שבועיים בצפון תאילנד ובקמבודיה

cohenuzi

New member
שבועיים בצפון תאילנד ובקמבודיה

שלום,
אני מתכנן טיול לשלושה שבועות נטו.
השבוע האחרון יהיה בקו-סמוי.
את שני השבועות הראשונים אני רוצה לחלק בין צפון תאילנד לקמבודיה.

מתחיל בנחיתה בבנגקוק ומשם טיסה ליעד הבא.
בסוף השבועיים הראשונים טיסה לקו-סמוי ושהייה שם למשך שבוע.

אשמח אם תעזרו לי לתכנן מסלול שיכלול את האטרקציות והמקומות הבאים:
צ'אנג מאי
טיול ג'יפים
טיול לפאי (האם יש חפיפה בין הטיול לפאי לבין טיול הג'יפים?)
אומגות (חווית הגיבון?)
סיאם ריפ
פנום-פן (האם כדאי?)

כל המלצה נוספת תתקבל בברכה.
תודה,
עוזי

cohenuzi

New member
כן. אבל אם צריך לשנות משהו אז זה הזמן

מכיוון שיש לי נטו 21 ימים אז חשבתי שזה סביר.

6 ימים בקמבודיה (יומיים פנום-פן וארבעה ימים סיאם ריפ)
3 ימים טיול ג'יפים בצפון תאילנד
3 ימים טיול לפאי
יומיים נוספים בצפון (אומגות וצאינג מאי)
5 ימים בקוסמוי ויום בבנגקוק
יומיים נוספים אני אפזר איפה שיהיה צורך.

את כל המעברים אעשה בטיסות.

מה שאני צריך לדעת זה מה הסדר הנכון לשלב את המקומות שהזכרתי והאם הקצאת הזמן סבירה.

ואם משהו כאן לא הגיוני אז גם אני רוצה לדעת.

תודה,
עוזי

אבשלום68

New member
אפשר לעשות את מה שאתה מתכנן

יש מכל נקודה לכל נקודה טיסות
אבל אם אתה שואל אולי זה טירוף.
לצפון תאילנד כדאי להקדיש לפחות 10 ימים עד שבועים
יש לי רושם שקראת שמות בעלון של חברת טיולים מאורגנים.

אבשלום68

New member
אפשר לבצע מסלול כזה

יש טיסות מכל נקודה.
אבל זה טיול?
לא מצליח להבין את הראש שעומד מאחורי תכנון כזה.
נראה לי שקראת שמות בפרוספקטים של חברות טיולים ותו לא.
בציאנג מאי אפשר להיות שבוע
בצפון תאילנד שבועיים
בפעם הבאה שתיסע תתכנן אחרת

sailor

New member
לטעמי פנום פן מיותרת

אלא אם מענינים אותך מוזאונים ואתרים שעוסקים במות המוני ורצח עם עצמי, אני ויתרתי על כל אלה.
אבל הטיסה לסיאם ריפ וממנה יקרה מאד, יותר מכפול מטיסה לפנום פן. מפנום פן לסיאם ריפ יש אפשרות להגיע בשיט על טונלה סאפ, נהר ואגם מיוחדים עם כפרים צפים, שמורת צפורים ומשטר זרימה מיוחד ומעניין, קרא כאן ושם וחפש עוד.

חוית הגיבון זה בלאוס והמטרה אינה אומגות אלא צפיה בחי ביער גשם.
אם אתה רוצה לטיל בלאוס, ותר על תאילנד וקמבודיה והקדש את כל זמנך הקצר לחלק קטן מלאוס.

האפשרויות הן בתאילנד והן בכל אחת מהמדינות השכנות אדירות והזמן הקצר יספיק רק לחלק קטן מאד מכלל האפשרויות, קרא, תבין מה אפשר לבחור ובחר עד כמה שאפשר לפי טעמך וככל האפשר עם מעט נסיעות/טיסות ככל האפשר (טיסה הכי קצרה מבזבזת לפחות חצי יום).

