שבוים בקונספציה73 ובתקשורת ממשל בוש

שירלי2ב

New member
שבוים בקונספציה73 ובתקשורת ממשל בוש

שבויים בקונספציה" ,1973, מלחמת יום כיפור. (וגם שבויים בקונספציה של ממשל בוש וייחסו לתקשורת) קישור: http://news.msn.co.il/news/WorldNews/StatePoliticalMilitary/200604/20060415074107.htm (ציטוט מתוך "חדשות MSN ישראל באינטרנט) "חלוץ: מוקדם לדבר על פעולה צבאית מוקדם יותר השבוע העריך הרמטכ"ל, רב אלוף דן חלוץ, כי האפשרות שכמה ממדינות המערב ינקטו בפעולה צבאית נגד אירן עדיין נמוכה. "אני מציע לא ללכת רחוק מדי", אמר בריאיון לגלי צה"ל, "כל דבר בעיתו. זמן הוא אמצעי מהותי בדו-שיח עם אירן. אני מניח שעוד דברים ישתנו בתוך התהליך הזה". (סוף ציטוט) וכל זאת בדבר פרסומים בגרדיאן ולגבי פרסומים אחרים שרצו לאחרונה שהאמריקאים והבריטים כביכול תכננו או מתכננים פעולה צבאית נגד איראן. כפי שרשמתי בהודעות אחרות שלי בפורום, לקחתי קורס באוניברסיטה שנקרא "תעמולה ותקשורת" והתמקד במיוחד בממשל בוש האב וייחסו לתקשורת. ממשלו של בוש האב, וכן ממשל הבן ממשיך דרכו , הם אומני ההסוואה והטריקים התקשורתיים. אל לשכוח כי בוש האב היה ראש הסי איי איי ולצערנו הרב כבוגר המכללה של הסי איי איי הוא השתמש לרעה בידע המודיעיני שלו על מנת לעשות טריק לעם האמריקאי בכדי להכניסו למלחמה בעיראק , וכל זאת בהתבלבלו בחוקי המוסר האנושי שאת הטריקים של המודיעין שומרים כלפי האויב ולא כלפי העם שלך עצמך... אוי לאיש שעושה טריקים של מודיעין וכל זאת בכדי להטעות את עמו שלו! לגנוב את דעת הקהל האמריקאית! (וכל זאת למה? ממניעים אישיים עסקיים פוליטיים ! תוך לקיחת חיים של בחורים צעירים – שחשבו שהם מקריבים את חייהם למען מטרת הגנה על ארצם מפני נשק להשמדה המוני שהתברר בסוף שהיה זה שקר – אבל הם כבר מתחת לאדמה.... ואותם... לא ניתן להשיב....) מה אומר הדבר מבחינה מוסרית על איש שכזה? אני אפילו לא יכולה להתחיל לדמיין. איש שמסוגל להונות את עמו שלו , על אחת כמה וכמה יהיה מסוגל להונות את שותפתו וחברתו הטובה ביותר – הלא היא ישראל. בכל מקרה לענייננו. מה שחשוב לי זה להגיע לנקודה שבה זה נושק לישראל. את הויכוח המוסרי , למרות שזה מסעיר אותי כבן אדם שעומד מהצד ורואה דברים צריך להשאיר להם לסגור בינהם. כל מה שניתן לעשות אולי, זה להעלות את הנושאים לדיון, זה כן חובה על כל בן אדם מבחינה מוסרית. כפי שאמרתי לקחתי קורס בנושא ייחסו של ממשל זה לתקשורת. "תעמולה ותקשורת" ובעיקר התמקד הקורס על ייחסו של ממשל בוש האב לתקשורת , שהיה בוגר הסי איי איי. איך שהם למדו ממלחמת ויאטנם שאחד הדברים שגרמו להפסד במלחמה היה אי שליטה על התקשורת ולכן הם החליטו שיש צורך לשלוט על אמצעי התקשורת. הם עשו זאת היטב במלחמת המפרץ הראשונה. מילא. המלחמה ההיא היתה מוצדקת. אם כי גם שם היו גם טריקים שלא שווה כרגע להרחיב בהם. לאט לאט הם התאהבו בנושא של "לשלוט" בחיה הזאת שנקראת תקשורת והם החליטו (וזו אינה פראנויה שלי ... למדתי את זה באוניברסיטה...) שגם כדאי "להרחיב" את הנושא לא רק מבחינה צבאית – אלא גם לשלוט בתקשורת מבחינה פוליטית.... וכאן בדיוק נכנסת הסכנה לדמוקרטיה... בדיוק כאן זה המקום שזה מזכיר משטרים אפלים ודיקטטורים שבו "הדיקטטור" שולט על אמצעי התקשורת, נניח כמו במדינות ערביות שיש מלך או שיח – או כמו אפילו בירדן שיש יחסית פתיחות ויש חוק שאוסר לתת ביקורת על המלך... הם ניסו להפוך את התקשורת ל"חיה משלהם" ולהיות המקור היחיד של ",המזון שלה – כמו שתיאוריה שלמדתי בקורס "התקשורת כחיה רעבה" –דהיינו , התקשורת תהיה נאמנה למי שמספק לה מזון, כלומר מי שמספק ל ה את מזונה וזה "הסיפורים" ולכן הם ניסו לחסום ולסתום פיות עד שהמצב הגיע עד שפל המדרגה כמו במקרה של השגריר וילסון (לא המצאתי את הסיפור של וילסון ! זה קרה במציאות!). בכל מקרה, במקום שהתקשורת תהיה "כלב השמירה של הדמוקרטיה" הם הפכו אותה "לשופר של הממשל" מבחינה פוליטית. בכל מקרה בתרבות הישראלית כשאתה מדבר על ביטחון , אנחנו מבינים את השפה הבאה, משהו כמו : (....המשך המאמר... בשרשור ההודעה הבאה..)

