שבולת שועל.

שבולת שועל.

האם יש הבדל בערכים התזונתיים ואו בספיגת הויטמינים והמינרלים בין שבולת שועל רגילה לבין שבולת שועל 'אינסטנט' להכנה מהירה? מה מבין השתיים מומלץ לצרוך?
 
לגבי ערכים תזונתיים

הסתכלי על האריזות של המוצרים. לגבי מה מומלץ לצרוך מבחינה בריאותית, אני לא מכיר את הסוג השני, אבל אם אין תוספות של סוכר, שומנים צמחיים/מוקשים למיניהם, צבעי מאכל, חומרי שימור וכו', אז אני מניח שזה אותו דבר. אם יש תוספת של אחד מהם, אז הרגילה עדיפה. צריך לבדוק מה עושה אותה "להכנה מהירה".
 

hnnr

New member
קרוב לודאי שאין הבדל.

שיבולת שועל מתאימה מטבעה להכנה מהירה, אפשר גם לאכול אותה ללא הכנה כלל, אבל היא יותר טעימה לי אחרי בישול קצר בחלב. לכן נראה לי שהמוצר להכנה מהירה הוא כנראה סתם שיבולת שועל רגילה. בלי להכיר את המוצר המסחרי, אני מניח שהכיתוב "להכנה מהירה" נועד לפתות את הצרכן כדי שיעדיף את המוצר הזה על פני חברו, הזהה לו לחלוטין, אבל ללא פרסומת עצמית. באותה מידה של אמת בפרסום אפשר היה לכתוב על המוצר שהוא ללא כולסטרול, כמו שכותבים על כל מיני שמנים צמחיים את הדבר המובן מאליו.
 

d_style

New member
לא נכון

שיבולת שועל אינסטנט היא שיבולת שועל שעברה עיבוד מסוים, על מנת לקצר את זמן הבישול שלה, בדומה להבדל בין אורז מלא לאורז לבן (מעובד). אני מניח ששיבולת שועל אינסטנט מכילה פחות סיבים תזונתיים וויטמינים כתוצאה מעיבודה, כמו כן הGI שלה גבוה יותר.
 

אלי ו.

New member
למיטב ידיעתי

שיבולת שועל בצורתה הטבעית נראית כמו גרגר אורז או חיטה. כדי להפוך אותה לאינסטנט היא עוברת תהליך של "גלגול" או השטחה שמגדיל מאוד את שטח הפנים של הגרגר וכך מקטין את זמן הבישול. להבדיל מעיבוד אורז או חיטה שם העיבוד משמעו הסרת הקליפה מהגרעין, עד כמה שידוע לי בהשטחת שיבולת שועל לא מורידים את הקליפה כך שלא אמורה להיות פגיעה בערכים התזונתיים. אם אתה ממש מתענין תמצא שיבולת שועל טבעית לגמרי בחנויות טבע. ניסיתי את זה פעם ומעבר לזמן בישול ארוך יותר ומחיר יקר לא הצלחתי להבחין בהבדל משמעותי בטעם.
 

hnnr

New member
מה אפשר לקצר ?

אורז מלא דורש בישול של שעה ואורז לבן - רבע שעה. שיבולת שועל רגילה דורשת בישול של 3 דקות (אם מחליטים בכלל לבשל אותה) - כמה אפשר לקצר את זה ע"י עיבודים ?
 
אני מכירה 3 סוגים

יש סוג גס יותר, המשמש בדרך כלל לגרנולה. בדייסה יש לבשל אותו קרוב ל10 דקות. ויש סוג, דקיק יותר, ואולי גם ללא קליפה, המתבשל מהר מאד. 3 עד 5 דקות. ויש אינסטנט לתינוקות. אני משתמשת בשני הראשונים.
 
למעלה