שבבי זיהוי לכלבים וחתולים

**לילך**

New member
שבבי זיהוי לכלבים וחתולים

קראתי היום מאמר מעניין על שבבי זיהוי לכלבים וחתולים (בכל מקום שכתוב במאמר כלב בכוונה גם לחתול). אני מצרפת את הלינק לכתבה

msb

New member
שבבים - בעיה

מניסיון: מצאתי כלב ברחוב ברמת גן ומיד לקחתי אותו לוטרינר הקרוב כדי שיבדוק אם יש לו שבב. התשובה שקיבלתי היא: "אין לי איך לבדוק אם יש לו שבב, אבל אני יכול לשים לו שבב" איך יתכן שוטרינר יכול לשים לכלב שבב, בלי לוודא אם יש לו כבר שבב? זה אומר שיתכן מצב בו לכלב יש יותר משבב אחד....

**לילך**

New member
זו תשובה ממש מוזרה

ובטוח לא הגיונית. כל המטרה של השבב זה לקבל מידע ,לטרינר חייב להיות מכשיר שיודע לקרוא את הקוד על השבב ,נראה לי שהוטרינר הזה לא אמין ועדיף ללכת לוטרינר אחר.

TOPAZYO

New member
לא מדוייק

קורא השבבים נמצא בד"כ במחלקה הוטרינרית של העירייה מקומית. מלכתחילה מטרת השבב היתה שאם נמצא כלב/חתול אובד ברחוב כל אדם, גם מחוסר אמצעים אבל איכפתי, יוכל לפנות לוטרינר של העירייה ללא תשלום!!!!! ולוודא האם הכלב מסומן או שלא. ולדאוג כמובן להחזירו לבעלין

**לילך**

New member
תאמין לי שהוטרינר יודע את זה

ומאד מוזר שהוא לא מסר את האינפורמציה (אולי כי רצה לעשות רווחים משתילת השבב??).

msb

New member
פרסום מתאים

לדעתי, כדאי לפרסם (בכל דרך אפשרית: פורומים, טלויזיה, עיתונות) את האפשרות של בדיקת השבב אצל כלבים תועים עם פירוט של כל הווטרינרים העירוניים שיכולים לבדוק אם קיים שבב אצל הכלב שנמצא. יתכן שאם אנשים ידעו שכל כך פשוט לעזור לכלבים אלו - הם יעזרו...

musmus

New member
פורסם בשבוע שעבר בתוכנית טלויזיה

קפה טלעד. הוטרינר רפי קישון הסביר על זה. רק יש שאלה האם כשתוקעים את השבב זה לא מציק לחיה?

אני חושבת שכן...

כאילו זה לא משהו טבעי.. וכמובן שהגוף ינסה לדחות את זה ויתפתחו זיהומים וגרד! חוץ מזה תאר לך שגם לבני אדם היו תוקעים שבבים? זה בטוח היה מציק? ממתי הפכנו לקבצי מחשב?

הרבה טעויות

למרות המזרק הגדול שהוטרינר משתמש בו כדי להחדיר את השבב לעורף הכלב, השבב עצמו קטן. גודלו כגודל הגולה בקצה עט כדורי (בערך מילימטר). הוא לא כואב לכלב (איזור העורף הוא אזור מועדף לזריקות). הוא נשאר במקומו ובד"כ לא זז. בלי קשר לענין, היה לי דוד שחטף כדור מצלף ערבי בשנות הארבעים ונשאר עם הכדור בגופו עד שנות השמונים. ולבסוף, אם לא שמת לב, את קובץ מחשב ועוד איך. יש עלייך מהזה תיק ממוחשב במשרד הפנים, במשרד הבריאות, במשרד הרישוי ואפילו ברבנות ידעו (תתפלאי !) אם את ילדה מאומצת מברזיל או לא-יהודיה. רק שאת סוחבת את זה עליך בצורת תעודת זהות, רשיון נהיגה, תעודת חוגר/קצין, תעודת נישואין. כל זה פשוט מפני שהעורף שלך רגיש מדי מכדי שיזריקו לו גולה בגודל של מילימטר. ובחזרה לשבב. לארץ מיובאים שבבים מתוצרת שתי חברות מתחרות. השבבים לא תואמים וקורא-קוד אצל וטרינר אחד לא יקרא קוד של החברה המתחרה. החוק מחייב את הוטרינר להחזיק קורא קוד תוצרת אותה חברה שהוטרינר מזריק את שבביה. ניתן לקרוא קוד של כלב אובד במשרדי החברה ובקרוב (אולי) יוקם מאגר מידע ארצי.

אה..