אבשלום68

New member
אייר אסיה התחילו לטוס לסיאם ריאפ

מחיר טיסה כמו לפנום פן עם אייר אסיה
טסתי לפני חודשיים!

sailor

New member
מענין, השדה בסיאם ריפ היה פרטי

וזו היתה העילה לכאורה למחיר המופקע, מענין מה קרה שם.
עדין כדאי לשוט על טונלה סאפ, לא חיבים עד פנום פן - נהר מקונג, יש גם שיט לבטמבאנג.

אבשלום68

New member
אייר אסיה

קרא בטבלה המצורפת
http://www.canbypublications.com/cambodia/airlines.htm
הטיסות של אייר אסיה עדיין לא מעודכנות כאן
גם אני רק במהלך תכנון הטיול לפני שלושה חודשים קראתי בפורום קמבודיה של הלונלי פלנט תשובה למישהוא שדיברה על טיסהיה של אייראסיה לסיאם ריאפ

sailor

New member
האמנתי לך גם בלי לראות טיסות החל מ-$119

(כיוון אחד) רק שנוכח מה שנאמר בעבר מענין מה היתה האמת ומה קרה שחל שנוי.

cohenuzi

New member
מחשב מסלול מחדש....

תודה לכולם על ההארות וההערות. אני הולך קצת לחפור...:

למעשה יש לי חופש של 3 שבועות שאני יכול, צריך ורוצה לקחת. אני מאד אוהב את המזרח ולכן היה ברור לי שזה הכיוון.
כבר טיילתי במקומות הבאים:
תאילנד (3 ביקורים שכללו את בנגקוק, קו-סמוי, קו-פנגן, פוקט וקופיפי)
הודו
טאייוון
סינגפור
ויאטנם

הקו המנחה לטיול הוא שהפעם אני רוצה לטייל שבועיים ואז לחזור לנופש של משהו כמו 5 ימים בתאילנד - בטן גב, מסיבות, אוכל טוב, כדורעף חופים, ספר טוב. זה התכנון. כמובן שיהיה גם איזה יום בבנגקוק כך שלמעשה שבוע שלם מוקדש לתאילנד.
מכיוון שהפעם האחרונה בה הייתי בקו-סמוי היתה לפני כעשרים שנה אז חשבתי שזה יעד מתאים.

למעשה נשארו שבועיים למלא שבהם אני רוצה לבקר במקום חדש עם אטרקציות, נופים, תרבויות, אוכל, מופעים, שווקים, וכו'. (דרך אגב, לפני שנתיים טיילתי 3 שבועות בויאטנם מדרום לצפון והיה מושלם. אבל אז ויתרתי על שבוע נופש בתאילנד).
המקומות שעליהם חשבתי הם לאוס, קמבודיה וצפון תאילנד.
מה שהטריד אותי בלאוס הוא הכפרים ללא החשמל שהבנתי שהם חלק ניכר בטיול. אני אמנם מטייל עם תרמיל אבל אני קצת מפונק ורוצה מקום טוב ונקי לישון בו בלילה (בד"כ בית מלון של 2-3 כוכבים במיקום טוב).
לגבי תאילנד, חשבתי ששלושה שבועות זה הרבה למדינה אחת במיוחד שבחלק מהמקומות כבר ביקרתי.
השילוב של קמבודיה וצפון תאילנד נראה לי טוב.
עכשיו אתם מבינים איך למעשה הגעתי למסלול שהצגתי.

הטיסה מתוכננת ל18 בדצמבר עד 9 בינואר ונכון להיום הכל עדין פתוח.

אז אני מוכן לשקול שוב את לאוס+תאילנד או את תאילנד בלבד.

דעות והמלצות יתקבלו בשמחה!!!

תודה,
עוזי

Farangcoil

New member
צפון תאילנד

הי!
בתור מישהו שתכנן טיול כזה בעבר אני יכול להמליץ לך להישאר את כל השבועיים בצפון תאילנד.
אומנם הצפון שונה מאוד מהדרום והוא פחות נופש ויותר טיול (וזה הבדל חשוב) אבל צפון תאילנד ללא ספק אחד המקומות שאני הכי רוצה לחזור אליהם.

