שבבים להגבלת מהירות הרכב

elibe

New member
שבבים להגבלת מהירות הרכב

שלום לכל חברי הפורום. יש לי שאלה ממש חשובה לי. האם יש שבבים שניתן להרכיב אותם על מחשב הרכב ולהגביל את מהירותו? האם יש שבבים כאלו גלובלים או לכל רכב בנפרד על פי הפירמות הקיימות בשוק? אשמח מאד לעזרה בנושא. כל מידע או הפניה אפילו טובה יעזרו לי תודה!!! אלי

ttzz

New member
שאל את

חים הכט הוא בטח יודע,הוא אמר ש9 מדינות תומכות בהגבלת הרכב המשפחתי ל160...אז בטח לא יהיו תאונות נכון? לפעמים אני משתגע אם הוא בעצמו קונה את הדברים האלה... 120 בסדר ו160 לא?הוא בוכה גם על 120...חוץ מזה שמכונית משפחתית לא עוברת בהרבה את 160...(עוברת 30+-)

avivbarnoy

New member
לא יודע פרטים אבל...

יש כאלה שבבים- היום חברות מסויימות של תחבורה ציבורית (אני חושב שגם אגד) שמים כאלה באוטובוסים שלהם ומגבילים אותם ל 110. יש אבל גם מערכות (אני די בטוח שבארץ עדיין אין) שנותנות דיווח על המהירויות בהם נסע האוטו (אם נגיד אתה רוצה לוודא שהבן שלך לא מרביץ)

באוטובוסים יש כמו מין קופסה שחורה

שמתעדת את הנסיעה , ואפשר לראות באיזה מהירות נסעו וכו' בקשר לג'יפ , הדבר ניתן לעשיה ללא כל בעיה , פשוט מאוד נותנים פקודה למחשב הרכב לנתק הצתה כשהמהירות מגיעה ל 160. בגרמניה למשל המכוניות החדשות מוגבלות ע"י היצרן לא לעבור את ה 250. אבל מה הבעיה להחליף צ'יפ? או לג'מפר.

isra533

New member
לאיזו מטרה

הגבלת מהירות אפשרית גם במערכות של ההיום. השאלה היא האם אתה מתכוון הגבלה מכסימלית, כלומר שהרכב לא יוכל לעבור על מהירות מכסימלית, למשל 150 קמ"ש, או הגלה על מנת לשמור מרחק מתאים מהרכב שלפנים, או סוג הכביש בו אתה נוסע (אוטוסטרדה, דרך עירונית, ועוד). בעיקרון הטכנולוגיה של הים מאפשרת שליטה על מהירות הרכב הבעיה שלא כולם מעונינים שהדברים באמת יהיו.

ttzz

New member
ראיתי

במכוניות של קיבוצים וכאלה יש זמזם שמגיעים למהירות מסוימת אבל בלחיצה על כפתור הוא משתתק לכמה דקות...

והשאלה הקצת יותר רצינית...

האם אתה חושב שאתה יכול לנהוג במהירות גבוהה ולשלוט על הרכב ??? האם אתה חושב שאתה יכול לשלוט על הרכב ב140 קמ"ש כשיהיה לך פנצ'ר בגלגל הקידמי שמאלי ??? לא אתה לא תוכל !!! אתה תיזרק ישר שמאלה לנתיב הנגדי תוך כדי שאתה חותך את כל התנועה ותגרום לתאונה נוראית !!! בגלל שחשבת שאתה יודע לנהוג מהר. אתה לא יודע לנהוג מהר !!!! בכדי לנהוג מהר,יש הרבה דברים שצריכים לעבור שינויים ברכב. אתה צריך צמיגים מתאימים למהירויות גבוהות,אתה צריך אוטו יציב על הכביש שלא תתהפך בסיבוב בגלל 140 קמ"ש,אתה צריך בקרת לחצים על הרכב ומעבר להכל,אתה צריך את הידע לנהיגה מהירה. אין לך אף אחד מכל התנאים האלה,יש לך רק דבר אחד בראש. אני נהג מעולה,אני יודע לנהוג,אני לא צריך כלום,רק להוסיף עוד שבב למחשב ויאללה להגיע ל200 קמ"ש. למחרת נקרא בעיתון,צעיר נהרג בתאונה מחרידה מסיבות בלתי ידועות. את הסיבה כבר ציינתי למעלה. אל תכניס את עצמך לסטטיסטיקה השחורה. השבב לא שווה את זה. ואומר לך את זה אדם שהגיע למהירויות שאתה לא תגיע בחייך,טוב אולי בעתיד הרחוק הרחוק. בזמנו עברתי את ה-300 קמ"ש לפי דעתי על אופנוע ZZR-1100. מספיקה הייתה אבן קטנה,או אולי סדק פיצפון בכביש והיו מגרדים עם שפכטל מהכביש...בזמנו לא חשבתי על הדברים האלה,היה לי רק אדרנלין בדם. גם היום עדיין קיים האדרנלין הזה,אבל היום אני חכם יותר. היום אני מספק את האדרנלין בדברים אחרים... אז תשכח משבבים להגברת מהירויות ושטויות. תישאר חי זה יותר חשוב...

