שבועיים וחצי בקנדה – סמינר PowerWatts ושני מרוצי פרו טור במו

elad fa

New member
שבועיים וחצי בקנדה – סמינר PowerWatts ושני מרוצי פרו טור במו

Grand Prix Cycliste de Montréal & Québec – אלה שני מרוצי גביעי עולם בלוח המרוצים של ליגת הפרו טור בהפרשים של יומיים (שישי בעיר קוויבק וביום ראשון במונטריאול), אלה נערכים זאת הפעם השישית ברציפות מאז 2009. קשה לי להבין אוהדי מרוצי אופניים שטסים קילומטרים רבים ,כדי לצפות במרוצי שלבים ארוכים, בהם הם רואים את הרוכבים בנקודה אחת, פעם אחת למשך שניות בודדות בלבד.
http://www.powertraining.co.il/montreal_2015protour-race_powerwatts/

תמונות יפות, ושתי שאלות

מסכים לגמרי עם הגישה שלך של היתרון של המרוצים האלו מבחינת הצופה על פני המרוצים הרגילים שרואים בטלוויזיה, מה גם שהמרוצים בקוויבק ובמונטריאול הם תמיד אגרסיביים ומעניינים וכוללים את כל השמנא והסלתא של רוכבי החד-יומיים.
אני מבין שהשמים האפורים זה מונטריאול והשמיים הכחולים זה קוויבק.
שאלה א: האם יש הבדל משמעותי בין שני המסלולים (קוויבק ומונטריאול)?
שאלה ב: האם רוכב פרו-טור יכול לרכוב שני מרוצים חד-יומיים בהפרש של יומיים בלבד, בהנחה שהוא רוכב All-Out בשניהם בלי שזה ישפיע במרוץ השני?

elad fa

New member
תשובות

זה שבמונטריאול יותר משופע > כמעט 3900 מטר טיפוס, קוויבק - 2976 מטר למרוץ. ההבדל המשמעותי בין שני המרוצים היה הגשם הקשה שירד במונטריאול, דבר שגרם להתקפות רבות כבר בתחילה (כולם רצו להיות בבריחה) > מה שגרם במונטריאול לקצב מטורף כבר בתחילתו של המרוץ. בקוויבק הבריחה גם כשהגיעה ל 6 ו 8 דקות הפרש לא הלחיצו כל כך את הדבוקה (טראק F סגרו בעיקר, מכיוון שהמסלול יחסית היה מישורי יותר ומהיר יותר).
ישנם רוכבים (לא זוכר מי, מוזמן לבדוק) שגם ניצחו את שני המרוצים באותה השנה. מוזמן לבדוק באתר התחרות - http://gpcqm.ca/en/home/
בכל מקרה, נחמד לראות שמות חדשים וצעירים שמנצחים מרוצים בסדרי גודל כאלה (מונטריאול), דבר שנראה לי מראה שישנם פחות ופחות רוכבים על מיץ לא חוקי. אגב,
במונטריאול, בשליש האחרון של המרוץ, מי שבעיקר עבד בסגירה של הבריחה של ווקלר ועוד 2-3 היתה אוריכה גרינטש ו...לוטו (1/3 מהעבודה) משתי הקבוצות גם יצאו שני הבורחים שסיימו ראשונים את המרוץ. (מה שמסביר שבמרוץ כזה אין יותר מדי מזל - מי שחזק ועובד נכון יותר, גם כנראה מנצח).

ariasdo

New member
מתי יפתח מרכז אימון חדש בת"א - אין התנגשות עם המרכז בארנה ..

למעלה