שבוהספר....

Death of Rats

New member
שבוהספר....

JINGO-תת סדרה: המשמר... מצטערת שלא פתחתי אתמול: המחשב עשה בעיות. אה, ואתמול בביצפר נתקלתי במישהו שקרא ספרי טרי פראצ'ט. הייתי מאוד מאושרת במשך כל שיעור תנ"ך על הפצת התורה (התורה, לא התנ,ך
) וניסיתי לשכנע את הספרניות בספריית ביצפר להביא ספרים שלו בבאנגלית. לא הלך, לטעמי. אבל זה מאוד נחמד

Lord bigfoot

New member
חידה מתוך הספר.

איזה מכשיר של לאונרד מופץ באופן מסחרי? ונושא לדיון: מי הכוכב של הספר? ויימס? וטינרי? לאונרדו? או אולי נובי שעובר פה מהפך שמעכשיו מהווה את אחת הטראומות הגדולות של אנק?

Lord bigfoot

New member
ועוד חידה שניזכרתי עכשיו.

הביטוי monsterous regiment מופיע בספר הזה, באיזה הקשר? (ופנחס, בלי המס"ד).

Fingertip

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo62.gif

אני לא בטוח, אבל זה לא הגדוד שקולון ונובי שרתו בו כשהם היו בצבא? אני כבר לא בטוח ואני מת מעייפות... (וגם אין לידי את הספר, אבל זה בכל מקרה הייתה רמאות) כבר הרבה זמן לא קראתי את ג'ינגו... אהד.

Athaclena

New member
לא ממש בטוחה

אולי משקפת? אבל הקלאצ'אינים המציאו אותם קודם, לא? גזר לא יכול להיות כוכב הספר? הוא די מרכזי... אני אישית הולכת על ויימס
, ומקום שני לוטינארי. לא אוהבת את הקטע עם נובי
-אזהרת ספיולר- ובקשר לספר בכלל, הוא חמוד ויש בו את אחד הקטעים היותר חזקים מהסדרה: כשויימס שומע מהאל-ארגונית שלו איך כולם מתים אחד אחד. די מפחיד...

Lord bigfoot

New member
את צודקת לגמרי.

עדיין לפי השם אין ספק שליאונרד המציא אותה, גם אם עוד מישהו המציא אותה לפניו.

ויימס

New member
לא קראתי...

מי מתנדב לעשות סיכום יפה ונרחב כמו שליאת עשתה לאב-חזיר (פחחח...
הסנדק-חזיר...? זה מה שקורה כשמתעצלים להעביר לאנגלית...)? הוא יקבל את חיבתי הבלתי גוועת וחצי שקל...

The Mad Hatter

New member
גם לא קראתי.

כלומר, קראתי רק את 10-20 העמודים הראשונים לפני די הרבה זמן ואיבדתי כל חשק (למרות שלספר הזה יש יותר חשיבות מאשר שאר הספרים כי קניתי אותו באנגליה וכל הזמן שהייתי באנגליה הסתובבתי איתו בתיק כך שאם *במקרה* טרי פראצ'ט ילך לו ברחוב אני אוכל להתנפל עליו עם העותק ולבקש הקדשה. אם להתעלם מהעובדה שזה לא ממש הגיוני,ושבטח לא הייתי מזהה את פראצ'ט ברחוב, ככה...P:). זה אמור להיות על מלחמה בעולם הדיסק בין אנק מורפורק לקלאץ' (?) ואם מה ששמעתי נכון, יש נובי בדראג? ניסיתי לשכנע את עצמי לקרא בשביל זה, אבל לא הצחלתי. יכול להיות שזה תלוי במצב הרוח או בעובדה שהמשמר טיפה נמאס עלי. אבל אני כל הזמן אומרת לעצמי שיום אחד אני אקרא אותו. כשיהיה לי זמן.