ttzz

New member
בארי

אני לא דברתי על שבב,כדי לעוף לנתיב השמאלי צריך שלא תהיה גדר...לתשומת כל הדרגים המחליטים... לא צריך לאכוף מהירות בגלל שמשהו לא שם גדר ובגלל זה הנהגים אשמים...ממש לא 300000 עולה מצלמה,יודע כמה גדרות יכלו לשים בכסף הזה? רק לפני כמה ימים ראיתי באמצע הכביש מרחוק 4 איתותים,לא הבנתי מה זה,התקרבתי וראיתי רכב לרוחב הנתיב שלידי,לא יודע אם הוא בכוונה ככה היה כיה היו שם הרבה אנשים וליד מה הם עמדו...מאזדה עם 2 גלגלים בתעלה... כדי להגיע 2 גלגלים בתעלה לא צריך יותר מרכב שיבא ממול קצת קרוב לנתיב שלך כדי להבריח אותך הצידה... גדר בצד היתה מונעת מהמאזדה לרדת לתעלה ואם הסיבה היא רכב ממול(אני לא יודע סיבה)אז גדר הפרדה גם היה מונע את זה... לא צריך לבוא לנהג ולהגיד לו שהוא לא יודע לסוע 140 במיוחד עם טיעון של ממול...

פוינטר מספקת שירות של התרעה

כאשר עוברים מהירות מסוימת ההתראה נשלחת ב SMS יתכן ואני טועה והשרות שייך דווקא לחברת איתורן אבל אם הכיון הוא לדעת מתי הילד משתולל אז החברות הללו הן הכיון

לגבי הגבלות מהירות

ישנה מערכת שנקראת CARLOG. לכל נהג יש כרטיס מגנטי שבלעדיו אי אפשר להניע את הרכב. המערכת רושמת כל נסיעה. ונותנת פרטים של מהירות מקסימלית באותה נסיעה מאיזה שעה עד איזה שעה מהירות ממוצעת כמות הקילומטראז של הרכב. המערכת היא בעלת אלחוט. האלחוט נועד לפרוק את המידע מהמערכת למחשב. במחשב המרכזי יש מקלט שכל פעם שהרכב עובר ע"י המקלט הוא קורא את הנתונים מהרכב. את המקלט אתה יכול לשים במגרש החניה של הרכבים שלך יש לו טווח גדול. כמו כן ניתן להוסיף למערכת זמזם התראה שלא מפסיק לצפצף או שמפסיק אחרי פרק זמן תלוי ברצון הלקוח שוברים מהירות מסויימת.

ועוד אתה קורא לי ילד?

הכי טוב לא לצאת מהבית אם זה ככה , אבל מה לעשות שזאת ההנאה שלי בחיים לשפר מכוניות ולנסוע מהר , כל עוד אין מסלול מרוץ חוקי לאנשים כמוני אין מקום אחר חוץ מהכביש הציבורי! ואתה יודע את זה טוב מאוד בתור אחד שהיה רוכב על אופנועים במהירויות מפגרות.

נסיעה בכביש

נתת בעצמך את התשובת. הכביש הינו ציבורי ואינו של אף אחד פרטי. נסיעה בכבישים מיועדת לכלל הציבור והציבור באמצעות נבחריו קבע חוקים. אין לאף אחד את הזכות להפר את החוקים פשוט כי "בא לו". כאשר נהג מסכן את עצמו הוא מסכן גם את כלל ציבור הנהגים ולא ניתנה לו זכות זו. בחצר שלך תעשה מה שבא לך, בשטח ציבורי צריך לנהוג עפ"י החוק. את החוק לא מעניין מהן הגחמות של זה או אחר. לכן זכותו של הציבור למחות כנגד פרט זה או אחר המסכן אותו. אתה אוהב לנהוג מהר. מה זה צריך לעניין אותי!

ttzz

New member
מה לעשות

שלא נותנים לו אפשרות במקומות חוקים ובטוחים לגבי SMS כרגע אין שירות אמין לסוג זה של גלאי

ofir_y

New member
נתת פה טיעון בעייתי ביותר.