אני בחיים לא אעשה לכלבים המתוקים שלי משהו שיכאיב להם... כי זה כואב שתקוע לך שבב בצוואר... חוץ מזה מה נקסט? שבבים בתינוקות? שאנשים ילמדו לשמור על הכלבים שלהם!

אני לא מבינה אותך

למה את חושבת שלבעלי חיים יש אותה הבנה וצורת מחשבה כמו לבני אדם? מה הקשר שבבים בתינוקות לשבבים בבעלי חיים? בעלי חיים יכולים לברוח מהבית, ללכת לאיבוד, לסבול מהתעללות או להילכד על ידי עמותות שם ירדימו אותם לתמיד. איך את משווה את זה לתינוקות? כמה תינוקות בורחים מהבית? או עלולים לרוץ מהעגלה במהלך טיול בחוץ? וכמה תינוקות אבודים שיימצאו יורדמו אם לא יימצא להם בית? לבעלי חיים יש צרכים שונים משל בני אדם ולבני אדם יש צרכים שלבעלי חיים אין! זה לא אותו דבר ותפסיקי עם ההשוואות המטופשות... הגיע הזמן שתתבגרי... לפעמים צריך להכאיב באופן זמני לבעל החיים כדי לשמור על חייו לטווח ארוך יותר- חיסונים, מדידות חום, טיפות באזניים- שום דבר מאלה לא נעים לבעל החיים- אז לא תעשי?

אני עושה רק מה שטוב להם...

חיסונים וכאלה כמובן שכן! אבל יש דברים שאני לא חושבת שייש בהם צורך! הכלבים שלי אף פעם לא ברחו מהבית.. טוב אולי ברנדי עשה טיול קטן בפרק עם עצמו אבל הוא חזר ברגע שקראתי לו! אני לא מנסה לתקוף, אני פשוט לא אוהבת שמכאיבים לבע"ח. ותאמיני לי שבע"ח אולי לא חכמים כמונו אבל הם בהחלט מבינים ומרגישים. חוץ מזה עם החוכמה בא הרוע וזה בדוק!

מאריאן

New member
חוכמה לא שווה לרוע,

זה לא בדוק. אי אפשר להביא טיעונים פילוסופים בתור עובדה. אם תתני לי 3 טיעונים מבוססים על איך עיקור או שבב הזיהוי מזיק לחתול/כלב, אולי באמת נוכל לעשות כאן דיון קצת יותר ברמה, אבל את מפריכה טענות לאוויר, בלי שום ביסוס.

חוכמה מביאה רוע במקרים רבים...

תחשוב על פצצת האטום המרושעת מי יכל להמציא אותה אם לא חכם? ובני האדם החכמים בסוף ישמידו את העולם... כי קדמה מדעית גורמת לכך.. ואל תחשבו שאני איזו פסיכית שאומרת לכם שסוף העולם קרב... זה רק היה ביטוי! אני לא אוהבת שבבים והתקנים מחשביים על כל יצור... אני מעדיפה שלא לעשות לכלבושים היפים שלי את זה.. מספיק יש להם את טאגיי הזיהויי... חוץ מזה שהם שניהם לא ממש מתים על הוטרינר... טוב? סוף דיון!

טל קר

New member
יש לי טיעון מבוסס וגם נסיון עם שבב

עם הכלב שלי ז"ל ג´ימי (שנפטר בגיל 12 בינואר השנה, ואם יצא לי לסרוק אני אביא תמונה, הוא היה הכלב הכי חמוד בעולם). שמנו לו שבב וזה לא הציק לו ולא הפריע לו ולא גירד לו, ולא גרם לו לזיהום. זה היה הנסיון. ובקשר לטיעון: פשוט פחדנו בגלל שהוא היה מעורב, שאם הוא יברח החוצה (מדי פעם כשהדלת היתה נשארת פתוחה הוא היה מנסה להתחמק החוצה כי הוא מאוד אהב לטייל בחוץ) וימצאו אותו, ירדימו אותו או משהו כי אין ביקוש לכלבים מעורבים מבוגרים. לך תדע מה יגרום לכלב שלך לברוח - כלבה מיוחמת, כלב לריב איתו מעבר לכביש (הכלב שלי מאוד אהב לריב עם כלבים אחרים גם אחרי שנים שהוא היה מסורס). לא חארם לאבד ככה כלב?

תיתי במ

New member
שבבים עוזרים לכלבים

כמי שתמיד מוצאת על סף דלתה כלבים טועים ואובדים, אני יודעת כמה חשוב השבב. הוא פשוט מציל חיים של הרבה כלבים. לא כל יוזמה של הממסד היא גרועה.

למעלה