Lord bigfoot

New member
../images/Emo58.gifלמען חצי שקל!../images/Emo58.gif

וכמובן בלי לזלזל בחיבה בלתי גוועת. היבשת הנעלמת עולה מתוך הים באמצע הדרך בין אנק לקלאצ'. כמובן ששתי המעצמות דורשות חזקה והמתח עולה. נסיך קלאצ'י מבקר באנק ומישהו מנסה להתנקש בו. כל הרמזים (שנמצאים על ידי נובי וקולון בחקירה של שתי דקות) מובילים לכיוון הזמנה מקלאצ'. אבל בכל מקרה מוכרזת מלחמה. וטינרי, שהוא שליט לעיתות שלום, מוחלף על ידי לורד ראסט שהוא איש צבא. ומכיוון שלאנק אין כסף לצבא אז מקימים צבא על יד ג'ינגו (שזה צו פטריוטי). וכל אציל מקים לעצמו פלוגה. אחד הלורדים העשירים ביותר מקים פלוגה משלו וזה הוא... לורד ויימס. כל אנשי המשמר מצטרפים למרות שזה לא חובה (כפי שדיטיריוס אומר "אמרתי להם שזה התנדבותי והם חייבים להתנדב"). ביינתים וטינרי נעלם ולוקח איתו את ליאונרד וגם את נובי וקולון לטיול בסירה של ליאונרד (ששטה מתחת למים), לחקור את היבשת הנעלמת. הנסיך הקלאצ'י הפצוע, יחד עם שומר ראשו (או שלא שומר ראשו) עולים על סירה וחוטפים את אנגואה (אבל באמת) ויימס יוצא למרדף ובעקבותיו כל צבא אנק יוצא לקלאצ'. בינתיים וטינרי מסיים את המחקר ביבשת וממשיך לקלאצ'. שם הם מתחזים ללהטוטן, אידיוט מגודל ורקדנית אקזוטית (אני משאיר את איוש התפקידים לקורא, רק נציין שליאונרד נשאר בצוללת). בינתיים הקרב הגדול עומד להתחיל, אבל רגע לפני מגיע ויימס ואוסר את כולם, אז מגיע וטינרי בשטיח מעופף ומודיע על כניעה של אנק, החוזה יחתם על היבשת הנעלמת. גזר מארגן משחק כדורגל בין קלאצ' לאנק וכולם חוזרים הביתה. באנק מעמידים את וטינרי למשפט אבל בזכות טוויסט עלילתי הוא יוצא זכאי לחלוטין והחיים חוזרים למסלולם. נו, מגיע לי חצי שקל?

Athaclena

New member
אכן מגיע לך

חיבה בלתי גוועת היא לא undead? חיבה ערפדית? זומבית? מה אתם אומרים? הייתי שולחת לך חצי שקל אבל א: כבר קראתי את הספר ו-ב: יעלה לי יותר מחצי שקל לשלוח לך אותו, אז בשביל מה?

ויימס

New member
../images/Emo9.gif כל הכבוד!!! ../images/Emo45.gif יחי הלורד רגל!

הלורד רגל נשמע כמו שם של מישהו מספר של פראצ'ט...

Athaclena

New member
פראצ'ט בספריית בית ספר?

מהפכני! הדבר הכי מעניין שהיה להם אצלי היה "לא מזיק ברובו"...

limilu

New member
לנו יש!../images/Emo187.gif|סאם|

לנו יש ספרים של פראצ'ט בספריה, איזה 15, אבל כולם בעברית...

Athaclena

New member
גם אני רוצה בית ספר כזה...

לא שזה יעזור לי עכשיו. הייתי צריכה את זה לפני 5 שנים, ועדיף באנגלית. טוב, לא נורא...

The Mad Hatter

New member
אמנם יש לנו את כל הספרים של דאגלס

אדאמס, אבל הספריה שלנו די דפוקה. וחברה שלי (שהיא גם חובבת פראצ'ט בזמנה הפנוי) אמרה שהיא בקשה מהספרנית להביא ספרים של פראצ'ט לספריה והספרנית אמרה לה שהיא היחידה שאוהבת ספרי פנטזיה בכל בית הספר. אז החלטנו שאנחנו עושים אמבוש על הספרנית. יכול להיותמאד נחמד, ספרים של פראצ'ט בבית הספר. גם אם כבר קראתי את כולם, הם צבעוניים ונותנים למדף...אר, אנרגיות טובות (?).

DviRincewind

New member
לנו לא רק שלא היה פראצ'ט...

לא היה דגלאס אדאמס, לא היתה בעצם שום פנטזיה או מד"ב חוץ מכמה ספרים של אסימוב (שגם אליו אני מאמין שאני אתפנה לקרוא ביום מן הימים...
).

limilu

New member
חשוב../images/Emo187.gif|סאם||ארוון|

לציין שסיימתי את בית ספר הזה שנה שעברה. אבל בכל זאת זה מרחק של 5 דקות הליכה, האפשרות היחידה שיקח הרבה זמן להגיע לשם, היא אם אני מגיעה לפני שהספריה נפתחת... כן... הימים של הבית ספר היסודי... יש כאן עוד מישהו חוץ ממני שעוד לא הגיע לתיכון?

למעלה