שבועיים אחרי - מחשבות

גם למבי

New member
שבועיים אחרי - מחשבות

בעקבות השירשור שנוצר בעקבות ספור הלידה אני מתחילה הודעה חדשה לגבי איפה אני היום, גם בגלל שיש בנות מודאגות מחוסר השתתפותי בדיון.
אז ככה - עכשיו, לאחר כאבי שנרגעו הכאבים אני חושבת מעט על הלידה. למה מעט? אחזור לכך. קראתי את הספור של עיגולית והוא נשמע כ"כ זורם וחלק וגם נראה לי שהייתה למייס אחלא לידה (בלי לקרוא עדיין). כפי שכתבתי כבר בספור הלידה, עשר השעות הראשונות היו טובות ונסבלות אבל הן יכלו להיות טובות יותר, לו הייתי בעלת ניסיון רב יותר אולי. עדיין התמודדתי עם הצירים והמשבר או נקודת המפנה או אבוד השליטה החל בשלב הנעבר. בדיון שפתחה מייס דברו על חוסר פידבק של היולדת (אני) למיילדת ועל פסיביות למול המלווים. אני מסכימה אבל חושבת שזה משהו שהייתי צריכה - ניסיתי בכל מאודי להתכנס לתוכי ולהתעלם מכל חיצוניות - ואכן הצלחתי - הדברים חלפו מעל לראשי - ברגע שהבנתי שיש מתח בין שתי המלוות התנתקתי ולא נקטתי שופ עמדה. פעם בחרתי להתנהג כך ופעם כך - לפי הצורך שלי. עוד דברו על הצעקות של המיילדת ומאוד התחברתי למה שכתבה מישהי (אולי שרה?) לגבי המקום שלך עם עצמך. הצעקות לא הפריעו לי ברמה שראיתי שעצבנו את חלק מהבנות בדיון. הזמנתי את המיילדת ללות אותי מתוך אמון במקצועיות ובשיקול הדעת שלה ולכן, כל עוד הרגשתי בשליטה - סירבתי לאקמול. כאיבדתי שליטה, נתתי אמין מוחלט במיילדת והרי לשם כך הזמנתי אותה. אני מבינה עכשיו שאולי האקמול היה טעות (לא הרגשתי השפעה שלו לטוב או לרע אבל אי אשר לדעת) אבל באותו רגע לא הצלחתי לחשוב ולהחליט והתמסרתי להחלטות שלה. אני לא השתתפתי בדיון, גם כמובן מחוסר זמן וגם הרגשתי רוויה מסויימת מהלידה בעקבות ההתמודדות החדשה שמוטלת עלי - להיות אמא לשניים. היא כ"כ תובענית מבחינתי, שאין לי כוחות נפשיים להתעסק בלידה. אני נתעסקת בהתמודדות של גל ובהתמודדות שלי עם ההתמודדות של גל ובהבנה הלא נעימה שאני לא מסוגלת תהיות יותר אמא טוטאלית - לא לגל ולא לעומר. ההרגשה הזו כ"כ חזקה כעת, כשגל יומיים עם חום גבוה ואני מסתובבת בלילות מצד לצד להיניק וכל פעם מישהו צריך לחכות לי - כשגל מעולם לא חיכה. הייתי תמיד נגישה וזמינה והתחושות שפתאום אני לא, מעסיקות אותי ודורשות את מירב האנרגיה הרגשית. אני חייבת לאמר שאני מקנאה בחויה של עיגולית (וכמובן שמחה בשבילה) אבל מה שיצא ממני יחכה כנראה לעיבוד והתמודדות בשלב מאוחר יותר, כשקצת ארגע מהשינויים בחיי. אני רוצה להודות לכן על כל הערותיכן שנקראו ונלקחו לתשומת הלב, ואני עוד אחזור אליהן עם כוחות מחודשים. אז תודה ו -

סטיוויה

New member
דנה יקרה

אני מחבקת אותך חיבוק גדול ואוהב. אני מבינה אותך כל כך לגבי המעבר לאימהות לשניים. כמה את כנה עם עצמך שאת מודה בתחושות האילו וכל כך מהר אחרי הלידה. הרבה אימהות מתקשות להודות בפני עצמן שזה קשה. תמיד אני אוהבת להזכיר לעצמי ולחברותיי ומכרותי שזה זמני! כרגע כל התא המשפחתי שלכם עובר טלטלה. כמו פאזל שמפרקים ועכשיו צריך ללמוד ולחבר מחדש בצורה אחרת שמתאימה יותר. ואני בטוחה שזה יצליח לכם ובגדול! עם הקשב,הסבלנות והרכות שלך.... לא פשוט ללדת אחרי קיסרי. ותמיד יש מבטים לעבר הלידות המהירות זורומות ומופלאות הללו. וקצת צביטה בלב. כאילו,למה אצלי זה לא קורה? אז דעי לך שיש חיים אחרי הלידה השנייה(ראשונה,בעצם) והלידה השלישית לוקחת ובגדול (-:

יקירה היה לך סיפור לידה מדהים

והוא שלך. אל צנסי להשוות או להגיד הסיפור של Y היה זורם כי ככה את מבקרת את עצמך ואת היית במאה אחוז שלך. את נהדרת ונפלאה. וגם תאומים לא דומים, אז כל שכן סיפורי לידה אל תשכחי כי כל אחת נמצאת במקום אחר, כל אחת מיוחדת. ואת עשית את זה. מאחלת לך הרבה הנאה ממה שיש לך.