שירלי2ב

New member
...המשך המאמר "שבויים בקונספציה"

3 טנקים, 2 מג"דים, 2 אוגדות וכדומה. ככה זה השפה הישראלית. כשישראלי מצייר בדמיון שלו ביטחון הוא מייד רואה את מדיי צה"ל מול העיניים עם אם 16 ומעליו מתעופף מטום חיל האוויר ביום העצמאות החמישים ומשהו למדינה. אבל מהאינתיפאדה כבר למדנו שחיל המילים והמצלמות לא פחות מכריע מחיל הרגלים וחיל האוויר וככה זה בימים אלה ועוד בעידן האינטרנט. נא לתשומת לב מדינת ישראל! שנית, וזה חשוב ביותר. רציתי לבצע השוואה בין "שבויים בקונספציה" של 1973 , מלחמת יום כיפור , לבין מה שקורה היום בנושא יחס ממשלת ישראל וגורמיה , למשל מה שאמר חלוץ ואני מניחה שהוא דיבר בקולו של המודיעין הישראלי, שבו ישראל סומכת את ידיה על הידיעות התקשורתיות ואת ביטחונה שלה מפקידה בידי צד שלישי. נקודת הבהרה. אמריקה איננה אויב. היא ידידה של ישראל. היא ידידתה הטובה ביותר של מדינת ישראל. ובכל זאת, זה הוא צד שלישי. זה צד שאיננו ישראל עצמה. לאמריקה יש אינטרסים משלה. לא אמרתי אינטרסים נוגדים, אבל בוא נגדיר זאת "שונים". איך ישראל יכולה להשאיר בידי "צד שלישי" , אפילו ידידתה הטובה ביותר את ביטחונה שלה בידי מישהי שברגע האמת היא איננה יודעת כיצד תנהג? מי יודע אם ברגע באמת לא ייפול איזשהו שד של אינטרס כזה או אחר על אמריקה וברגע האמת היא תחליט שלא לפעול? מישהו כאן מוכן להמר על חיי מדינת ישראל? – ואפילו התיאוריה שאני מעלה כאן הסיכויים שהיא תממש נמוכים כמעט עד כדי אפס אחוזים – הרי זה בדיוק מה שקרה להערכות המודיעין ב1973 , במלחמת יום כיפור – שהעריכו שהסיכוי למלחמה כ"כ נמוך... שלא התכוננו אליו. מדוע שישראל לא תכין תוכנית משלה למקרה חירום? אי אפשר לישון בלילה רק מהמחשבה שמישהו מפקיר את ביטחונה של מדינת ישראל בצורה כזאת וסומך על צד שלישי – אפילו אם צד זה הוא ידידותי – יש לו אינטרסים שונים ואינטרסים משלו , לעולם לא תדע איך יתנהג ברגע האמת ! את הביטחון שלנו אנחנו תמיד נפקיד אך ורק בידינו! חוץ מזה, איזה מין מסר זה לאויב שמישהו אחר שמאיים עלינו , על מדינת ישראל ולא אנחנו מגיבים כדי להגן על עצמנו? (אבל זה כבר ויכוח אחר) הקבלה נוספת וחשובה בנושא "שבויים בקונספציה" של מלחמת יום כיפור , 1973, הוא בין תרגיל ההטעיה התקשורתי של סדאת לבין תרגיל ההטעיה התקשורתי של בוש. כאמור בוש האב היה ראש הסי איי איי והוא השתמש לאחרונה ע"מ להטעות את עמו שלו (במקום להטעות את האויב) בתרגיל מודייני-תקשורתי על מנת לבלבל