אתה יכול להיות כמה ימים (גם שבוע שלם) בצ'יאנג מאי - יש שם הופעות, מסעדות טובות, שווקים, אפשר לצאת משם לטיול ג'יפים (וכל התוספות) או לצאת דרך אותן חברות לטיול רגלי בג'ונגלים (גם במקרה הזה יש טיול פילים, רפסודות וכו' כמו בטיול ג'יפים, אבל זה יותר אתגרי והרבה פחות ישראליאדה, לטוב ולרע).
בצ'יאנג מאי אפשר גם לצאת לאטרקציות כמו אומגות ביער הגשם, קורס בישול תאילנדי, קורס קיקבוקסינג ועוד). תוכל לקרוא עוד על מה יש לעשות בצפון תאילנד בכלל וצ'יאנג מאי בפרט בלינק הזה.

בפאי האווירה הרבה יותר רגועה ומה שיש שם לעשות זה בעיקר לנוח. ניתן לשכור אופנוע (ובניגוד לרוב תאילנד, תוכל לעשות ביטוח שמכסה כל נזק או גניבה, כך שלא תצטרך לחשוב עליו בכלל ובלי להשאיר דרכון כערבון). עם האופנוע אתה יכול לנסוע למעיינות חמים, לשיט מערות, למפלים מדהימים וסתם לטייל בין שדות האורז. בשאר היום אתה יכול ליהנות מארוחות טובות ולינה במחירים הכי נמוכים בתאילנד, למרות שהמקום מאוד מוכוון תיירות. פאי זה ממש המקום שאתה מגיע ליומיים ונשאר שבועיים ואני מכיר כאלו שחזרו לשם מאוחר יותר שוב במקום להמשיך למקומות אחרים. תוכל לקרוא כאן עוד הרבה על פאי ועל צפון תאילנד.

ההמלצה שלי - אם אתה בונה על שבוע באיים ויש לך שבועיים נוספים - תמצא עוד נקודה בצפון ותטייל שם.
בקשר לנקודה האחרונה שכתבת - לאוס אכן מדהימה, אך לא כדאי שתכניס גם אותה לסיפור (או שתכניס רק אותה, בלי צפון תאילנד) כיוון ששוב תמצא את עצמך בריצה בלתי פוסקת.

תהנה!

צול1

New member
הייתי עושה כזה מסלול:

הייתי עולה לצ'אנג מאי לבערך שמונה ימים.
מתוכם יומיים שלשה מקדיש לעיר עצמה, ליום אומגות ואולי גם ליום טיול, ומשם יוצא באופן עצמאי או לאיזור צ'אנג ראי או לאיזור פאי ומה הון סונג. אין לך זמן לשניהם.
לא הייתי ממליץ לך לצאת לטיול ג'יפים עם הישראליאדה. הרבה יותר מהנה לעשות את המסלול לבד. פשוט סע לעיר וגש לסוכנות מקומית ותירשם ליום טיול.
משם תיקח טיסה לפנום פן ותטייל בה. אני מאד אהבתי אותה. יש בה מסעדות טובות ונחמד מאד לטייל בה. אם לא בא לך להתעמק בה אז לפי דעתי יומיים או שלשה יספיקו לך שם.
משם תיסע לסיאם ריפ ותיקח טיסה לאן שתרצה בחזרה בתאילנד.

אבשלום68

New member
מצטרף לדעתו של צול אבל

לדעתי אם אתה בצפון תאילנד הקדש את הזמן לצפון תאילנד.
לו אני מתכנן הייתי מטייל גם באיזור ציאנג ראי, תאטון, ציאנג דאו, גולש גם לאיזור לאמפאנג ואולי סוקוטאי.
כל המקומות האלה הם בטווחי נסיעה של כמה שעות באוטובוס, פרט לסוקוטאי שאפשר לעשותה בדרך בנגקוקה.
קמבודיה היא הרבה יותר מדי יפה ומענינת מלהקדיש לה רק כמה ימים.
את קמבודיה הייתי מתכנן לשנה הבאה לשלושה שבועות

למעלה