שבדיה באיחוד הארופי?

שבדיה באיחוד הארופי?

ואיך הקהילה היהודית שם? ואיך זה לגור בשבדיה מבחינת כמות העבודות המוצעות והטמפרטורה? האם יש שבדי לרפואה שיבהיר לי את הפרטים לעיל? תודה מראש!

liranlotker

New member
שבדיה היא אחת מ-12 החברות המקוריות

היא חברה בשוק המשותף (ECC), האיחוד האירופאי (EU) אבל לא חברה באיחוד המטבע המוניטרי (EMU) - קרי - בשבדיה לא משתמשים ביורו, אלא עדיין במטבע המקומית - הקרונה השבדית. הקהילה מונה כ-30,000 איש, מתוכם כ-15,000 בשטוקהולם. הם די מגובשים, אבל לא ממש ידידותיים לזרים (אדיבים ומנומסים, אבל לא ידידותיים - לא יעזרו לך למצוא עבודה, לדוגמא, או לחפש מקום לגור). כדי להיות חבר בקהילה יש לשלם דמי חבר, שהם גבוהים למדי. לא ממש יודע מה זה "כמות העבודות" בשבדיה יש כיום 5% אבטלה, שבשביל שבדיה נחשב אחוז גבוה, אבל בסך הכל, בשנה וחצי האחרונות השוק השבדי במצב טוב והופך לטוב עוד יותר. טמפרטורה? תלוי מתי ואיפה, כמובן, שבדיה היא מדינה באורך 2500 ק"מ, אין דין האקלים בקירונה כדין האקלים בלונד.

liranlotker

New member
ועוד דבר

שבדיה חברה גם ב-Schengen, דבר המאפשר מעבר ללא ביקורת דרכונים משבדיה לדנמרק, פינלנד, גרמניה, אוסטריה, איטליה, צרפת, הולנד ובלגיה.

כוונתי הייתה

האם אדם מהישוב שאינו יודע שבדית ובעל דרכון ארופאי (כן, אני..) יתקשה למצא עבודה בערים המרכזיות בשבדיה? (באנגליה זה כמובן לא בעייתי בכלל כי כולם שם דוברי אנגלית כמובן, אבל גם בהונג קונג ישנה אפשרות כזו) וכמובן, שוב תודה.

liranlotker

New member
שוב, קשה לענות על זה

ולו בגלל שאין לי מושג מהו רקע העבודה שלך, מה למדת (אם בכלל), כמה ניסיון יש לך ובמה. בגדול, יש לך את הזכות החוקית המלאה לעבוד בשבדיה ללא בעיה בזכות הדרכון האירופאי. חוסר ידיעת השפה בהחלט תהווה מכשול לכל עבודה בה השימוש בשבדית הוא צורך (ואם תחשוב על זה, רוב המקצועות הם כאלה), אבל אם אתה מוכן לקחת כל עבודה, לא נראה לי שיהיה לך יותר מדי קשה למצוא משהו.

למעלה