דרך הטלויזיה את דעת הקהל האמריקאית ולהכניסו במרמה למלחמה בעירק, תוך כדי כך שהוא אינו חס על חייהם של בחורים צעירים שכבר לא ישובו לחיים ממתחת לאדמה כי חשבו שהם נותנים את חיהם למען הגנת ארצם מפני נשק להשמדה המוני. אין שום סיבה שאיש שכזה, שעשה שטעיה מודיעינית-תקשורתית מתוחכמת ביותר –תוך כך שהוא אינו חס על חייהם של בני עמו שלו עצמו – לא יעשה תרגיל הטעיה מודיעיני-תקשורתי על אחת כמה וכמה לעם אחר , שאינו שלו – ישראל. ראו הוזהרתם! הרי בכדי להרדים את המודיעין הישראלי היה סדאת "שותל" בעיתונות כל מיני ידיעות , כדי להראות ש"הכל בסדר" ואין שום מלחמה. המודיעין הישראלי היה בולע את זה ומעריך ששום דבר לא זז. לבוש יש אינטרסים עסקיים עם כל מיני גורמים ערביים. הוא היה מוכן למכור את הנמלים (עיין ערך : "עסקת דובאי") לגורמים בעולם הערבי שקשורים לטרור – ופה מדובר על סיכון של העם שלו! ולא על ישראל ! (חוץ מזה שגם על הדרך זה עיצבן אותנו!) לא היה אכפת לו בכלל לסכן את העם שלו עצמו! וחוץ מזה , תחשבו לרגע שהוא יצא למלחמה !!! תחשבו שהוא השתמש בצבא !!! אתם מתארים לכם ראש ממשלה בישראל שישתמש בצבא של המדינה שלנו?????????? ושחילים יהרגו בשביל העסק שלו? אוי ואבוי לראש ממשלה כזה!! הוא היה נשפט על כבר ממזמן ומועמד לדין צבאי! איש כזה , שלא אכפת לו לקחת בחורים צעירים מהעם האמריקאי שלו!, ששוכבים עכשיו מתחת לאדמה בשביל אינטרסים שלו – על אחת כמה וכמה לא יהיה אכפת לו אם אנחנו נשכב מתחת לאדמה. האינטרסים העיסקיים של בוש עם הסעודים וכולי ואי האכפיות שלו מעמו שלו ומחייהם, כפי שאני רוצה להוביל כאן בדיון. אינני באה כאן לחרוץ גורלות ולזרוק האשמות מראש. אני רק רוצה שתפתחו את העיניים! הדברים צועקים לשמיים! אתם חייבם , אבל חייבים להיזהר ממנו! זה אור אדום מהבהב וצועק לשמיים! שימו לב! שלא תהיו שוב "שבויים בקונספציה" ולסיכום, ממשל בוש הנוכחי (כהמשך לממשל בוש האב) הוא אומן ההטעיה התקשורתית) הלינק שנתתי לגבי דבריו של מר חלוץ בתגובה לידיעה שהתפרסמה וכל זאת בדבר פרסומים בגרדיאן ולגבי פרסומים אחרים שרצו לאחרונה שהאמריקאים והבריטים כביכול תכננו או מתכננים פעולה צבאית נגד איראן, קשה שלא לחשוב האם הם אינם כמו תרגיל הטעיה של בוש כשם שהיה זה תרגיל ההטעיה של סדאת בדבר הרדמת המודיעין הישראלי , על מנת למשוך זמן במו"מ עם האיראנים ושיום אחד ישראל תתעורר ומבלי לשים לב ולאיראן תהיה פצצה גרעינית.ולכן ישראל צריכה תוכנית תקיפה משלה.

למעלה