שבאקייה

  • פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
שבאקייה

להכנת השבקייה הזאת צריך לדאוג לקופסאת שימורים פתוחה משני צידיה 1 כוס מים או 1 כוס בירה 1 כוס שמן קורט מלח כפית שמרים יבשים (אם משתמשים במים). ללוש תוך הוספת קמח (כ- 3/4 חב' קמח של ק"ג) ללוש היטב. לחלק לכדורים בגודל שזיף קטן. להרתיח שמן עמוק במחבת ולהכניס את קופסאת השימורים. לרדד כל כדור לעלה דק מאוד ולחתוך רצועות כמו מסרק (הפסים מחוברים בצד אחד). לתפוס את העלה בצד המחובר ולזרוק לתוך קופסת השימורים (עם מזלג לסדר את הבצק בפנים שלא יהיה גוש בצק). בינתיים לשטח עוד כדור ולחרוץ את העלה. להרים את הקופסא שבמחבט ולטגן בה את הבא בתור. להפוך את הקודם. להניח על נייר סופג. בזמן שמרתיחים את השמן גם מכינים את הסירופ: 2 כוסות מים 1/4 1 כוסות סוכר כמה פלחי לימון לבשל כל זמן שמטגנים את השבקייה. הסירופ מוכן כאשר הלימון מתכווצ'ץ' או כאשר מתחילות בועות לבנות לבצבץ ואז לכבות את האש. לאחר הטיגון לטבול את העוגיות בסירופ, אפשר לפזר עליהן שומשום, קוקוס. יש כאלה שחורצים את העלים עם חותכן זיג-זג. בהצלחה, מקווה שהובנתי.
 
למעלה