שבועות
לכולם

yaely222

New member
אתמול היה גשר

תודה רבה שי לאחר הגשר.

הבוקר הייתי בשוק של פתח תקווה שנחשב זול במיוחד וקיבלתי הלם. משמשים עולים 29 ש"ח, דובדבנים 50 ש"ח. ואנשים קונים.
אני לא מעבירה ביקורת על אלה שקונים אלא שתוך מספר שבועות המחיר ירד בצורה משמעותית האם זה לא בזבוז?
גדלתי בבית מוקף בחצר 600מ' גינה מעובדת. הכול היה שם ירק ופרי הכי אורגני שאפשר, אבל ידענו שלכול פרי עונה ולא חיפשנו, וגם לא היינו מוצאים, לא תפוזים בקיץ ולא אבטיח בחורף.. פשוט התאפקנו
אינני יודעת מדוע יש לי הרגשה של ביזבוז.
מה אתם אומרים?

טובי1952

New member
חג שבועות שמח

בקשר לנושא שהעלתה יעלי. זכותו של אדם לעשות בכספו כול מהשהוא רוצה. מאידך, זה ממש מגוחך שאדם ישלם מחיר אסטרונומי היום כשבעוד חודש ישלם מחצית. תומרו ויטמינים? בכול הפירות יש וגם בפירות העונה שאינם יקרים כול כך.הערב אני מארחת ועוזבת את הפורום כדי לסיים מטלות אחרונות.

tamarsharoni

New member
חג שמח , טובי , יש אנשים ש30/50 שקל לפירות

לא מגרד להם בארנק ,. הם לא ירגישו אם יקנו פירות בתחילת העונה . אני רק תוהה מה הם עושים בשוק ,אולי שלחו את הנהג או העוזרת להביא פירות טריים , טריים מהשוק . אני בעקרון ,[או מקמצנות] קונה אך ורק פירות העונה .חג שמח לכולם .

tamarsharoni

New member
יש לי , יש לי , יש לי .......אין לי .

יש לי בחצר כמה עצי פרי מניבים , בלי עין הרע . כל שנה יש לי שפע של משמשים ונקטרינות , כך שממש אינני צריכה לקנות . לא בתחילת העונה ב30 ש"ח ולא כשהם במחיר סביר . כל שנה אני הולכת "להגרעין", שהם המומחים בטיפול בעצי פרי . קונה אצלם ממיטב הפתיונות לפרזיטים . והפרזיטים , קרי תולעים וזבובי הפירות למיניהם , נהנים מאד מהפתיונות , מתרבים בתוך הפרי , ואני נשארת קרחת מכאן ומכאן , לא פירות ולא כסף ,וממש אינני יודעת האם לקנות פירות , שהרי יש לי, אבל מצד שני אי אפשר לאכול אותם . שיהיה גם לכם חג שמח .

גיורא26

New member
מניעת מזיקים

שלום כולם שלום תמר, אני בטוח שיש דרך להציל את המשמשים שלך מצפרני המזיקים. אני אומר זאת כי פעם לפני הרבה שנים הייתי בטיול ביישובבגליל שמצליח להדביר את המזיקים באמצעים ביולוגיים בלבד. חזרתי עכשיו מארוחת חג, ואני עומד לצום שלושה ימים אכלתי מכול דבר קצת והתמלאה לי הבטן. הצעתי למארחים לשים שלט על הדלת "הכניסה אסורה"
הם מסכנים את בריאות הציבור בכמויות האוכל הטעים שלהם. הכול בצחוק. חג שבועות שמח לכולם.

רוני1955

Active member
אני מדי פעם נכנס לפורום הזה בתור אורח סמוי, ונהנה לקרוא כאן, ביחוד את הבדיחות הנחמדות של שי. מבחינת גיל אני מתאים לכם, ויש מצב שאשתתף יותר. לעצם העניין: מה שגורם לנזק, אלו זבובים. מה שימנע מהם להגיע, זו רשת, יש ב"הגרעין" רשתות לכיסוי עצי פרי, למניעת הנזקים שאת מדברת עליהם. לאח שלי יש גינה אורגנית, עם עצי פרי, ומדי פעם אני עוזר לו לפרוס רשתות מעל העצים. הרשת היא רב פעמית, ועוברת מעץ פרי אחד למשנהו לפי העונה. הרשתות שהוא קונה הן בגודל של 6X6 מטר, ולאחר הפריסה הוא קושר את הקצוות ואוטם כמה שאפשר מסביב לגזע.

רוני1955

Active member
ביקשתי ממנו שיצלם וישלח לי. הוא מכסה ככה גם ערוגות של ירקות. מצורף צילום של ערוגת קישואים.

שי1951

Member
שוב
לכל המברכים.
(יעלי, אדזה, ציפי, גיורא ותמר). יעלי - העיקר הכוונה - גם אם קצת באיחור רוני -
ו-
על המחמאות, (שמח שאתה נהנה). תמר -
על האיחולים, ושיהיה
עם המזיקים. רקפת -
על המבצע שעשית לחג, נקווה שתתאוששי מהר מהנפילה. מצרף עבורכם קובץ לשיפור מצב הרוח.

גיורא26

New member
שלום כולם,
ראשית שמח שהצטרף אלינו עוד גבר, בקרוב נעשה מניין. כול הכבוד לרקפת שלמרות הכול ועל אף הכול המשיכה בשלה להנאת משפחתה. שי, הבדיחה שלך מסוכנת. מרוב צחוק כמעט עפו לי השיניים מהפה. תמר, מקווה שתצליחי להתגבר על בעית המשמש. יעלי, אני מאחוריך גם בנושא הסדר שהוא כול כך חשוב. אני אישית מתבלבל כשזה לא מסודר והלמעלה הוא שלשום והלמטה שבוע שעבר המון המון ברכות ממני

למעלה