בזה(אני לדוגמא) ומאוד נהנים.

pieceofmadness

New member
לכובד לא תהיה משמעות

משום שאני אזרוק את הכבד הקצוץ ממרומי מגדל השן ישר למעמקי לועותיכם הפעורים, וגליליאו הרי גילה לנו את העיקרון.... :p

המ

מתמטיקה מתבצעת בחלק החצי השמאלי של המוח ומוזיקה בימני, אז כביכול הקשר בין המקצועות אמור להיות נמוך. זה בערך כמו אנשים הומניים ואנשים ריאליים. אבל כמובן שזו לא הפרדה מוחלטת ותמיד יש קשר

לטענת המרצה שלי לפסיכוביולוגיה

זו טעות נפוצה- מוזיקאי מקצועי שמקשיב למוזיקה ישתמש בהמיספרה השמאלית, שמשמשת בעיקר לניתוח תופעות, אבל רובנו נשתמש בהמיספירה הימנית שמשמשת לאינטגרציה שלהן.

לא הבנתי

אמרת שרוב האנשים ישתמשו בהמיספרה הימנית למוזיקה זה מה שאמרתי.. (אמרתי מה שקראתי בעבר, משתדל לא להמציא)

כן, אבל אתה טענת, אם הבנתי נכון,

שגם מוזיקאים מקצועיים, שלמדו ועסקו מירב חייהם במוזיקה ישתמשו בהמיספירה הימנית, ולא היא.

WingedDemon

New member
האם להודעה הזו יש חוש בלסבך?..

סתם סתם.. לעניינינו-לא אהיה ממוקדת בתוכן הודעתך עד לפרטים הקטנים אך אומר שיש לי חוש מפותח לתפיסה צורנית (את רשאית להחליט איך ואם בכלל זה מתקשר למתמטיקה) וחוש לשפות. לגבי המוזיקה, למה את מתכוונת בדיוק? זיהוי תוים? טעם? זיכרון?

pieceofmadness

New member
../images/Emo2.gif מה?? טעם וזיכרון?

מה עניין שמיטה להר סיני?? וסתם שתדעי, תפיסה צורנית לא מתבטאת במתמטיקה, אלא בקישוט עוגות
וזה גם אומר שיותר קל לך ללמוד לקרוא ולכתוב שפות זרות מאשר לברבר בהן.

למעלה