דנה ../images/Emo140.gif

אני מבקרת בפורום המדהים הזה ממקום של הערצה וגם קצת קנאה. אני כנראה אסתפק בשלושת ילדי המקסימים, כל שכנראה כבר לא אלד בבית. הסיפור שלך כל כך נגע לליבי. אכן לידות יש להן דרך להפתיע אותנו, וגם קצת ללמד אותנו על עצמנו ולתת לנו כלים להמשך הדרך. (אני בטוחה שבבית חולים למשל הדברים היו נראים אחרת, ולא לטובה) כאמא אני כל כך מבינה מה עובר עלייך אבל דעי לך שגם הילדים שלנו יוצאים מחוזקים מההתמודדויות הללו. אני מאמינה שדווקא כשילדים נאלצים לחכות הם גם לומדים שהם לא היחידים בעולם ובעתיד זה יעזור להם להתמודד עם נוכחות אנושית סביבם ואף לתרום מעצמם. בסופו של דבר אחים הם מתנה נפלאה לחיים וטוב לאפשר להם את הביחד שלהם עם כל הרגשות שזה מעלה.

debby12

New member
מנהל
את נשמעת נפלא

מחוברת ושלמה עם עצמך - וזה הכי חשוב. אני מאוד מבינה את הקשיים שבהצטרפות ילד שני למשפחה - שהרי גילגי נולדה לפני חודשיים וחצי והדברים השתנו אצלנו באופן דומה. מה שכן, אני בעוונותי אף פעם לא הייתי אמא טוטאלית. גם כשהיתה לי רק ילדה אחת היא היתה צריכה לחכות לפעמים (בגלל הצרכים של אמא שלה למשל - שלפעמים קדמו). מאחלת לך הסתגלות טובה למצב החדש ואגירת כוחות מוצלחת.
ד.

גם למבי

New member
אשכר - חשבתי על זה ואני ../images/Emo163.gif

זה יוצא באמת קשור מידי לשירשור של מייז - תרגישי חופשייה לשרשר לשם...

גם למבי

New member
בנות - התגובות שלכן ממש עוזרות

ומנחמות ואני מודה לכן מכל הלב - כל תגובה אני מרגישה חיבוק גדול - כאילו אני איזה תינוקת שצריכה אהבה או עידוד או משהו...
אז באמת תודה לכן - אני יודעת שכולן עוברות את זה ובכל זאת... זה תמיד מעודד לשמוע! ואמרתי כבר תודה על המילים החמות?

אשכר ש

New member
דנה את מדהימה!

עברת לידה כזו עוצמתית, היית כ"כ גיבורה! לא כל אחת הייתה מתמודדת כמוך בסיטואציה כזו. הרבה נשים היו נתקעות ולא מצליחות ללדת באוירה כזו. את ניתקת את עצמך והוצאת את המיטב מהסיטואציה. את מלכה! ילדת בלידה נהדרת!! (הייתי שופכת עוד מחמאות אבל נראה לי שזה יהיה מוגזם...). רק שתדעי שאני מעריכה אותך מאוד, בעיקר על הפתיחות שלך והכנות האישית שלך. את בטח עוברת תקופה לא קלה עכשיו, אני מניחה שזה זמני, כמו שסטיוויה כתבה- עד שהפזאל החדש יורכב ויהיה עוד יותר גדול ומושלם מהקודם
כולם פשוט צריכים קצת להתרגל.
גדול.

ס ו ל ה

New member
דנה קחי את הזמן לעיבוד הלידה אני

מאמינה שכל תקופה גם דברים נראים אחרת ממקום הצמיחה שאנחנו עושים כל הזמן. ולדעתי היתה לך לידה עוצמתית ונהדרת בדיוק כמו שאת. שלב המעבר ידוע ככזה ואת התעלית עליו כמו שאשכר אציינה עובדה שלא נתקעת שם אלא המשכת... וכאמא לשניים אין חוויה מדהימה יותר מלראות את שניהם יחד על שונותם ויחודם עם הקושי והבלבול זה הולך ונהיה קל מיום ליום! ותרי קצת לעצמך חלאס עם הפרפקציוניסטיות!(בצחוק קל!) המון אהבה וחזרה לשגרת הורמונים רגועה ושלווה

חיבווק גם ממני ../images/Emo24.gif

לפני שהילדת שלי נולד אמרו לי שאח חדש זו המתנה הכי גדולה שאני יכולה לתת לילד הבכור. כי סוף סוף ההורים ירדו ממנו. האמת שלקחתי את המשפט הזה איתי ברגעים הקשים ובזמנים של רגשות אשם. והלידה, היא הלידה שלך. היא היתה בדיוק בדיוק מה שהיית צריכה.

למעלה