אני לא יודע אם זה מותר עכשיו
אבל מתכון לקציצות צמחוניות
את החומוס אפשר להחליף בעדשים ירוקות/שחורות....
אני מוסיף למתכון הזה אבקת קארי ו/או גרמאסאלה (סבתי השתמשה בזה עוד בוארשה)
קציצות חומוס ודלעת
המרכיבים:
300 גרם דלעת
1 כוס גרגרי חומוס, מבושלים
1/2 כוס אורז מלא, מבושל
עלים מ-3 גבעולי פטרוזיליה
1 שן שום קטנה, קצוצה
1/4 כפית כמון טחון
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/2 כוס פירורי לחם
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
קולפים את הדלעת עם סכין חדה ומאדים עד ריכוך, כחצי שעה, מניחים להתקרר וסוחטים היטב מעודפי נוזלים.
מעבדים בפולסים קצרים במעבד מזון את החומוס, האורז, הפטרוזיליה והשום. מעבירים לקערה ומערבבים עם הדלעת והתבלינים. טועמים ומתקנים תיבול.
מערבבים את פירורי הלחם ושמן הזית, יוצרים קציצות פחוסות וטובלים משני הצדדים בפירורי הלחם המשומנים, מהדקים את הפירורים ומסדרים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך כ-25 דקות, עד השחמה ופריכות.