"עוד אין מסלול מרוץ חוקי לאנשים כמוני אין מקום אחר חוץ מהכביש הציבורי" אז, *כל עוד לא רוצים לתת לי לטווח (במטווח, עם כלי נשק) כי אני מתחת לגיל X אז אני אעשה את זה בחצר שלי, או אולי למטה בבניין. ואפשר להביא עוד כמה טיעונים טיפשיים כאלה אבל אין טעם , נכון? הגישה שלך של "זאת ההנאה שלי, זה מה יש.. !" היא גם הגישה של עוד הרבה נהגים כמוך. לכל אחד ההנאות שלו, לאחד עושה טוב לחתוך נהגים אחרים, אחד נהנה להידחף לנתיבים, לעקוף טורי מכוניות, אחד פשוט נהנה לסוע רוורס בשוליים כי הוא פספס יציאה באיילון. כל נהג וההנאה שלו, ועל הזין שלו כל השאר. כי מה לעשות? זה מה יש. נכון? אז זהו שלא . ההנאה שלך, היא לא חוקית. אני לא מכיר הרבה אנשים שלא נהנים לנהוג מהר. אבל מכאן עד להפיכת הכביש למסלול המירוצים, הדרך ארוכה ומסוכנת.

ttzz

New member
אני אענה בשביל רם עד שהוא יראה

אף אחד לא אמור להשוות נשק למהירות מכונית,אף אחד גם לא הפך את הכביש למסלול מירוצים ולעשות רייסים,אבל כל עוד אין איפה ליסוע מהר במקום סגור עושים את זה בכביש... שזה לא כמו נשק מבחינת "אחוז הפגיעות" יש תאונות ממהירות יש ויש אבל אי אפשר לצפות מציבור כל כך גדול שינהג כמו סבתא בגלל שהמדינה לא מתקדמת בנושא הזה כי יותר חשוב לה לדבר עם מחבלים כדי לעצור קסאמים או לשנוצת חוקי יסוד בשביל עוד מ"מ(כבר ירד מזה)

ofir_y

New member
אז בעצם מה שאתה אומר זה,

שנשק ומכוניות שונים מאוד, למרות שעם שניהם אפשר להרוג\לפגוע אחרים כאשר משתמשים בהם לא נכון. עובדה, שניהם דורשים רישיון. "כל עוד אין איפה ליסוע מהר במקום סגור עושים את זה בכביש" - שוב, זה לקחת את החוק לידיים. אז אתה תיסע מהר בכבישים שלא מתאימים לכך, תתהפךף תפגע בעצמך ובאחרים - ושוב, יאשימו את המהירות. ומה קורה שמאשימים את המהירות? כלום. בטוח שלא נפתחים מסלולי מרוצים ככה בארץ.

ttzz

New member
אפשר להרוג

עם חבל ואקונומיקה,לא צריך להסתכל עליהם בהשואה שעם שניהם אפשר להרוג מה שקורה זה כמו שאתה אומר,נוסעים מהר במקומות שלא מאפשרים את זה כי אנשים יודעים שהמהירות בארץ מגוכחת ועושים את זה בכל מקום מה הפתרון?לאכוף אותם? כמה פעמים ראית אכיפה שבאמת מועילה? צריך לא רק לחפש אשמים אלא לעזור לציבור ולהציל חים ברגע שיש מקום שנוסעים שם מהר הפתרון לא להציב מצלמת מהירות אלא לשם גדר ותאורה,בטוח מועיל יותר... במקביל לשים מצלמה במקום שמסוכן היתי אולי יכול להבין

ofir_y

New member
משטרה היא הרשות האוכפת.

היא לא אמורה לדאוג לאינטרסים האלה! האינטרסים מיוצגים (אמורים להיות לפחות) ע"י הכנסת, נבחרי העם. האלה, יחוקקו חוקים - והמשטרה תאכוף אותם. המשטרה היא גוף, שניזון על תקציבים. וככזה, היא צריכה רווחים בין היתר, ולפעול לפי סדר עדיפויות. מי שמעליה ומפקח עליה, צריך לדאוג שהיא תשרת את האינטרסים הנכונים.

עד מתי חכמי חלם?

יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה? למה מי שמחלק את התקציבים לא יכול לחלק בצורה כזאת שהכסף יחזור לתשתית במקום לאכיפה? פשוט קל להם ועל הזין שלהם שהם הורגים בצורה עקיפה עוד אנשים. אני נוסע מהר איפה שהתשתית מאפשרת לי את זה , אני לא משתולל בעיר. כולם יודעים שבתוך העיר הרבה יותר מסוכן לנסוע מהר, האבסורד שדווקא בכבישים המהירים שבהם בשקט אפשר לנסוע 140 שם תמצא את המשטרה עם הלייזר והמצלמות במקום בתוך העיר. לחובבי כדורגל בנו מגרשי כדורגל לחובבי כדורסל מגרשי כדורסל לחובבי טניס מגרשי טניס , לאוהבי אומנות פתחו גלריות , לאוהבי ספרות פתחו ספריות ,לחובבי כלי ירי פתחו מטווחים ולנו חובבי המוטוריקה ? לנו השאירו את הכביש הציבורי.. אני הלכתי בניתי לי רכב שטח נסעתי בשטח במקום שאני לא מסכן אף אחד ותנחשו מי בא לרדוף אחרי... כן משטרת ישראל. הרשות האוכפת חוק מפגר שאוסר ספורט מוטורי!

ofir_y

New member
תגיד לי...

זה לא אתה עם החיפושית?! מה לך ול140 קמ"ש ?

למעלה